Петков за канадското си гражданство: Не изпитвам вина

Ще плати глобата си, но нямал усещането, че прави нещо грешно
Обновена: 31 окт 2021 13:50 | 31 окт 2021 10:32, Камелия Цветанова
488
Петков за канадското си гражданство: Не изпитвам вина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не изпитвам морална вина към никого, а даже се гордея с някои нещата, които съм направил, докато бях министър."
Това каза Кирил Петков за решението на КС относно казуса с двойното му гражданство пред bTV.

Още по темата

„Приемам решението, ще си понеса отговорността, която се изразява в плащането на глоба, но аз нямах усещането, че правя нещо грешно. Мислех си, че съм спазил всички нормативни изисквания по Конституция и морално не се чувствам виновен“, добави Петков.

Според решението, Петков не е имал само българско гражданство, както изисква действащата Конституция.

Петков обясни, че когато е подписвал декларацията, че не е гражданин на друга страна.

"По тази тема не сме говорили с президента, защото моето съзнание беше, че съм изпълнил нормативното изискване. Бях отишъл при нотариуса си, написах волеизявлението си, заверих го нотариално, изпратих документите до Канада и платих таксата си. КС каза, че административната бележка е по-важна от волеизявлението на българския гражданин, това трябва да го променим, защото за мен това е загуба на суверенитет“, добави Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
3
 
21
 
! Отговори
Боклук червен преди 2 години
Ще лежиш много дълго в пандиза
364
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според законите на България Кирил Петков не е бил министър. Не знам как може да се гордее с поведението си. Или ще измисли някоя нова стори-телинг тъпотия като тази как си седял на плажа след 20 години и се чудел какво да направи за България. Само балъците се хващат на евтини маркетингови трикове.
363
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев натегача събра от кол и въже най скапания кабинет.Показа единствено реваншизъм,защото знае,че има прегрешения които иска да укрие.Абсолютно неадекватни действия,изядоха парите ,нови заеми,резерва се стопи чрез разни прехвалени финансисти покержии,това е промяната.Играчите си мислят,че сме още в 90-те,и могат да плячкосват на воля.Никаква подкрепа за бизнеса,изчезнаха и парите за Хемус,изтормозиха строителите.За нищо не ставате!
362
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ги карат да се кълнат и да целуват канадското знаме,че и химна им е пял ,историята им ги карат да учат и т.н.!
361
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе тоя или е луд или нас ни прави на луди! Гражданството не е килограм картофи на пазара!
360
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малее,ще си платя "глобата "за президентски указ,а що не си подаде оставката,а разиграваш цяла БГ.А отговорността му за нищожни актове принизява с 500 лв,а безобразията в търговския регистър ,в БНБ?А заплатите които си получил.Смята,че тук е Абдурдистан,и показва унижаващо отношение към обществото.Не е нужно да отпада двойното гражданство,всички отвън които кацнаха бяха марионетки и продължава да е така.А Кирчо носи и наказателна отговорност,това не е обикновен случай,полага се клетва,и др.подр
359
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** на ГЕРБ платени с откраднатите от нас пари се опитват да създадът впечатлението в онлайн мрежата, че целия народ обича и копнее Баце да се върне на власт, а че Президента Радев е мразен.Действителността е друга. Баце не смее да се покаже на площада дори в не голям град, защото ще бъде освиркан и оплют и живее само по Севда ТВ сред много отбрана герберска сгхан,а в същото време Президента Радев продължава да се разхожда свободно и радва на обичтта на народа от първо лице сред хората.
358
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква наглост. Той ще променя конституцията, за да се изкара невинен. Безочие!
357
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този вече знае и какво наказание ще му наложи "независимия" съд. Не изпитвал никаква вина, че е нарушил конституцията. Нещо повече, смята, че това условие (с двойното гражданство) в конституцията трябвало да отпадне. И сега си представете да имаме министри, депутати , или президент със двойно гражданство, например турско. Сигурен съм, че 90% от българите няма да искат да ни управлява човек с турско гражданство, но вижте с канадско може....
356
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един Петков , критерий за наглост. Този като го погледна и се сещат за тука има тука няма. Есен, слушам го как цените за язовирите били завишени 4 пъти. Така при отпуснати 600 милиона работата можело да стане за 200. И пак каза , 400 милиона повече дадени, защото цената завишена 4 пъти. Моля ви, който е учил в Харвард, кажете ми това по коя формула се смята, аз съм просто момче, Незнам , сметнете ми го и ми го напишете. Единична цена толкова , умножено по 4 толкова , разлика толкова.
355
26
 
6
 
! Отговори
:) преди 2 години
ГЕРБ, БСП и Патриотите са просто метастази на ДПС. Корупцията е успяла да се слее с държавата и най-вече със съдебната система. От там се контролира държавата. Прокурор, ВСС, КС - всичко е на тефтера на мафията.
354
10
 
32
 
! Отговори
нищоправещият преди 2 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
353
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип закоравелите престъпници не изпитват никакъв срам!
352
23
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Ще гласувам за Радев и ПП!
351
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете на ГЕРБ платени с откраднатиите от нас пари се опитват да създадът впечатлението в онлайн пространството, че целия народ обича и копнее Баце да се върне на власт, а че Президента Радев е мразен. Действителността е друга. Баце не смее да се покаже на площада дори в не много голям град, защото ще бъде освиркан и оплют и живее само по Севда ТВ сред много отбрана герберска ***,а в същото време Президента Радев продължава да се радва на обичтта на народа от първо лице севд хората
350
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 години имахме еднокнижник, кокто можеше да каже само Йес и да се усмихва и като дете като го потупат по рамото! Срам ме е от това, че този *** ни излага толкова много години! А за кражбите му думи нямам
349
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие много съвестните 12 години къде спахте, докато Баце пропусна цели парламенти, парламентарни контроли, опит за подмяна на конституцията и тн и тн? *** гербаджийски заддавете се със сторинките които Севда ви пуска да спамите!
348
6
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Диагнозата му е патологичен лъжец.А те се характеризират точно с това-не изпитват вина,а дори се гордеят ако успеят да преметнат някого.И този чоляк се кани да става министър-председател!Бог да пази България с такива управници!
347
9
 
25
 
! Отговори
Коцева преди 2 години
А ние,господинчо,изпитваме омерзение и ненавист към лъжците,най-вече от тия лъжци, кои то НЕ СЕ СТРАХУВАТ ОТ НИЩО ?! Разбираме го,че за теб ЗАКОНИТЕ НА България не са важни и каквито и нарушения да си направил за твоя милост те просто НЕ ВАЖАТ !!! Я гле-дай какъв изпечен юнак се яви ?! Наглостта и арогантността ,момче,са много лош съветник!
346
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мнооо нагъл! В Канада за такова нещо щеше в затвор да лежи! Да лъжеш пред държавата в декларация си е престъпление! А тия наивитети как с едностранен отказ и всичко веднага е ок са обидни за интелекта!