Пеканов и Везиева към бизнеса: Не се предвиждат компенсации

Нямало нужда от допълнителни мерки, защото държавата работила
30 окт 2021 21:30, Красимир Ангелов
63

Въпреки нестихващото недоволство и протести на бизнеса, държавата не възнамерява да променя мерките.

Компенсации за понижените обороти и за намалелия брой клиенти заради въвеждането на "зеления сертификат" също не се предвиждат, заявиха пред Bulgaria ON AIR вицепремиерът Атанас Пеканов и министърът на икономиката Даниела Везиева.

Още по темата
Държавата не е напълно затворена – затова служебното правителство е на мнение, че бизнесът не се нуждае от допълнителни компенсации.

"Пред алтернативата да затворим държавата, отново да се чудим откъде да вземем пари, така че да подпомогнем през някакви мерки бизнеса", поясни икономическият министър.

"През лятото ние оставихме икономиката, мерките бяха щадящи да има възможност за приходи. Те бяха най-свободни през лятото", изтъкна от своя страна вицепремиерът Пеканов.

"Всички искания, каквито и да са те, било то резонни, било то с някакъв привкус, трябва да си даваме сметка, че няма как да увеличим параметрите", категорична бе министър Везиева.

От правителството отчитат като грешка въвеждането на "зеления сертификат" за изключително кратко време.

"Може би трябваше по-рано да въведем зеленият сертификат и с по-дълго време на обяснителна кампания. Трябваше да се справим по-добре", призна Пеканов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
ВРЪЩАЙ БОРИСОВ преди 2 години
НЕКА ВСИЧКИ СИ СПОМНИМ КАКВИ ЛОЗУНГИ РАЗНАСЯХА 2020 ПО ПЛОЩАДИТЕ- ДА НЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ В ЕВРОПА- ГЪЛЪБ ДОНЕВ КАЗА- НЕ МОЖЕ 700ЛВ ЗАПЛАТА- ПРИ БОРИСОВ МОЖЕ- ПРИ ТОЯ НЕ МОЖЕ- ВРЪЩАЙ БОРИСОВ- НАБАРАХА КОКАЛА И ЗАБРАВИХА ЗА НАРОДА!
52
1
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Тези хора, които получават държавни заплати, благодарение на всички нас, са изключително нагли и безочливи!
51
6
 
14
 
! Отговори
казах преди 2 години
Баце със свещ ще го търсите.
50
1
 
11
 
! Отговори
ДЕ преди 2 години
Не мога да разбера защо тоя *** вестник смята думата фат.***.к за лоша дума....хахахахах. Само за инфо тиквун никога не е била смятана за обида
49
2
 
6
 
! Отговори
ДЕ преди 2 години
По добре не може да бъде...*** направо заби един голям червъртит на феновете си антиваксъри:)
48
2
 
19
 
! Отговори
АЙДЕ ЧЕСТИТО.... преди 2 години
Хохохоооо.... Хубава "ПРОМЯНА", ВИ ЧАКА ТАЯЗИМА..... ЩО НЕ СЕ РАДВАТЕ..БЕ....??????ХЕМ, САМИ СИ ГО. ВКАРАХТЕ....ЧЕТЕЪРТИТ....!!!!!!!!!
47
3
 
20
 
! Отговори
Киро и Асен преди 2 години
За шест месеца от както ГЕРБ не са на власт цените на тока горивата дървата газта и храните са....... без коментар ! Продължаваме Промяната.
46
1
 
20
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Икономиката работи на пълни обороти! Спекулата също! Пари няма! Честита ни промяна!!!
45
4
 
