Пеканов и Везиева към бизнеса: Не се предвиждат компенсации

Нямало нужда от допълнителни мерки, защото държавата работила
30 окт 2021 21:30, Красимир Ангелов
63

Въпреки нестихващото недоволство и протести на бизнеса, държавата не възнамерява да променя мерките.

Компенсации за понижените обороти и за намалелия брой клиенти заради въвеждането на "зеления сертификат" също не се предвиждат, заявиха пред Bulgaria ON AIR вицепремиерът Атанас Пеканов и министърът на икономиката Даниела Везиева.

Още по темата
Държавата не е напълно затворена – затова служебното правителство е на мнение, че бизнесът не се нуждае от допълнителни компенсации.

"Пред алтернативата да затворим държавата, отново да се чудим откъде да вземем пари, така че да подпомогнем през някакви мерки бизнеса", поясни икономическият министър.

"През лятото ние оставихме икономиката, мерките бяха щадящи да има възможност за приходи. Те бяха най-свободни през лятото", изтъкна от своя страна вицепремиерът Пеканов.

"Всички искания, каквито и да са те, било то резонни, било то с някакъв привкус, трябва да си даваме сметка, че няма как да увеличим параметрите", категорична бе министър Везиева.

От правителството отчитат като грешка въвеждането на "зеления сертификат" за изключително кратко време.

"Може би трябваше по-рано да въведем зеленият сертификат и с по-дълго време на обяснителна кампания. Трябваше да се справим по-добре", призна Пеканов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
са коментарите на утайката. Личи си и по правописа (или липсата на такъв)...
12
16
 
6
 
! Отговори
Никой не ви е преди 2 години
крив, имахте цяло лято да се ваксинирате. Сега нямаше да има проблеми нито със сертификатите, нито бизнесът, който генерира данъци щеше да е на улицата.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с плана за развитие джендъче? Чакаме парите за панели на покрива, остави ги тия бизнеси - който е на светло да получава помощи, останалите да фалират.
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяло лято гледахме пресконференции, на които служебните се хвалеха колко много кражби са спрели, колко много данъци са събрали, колко много пари има в хазната. А сега, когато тия пари трябва да се използват, се оказва, че пари няма.
9
7
 
18
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Кръ4марската държава трябва да се наси4и към иновативните технологии ,а не към ракията и салатата !
8
3
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Ти почивен ден нямаш ли бе ковидиоте че денонощно висиш тука ?Поне 20 кинта изкарваш ли с тролене?Бахта у нещастника!Хаха!
7
21
 
4
 
! Отговори
Имате преди 2 години
Последен шанс да се ваксинирате. След изборите ваксините ще станат платени.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че нали Рашид Алибейов искаше да работят без да ги затварят и кацата за това въведе дискриминационните си сертификати!Каза- ами добре ,няма да ви затваряме..който има сертификат да ви посещава!
5
5
 
10
 
! Отговори
До3 преди 2 години
Кои пари идват от бизнеси и от кои бизнеси?Последните две години тия които сега реват най много за пари какви данъци са внесли и колко ДДС?
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Може би трябваше по-рано да въведем зеленият сертификат и с по-дълго време на обяснителна кампания.' ---- нищо бе, другия път ще св постараете повече, ама на оня свят щото там отивате управата като ви окичим по дърветата
3
13
 
9
 
! Отговори
Фрактал преди 2 години
Чекмеджето от Банкя, кога?
2
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеканов, "парите" идват от данъците, които същите тези бизнеси генерират. Ако тия бизнеси фалират, и при отворена държава няма да има пари. Комунистите сте специалисти по флаиране на държави. Където стъпите, трева не никне.
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЕКАНОВ И ВЕЗИЕВА ЩЕ ОТИДАТ В ЗАТВОРА