Петков за канадското си гражданство: Не изпитвам вина

Ще плати глобата си, но нямал усещането, че прави нещо грешно
Обновена: 31 окт 2021 13:50 | 31 окт 2021 10:32, Камелия Цветанова
488
Петков за канадското си гражданство: Не изпитвам вина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не изпитвам морална вина към никого, а даже се гордея с някои нещата, които съм направил, докато бях министър."
Това каза Кирил Петков за решението на КС относно казуса с двойното му гражданство пред bTV.

Още по темата

„Приемам решението, ще си понеса отговорността, която се изразява в плащането на глоба, но аз нямах усещането, че правя нещо грешно. Мислех си, че съм спазил всички нормативни изисквания по Конституция и морално не се чувствам виновен“, добави Петков.

Според решението, Петков не е имал само българско гражданство, както изисква действащата Конституция.

Петков обясни, че когато е подписвал декларацията, че не е гражданин на друга страна.

"По тази тема не сме говорили с президента, защото моето съзнание беше, че съм изпълнил нормативното изискване. Бях отишъл при нотариуса си, написах волеизявлението си, заверих го нотариално, изпратих документите до Канада и платих таксата си. КС каза, че административната бележка е по-важна от волеизявлението на българския гражданин, това трябва да го променим, защото за мен това е загуба на суверенитет“, добави Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
3
 
18
 
! Отговори
Моралист преди 2 години
ЛЪЖЛИВОТО овчарче/пардон/канадче....
284
4
 
16
 
! Отговори
Алооууу, преди 2 години
Какъв ГЕРБ те измъчва ,бе? Това че Тоя се правеше на луд до последно, и лъжеше че не бил Канадски поданик ,затова ли ГЕРБ ви е виновно? За всяка лъжа и измама на Радев ,Кирчо и Кокорчо, все ГЕРБ ли ви е виновен! Че дори и човекът на Радев в ВКС е отсъдил, че е нарушена Конституцията!
283
5
 
17
 
! Отговори
Дебелокож НАГЛЕЦ преди 2 години
Има си хас да изпитва нещо тоя Канадец!
282
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-грозните коментари тук идват от най-нечистите - Организираната Престъпна Група ГЕРБ. Колкото щете минуси слагайте. На абсолютно всеки е ясна картинката и колко до гуша в гов*а сър затънали и смърдитее.Срещу истината каквото и да кажете воните. Квичете си на воля.
281
6
 
20
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Само така Кире, лъжеш до последно като комунист! Знаем ,че България ти е "на сърцето", още повече ББР! Какво те занимават тия, с някаква си Конституция! Тебе лично Фелдфебелът Радев те е назначил! Лично той те е учил да газиш законите, и да не държиш обяснение ...никому!
280
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кариеризма и далаверите които сътвори като фалшив министър са изключително "морални".Под въпрос е дали искането за отказ от 21.04. когато имаше НС и течеше процедурата за кабинет.Как тогава е смятал,че ще бъде служебен министър,а декларацията му заверена от почетен консул от кръга Прокопиев,най гнусните.Казуса е банален,още в началото се засегна двойното гражданство и президента е проверил, да беше отменил указа,ама не,защото комбината Кирчо Ментата,Кокорчо,Културиста завлякъл НАП беше обещана
279
5
 
19
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
ПОРЕДНОТО. КОМУНИСТИЧЕСКО ГО. ВНО , С ЧУВСТВО НА ПРЕВЪЗХОДСТВО..... ХАХАХААА....НИЩО НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ.....!
278
7
 
18
 
! Отговори
Радев жаалък преди 2 години
Радев, остави закачките с Борисов и кажи защо се изплю върху Контитуцията?
277
6
 
14
 
! Отговори
До 302 преди 2 години
Радев обезличи морално и професионално един общо взето свестен човек като Янаки да му слугува по време на служебния кабинет срещу гк.прокурор,да разтурят Бюрото за защита и осветят свидетелите срещу мафията,шпиони и прочие,а сега да снася информация какво се случва в КС,една къртица.Изобщо "няма"търговия с влияние.Но всичко е до време!
276
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев направи много хитър ход, да изпрати свой човек в корумпирания КС.
275
4
 
19
 
! Отговори
Кокорчо преди 2 години
Я се погледнете, когато говорите за Борисов е правилно, когато другите говорят за вас било очерняне. Не виждате по-напред от носовете си, въпреки, че ви пораснаха, като на Пинокио. За всяка лъжа по сантиметър и гледай ти какво се получава. Кокорчо много ми напомня на въпросният герой от приказките? Ха, ха!
274
3
 
14
 
! Отговори
BG преди 2 години
Той Радев затова изпрати комунист Янаки в конституционният съд,да замота лай *ната,когато нарушава закона
273
3
 
16
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Мдаааа,вина няма щото е в България,ако беше в Канада друга песен ще пееш
272
3
 
25
 
! Отговори
Спас преди 2 години
`Е каква вина да изпитва? Просто е погазил Конституцията. Голяма работа...
271
26
 
2
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Значи Боцко мазната и вече доста одъртяла тиква, колкото повече говори против Президента Радев и Кирил Петков, толкова повече им вдига рейтинга и доверието към тях. Доказано във времето е, че който говори против Радев дърпа собствения си ректонг надолу. Но тъппата тиквена глава няма как да го проумее тва, а троловете им които цъкат на минуси тук и пишат по команда и да виждат нема кво да направят Севда тва е разпоредила :) Успех на Президента Радев и на Кирил Петков!
270
5
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Петков не изпитва вина за двойното си гражданство. Ако президента и премиера са с двойно гражданство, и те ли няма да изпитват вина за двойната си политика. Кирето е еталон за наглост.
269
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагъл до безобразие. Наказанието е ЗАТВОР или глоба, но той вече си е определил по-тънкото. Кой ще плаща обезщетенията на уволнените от него, като осъдят държавата?
268
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Морална вина няма защото няма морал!Толкова нагло поведение,държи се като ***.Не чувства вина и за албанската сделка с фалиралия албанец,за назначенията през просото в ББР с изп.директор уволнен от друга банка,разни покержии на възлови места,източването на ББР чрез фиктивни фирми без обезпечение, уреждане на адвокатката си адвокат на банката с 15000 лв.хонорар успоредно с това негов съветник пак на 8 ч.,сега кандидат депутат,абе какви конкурси,зависимости,промени,само измами и нахалство
267
6
 
22
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Този човек е краен наглец. Сгрешил си-поне имай достойнството да сведеш глава и да се извиниш. Глоба!? Съдът ще прецени дали ще е глоба. Но той понеже е нагъл иска от сега да вмени на съда, че трябва само да го глоби.
266
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Кире! Зад теб сме