35
 
! Отговори
ЗАТОВА ГИ ОДОБРЯВАМЕ преди 2 години
45- АМА КАК НЕ РАЗБИРАШ- ТЕ ПОВИШИХА ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКИ СТОКИ- НАЙ ВЕЧЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ/*** В МАГАЗИНА/НА УСЛУГИ, ЧЕТИРИ ПЪТИ ТОКА Е ПО СКЪП- ФИРМИ ФАЛИРАТ, БЕЗРАБОТНИТЕ ПЪЛНЯТ БЮРАТА ПО ТРУДА, ОТ ЯНУАРИ ТОКА ПО СКЪП ЧЕТИРИ ПЪТИ И ЗА ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ СТОИМ НА СТУДЕНО ЗАЩОТО НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПЛАТИМ ОТОПЛЕНИЕТО, НЯМА ДЪРВА/ПРОЧЕТИ ДАЛИ МОЖЕ ДА СМЯТА МИН НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО/- НАЙ ОДОБРЯВАНИ ЗАЩОТО ТОТАЛНО НЕАДЕКВАТНИ- СЧУПИХА ДЪРЖАВАТА ЗА 6 МЕСЕЦА- ИДЕ РАДЕВА ЗИМА, КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ЩЕ РАЗКАЗВА.
44
9
 
29
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До пияница мистик..Защо за съжаление?..Трябва всички да гласуваме за ГЕРБ за да изгоним най-после този вампир БСП дето се е впил в народа ни и си смуче кръвта му вече 100 години..И преди знаехме че ни лъжат и крадат, но сега се оляха..Трябва никой повече да не гласува за тях ,- нито се слепи нито сме глухи..избираме ГЕРБ сега и търсим сериозни хора за политици извън БСП и БКП...
43
10
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Пекан е Пеканов.
42
8
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Пекат е Пеканов.
41
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ГЕРБ!
40
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам как нормален човек може да гласува за тези измамници от ПП или пък за рундьо зеления чорап? Явно основната част от българите е значително по проста от средния евпопеец
39
1
 
25
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
КАТО СВЪРШАТ ПАРИТЕ ОТ ГЕРБ----ЩЕ ВИ СВЪРШАТ И ПОМОЩИТЕ....! Да не мислите , че фат маците печатат пари....и ше ви дундуркат отново , като при Тодор Живков....??!Той и СОЦ-а на ТАТО УМРЕ , КАТО СВЪРШИХА ПАРИТЕ., БЕ........щото вече нема откъде!
38
4
 
27
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
A нали се сещате "Бизнеса", както го наричате, бизнесмените дето го въртят, хората които все още работят за тях и не са уволнени, както и уволнените за кой ще гласуват, при това поведение на служебното правителство на Фигуранта? Ами няма да е за него, за съжаление, за ГЕРБ ще се гласува масово
37
0
 
26
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Трябвало да се справили по-добре, това приказки на отговорни хора ли са?..Като не сте се справили, взимайте си шапките и никакви заплати-кандидати бол за местата им, цялото БСП ще се изсипе там накуп..Тъ.па.на.ри...
36
2
 
32
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Е ти не вървиш ли по улиците,не виждаш ли,че заведенията празни,хората стресирани,не само работещи в заведенията.Всички големи обекти,молове,строителни магазини,други от големите нямат клиенти или отвън приемат поръчки.Дадоха власт на некадърните,те седнаха на софрата,повечето от антиваксърското протестърство,сега обърнаха палачинката.Мислеха,че пандемията свърши,уволниха най добрите лекари,професори по грозния начин от позиция на власт.Лъжливия опоска ББР,хем да крадат,хем Гешев да не им пречи.
35
5
 
28
 
! Отговори
А преди 2 години
някой вярва все още, че правителството го интересуват хората...Защо всички си мислят, че някой се е загрижил за тяхх...Не разбрахте ли, че изпълнават команди отвън и нищо друго не ги интересува....Това са най-обикновени зомбита...За 13 милиарда и други облаги се опитват да ни унищожат...Още им вярвайте, бодете се и се сертифицирайте, и очаквайте нормален живот...Това е АБСОЛЮТНА ЗАБЛУДА..
34
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам, кой е доказал, че оборотът на кръчмите е паднал заради сертификата? Може би хората просто не харесват Алибегов.