Пеканов и Везиева към бизнеса: Не се предвиждат компенсации

Нямало нужда от допълнителни мерки, защото държавата работила
30 окт 2021 21:30, Красимир Ангелов
63

Въпреки нестихващото недоволство и протести на бизнеса, държавата не възнамерява да променя мерките.

Компенсации за понижените обороти и за намалелия брой клиенти заради въвеждането на "зеления сертификат" също не се предвиждат, заявиха пред Bulgaria ON AIR вицепремиерът Атанас Пеканов и министърът на икономиката Даниела Везиева.

Още по темата
Държавата не е напълно затворена – затова служебното правителство е на мнение, че бизнесът не се нуждае от допълнителни компенсации.

"Пред алтернативата да затворим държавата, отново да се чудим откъде да вземем пари, така че да подпомогнем през някакви мерки бизнеса", поясни икономическият министър.

"През лятото ние оставихме икономиката, мерките бяха щадящи да има възможност за приходи. Те бяха най-свободни през лятото", изтъкна от своя страна вицепремиерът Пеканов.

"Всички искания, каквито и да са те, било то резонни, било то с някакъв привкус, трябва да си даваме сметка, че няма как да увеличим параметрите", категорична бе министър Везиева.

От правителството отчитат като грешка въвеждането на "зеления сертификат" за изключително кратко време.

"Може би трябваше по-рано да въведем зеленият сертификат и с по-дълго време на обяснителна кампания. Трябваше да се справим по-добре", призна Пеканов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
29
 
! Отговори
тъпа държава преди 2 години
Това не е Бойко дето даваше пари на хората и на бизнеса, сега ще ядете дебелия вие си ги избрахте тези мошеници сега ще ви закрият бизнесите и ще просите.
32
5
 
12
 
! Отговори
Сега е момента преди 2 години
Поне 70% от кръчни, ресторанти и клубове за напиване да се затворят. Особено в студентски град. Там 100%. И да се забрани продажба на алкохол след 22 часа. Лицензите и налозите да се вдигнат тройно.
31
0
 
32
 
! Отговори
Продължаваме промяна преди 2 години
Пари няма - действайте. Свиквайте. Нали искате промяна.
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте безотговорни и нула иновативни.Като е ваша грешка бързото въвеждане на зеления сертификат,което е почти локдаун,трябва да компенсирате.За какво беше тази актуализация плюс 1.5 млрд.нови заеми и накрая нямали пари за бизнеса.Е вземете пример от Швеция,70% ваксинирани и въпреки това бизнеса се подпомага при всяко ограничение,подпомагат се работодатели при намален оборот,училища и мн.още.Лятото свършо и есента почти и как точно бизнеса да работи на празни обороти,плаща заплати и разходи.
29
0
 
23
 
! Отговори
АлиБегай преди 2 години
Мога да изкарам години без да посетя заведение. С приятели по домашно.Заведенията ще изкарат ли без мен и моите приятели.Алибегов кляка на всичко. Плашеше Борисов и накрая омекна. Сега пак.Ако ще правите нещо, го правите като във Франция. Жълтите жилетки.Иначе сте смешни
28
9
 
20
 
! Отговори
Зелен СертТарикат преди 2 години
Ако заведения, хотели и дискотеки ще са ни основния бизнес, нямам думи.Една страна няма ли истинско производство, отпиши я.А тея споменатите да влязат малко в час.Без договори, на 4 часа, втасали храни, касов бон тук там, ужасно обслужване, менте алкохоли, побоища по дискотеки, данъци никакви, лъжи лъжи
27
4
 
26
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
От вас друго не сме и очаквали!!! Много хора ще пострадат заради вас особено в по-големите градове!!! Молове, магазини над 300кв., заведения и всякакви подобни където има ограничения!!!! Добрата новина е че 14 ноември наближава!!!!!!
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основният бизнес не са заведенията, но в тях и около тях има хиляди хора, които трябва да живеят от доходите си, нали....? С тези безсмислени зелени сертификати им ограничават максимално приходите...
25
1
 
22
 
! Отговори
Крадци преди 2 години
Излишъкът в държавния бюджет е намалял с близо 300 милиона лева за един месец. При над 1 милиард в края на септември той е 725 милиона лева в края на октомври. Както основна причина за това от Министерството на финансите посочват социалните и здравноосигурителните плащания, съобщи БНРТова в управлението на Радев
24
5
 
31
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
ОСТАВКА. Некадърници, съсипахте тотално държавата. И имат наглостта да казват, че няма да има пари в подкрепа на бизнеса. Явно скоро ще играят сопите.
23
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотален провал на кабинета съставен от Чорапа... Счупиха държавата за няколко месеца...
22
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако основният ни ,,бизнес,, са заведенията и кръчмите, тежко ни и горко.
21
6
 
22
 
! Отговори
До22 преди 2 години
Каква икономика какъв туризъм,три месеца летен и три месеца зимен и то това при нормални условия,при това дърво което се задало,най голямата грешка ще е държавата да продължава да излива милиарди пари за нещо което няма БЪДЕЩЕ!Време е захранването на това силно мафиотско лоби свързано с тоя "прословут"туризъм да бъде прекратено!
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шумкари
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До3 "Кои пари идват от бизнеси и от кои бизнеси?Последните две години тия които сега реват най много за пари какви данъци са внесли и колко ДДС?" Туризма е 18% от българската икономика. Колкото са работили, толкова са внесли. Мисленето е за СЛЕД като мине пандемията, но явно комунистите не обичат да мислят предварително, а следварително. Затова редовно се омазват.
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото, е че заради ресторантите спряха работата на музеите, кината и театрите, а в тях работят доста хора, които не могат да отидат на работа.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сфери които нямат бъдеще,големи вериги магазини за физическа търговия на черна и бяла техника,таксиметрови услуги,чалготеки и кръчми,просто е излишен лукс да бъдат подпомагани от държавата,парите не трябва да се разпиляват така на халост без всякаква визия за това което ни очаква!
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лишаваме ви нормативно от 80% от клиентите ви, вие се оправяйте. лятото който правил пари-правил. сега вече нито ще ви плащаме помощи нито ще ви позволим да обслужвате свободно стадото. само белязаните овце можете да обслужвате, пък вие на крака им ходете да ги обслужвате в старческите домове или на гробищата.
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами явно е дошло време за смяна на приоритетите на тая държава,кръчми,чалготеки и сие производни трябва да отстъпят място на нещо по доходно и печелившо,за 30 години видяхме до къде може да ни доведе тая"индустрия"до-Никъде!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да се премахнат мерките, бре серсеми. Не може едни да ни ограничавате да работим, а други да ходят безпрепятствено на работа. Ба. си и наглеците. Пеканов, Пеканов колко сол има още да изядеш.