БНБ: Бойко Борисов не е собственик на банка

Политиците да се въздържат от подобни изказвания, призовават от БНБ
299
БНБ: Бойко Борисов не е собственик на банка
Снимка: БГНЕС

Председателят на политическа партия „ГЕРБ“ Бойко Борисов не е собственик и не участва в органи на управление на търговски банки в България. Това съобщиха от БНБ.

Данните за членовете на органите на управление и акционерите с акционерно участие над 10% във всяка банка в България се публикуват в тримесечното издание „Банките в България“ на Българската народна банка. Тази публикация е достъпна на интернет страницата на БНБ едновременно на български и английски език.

"БНБ получава информация за всяко лице, придобило 3 и над 3 на сто от акциите с право на глас в банка, и предварително одобрява всяко лице, което има намерение да придобие 10 и над 10 сто от капитала на банка в България", се казва в изявлението на ЦБ.

Още по темата
Банковата система е предпазена от непремерени изказвания в публичното пространство, вследствие на изградената надеждна надзорна и регулаторна рамка.

Добра международна практика е политиците да се въздържат от подобни изказвания, призовават от БНБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: Бойко БорисовБНБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Рашков няма ли кой да го осъди едно хубаво за глупостите които излизат от пияната му тиква?
219
1
 
1
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Абе да питам аз Цветелина Бириславова каква му беше на Винету? И да питам пак аз тя банка има ли? И да питам още от кога има банка?
218
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с подслушванията? Наближат ли избори разкриват нещо ново и после си остава така. Явно е само за пр.
217
2
 
3
 
! Отговори
.... преди 2 години
Няма по-неприятен и отвратителен човек от крадливата хиена , наистина вече е пълен отврат
216
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Банкя неварват че Боряна има Банка
215
2
 
7
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Рашков в Дубай или Москва ще бяга след изборите?
214
3
 
6
 
! Отговори
Не разбирам аз преди 2 години
Чщ то ако Борисов има само една банка след 12 г. крадене си е обидно за всички - И за него , и за партията му ,и за избирателите му , като се вземе предвид колко неграмотни и клошари притежават десетки фирми , включително и тези дето са строили Хемус ... ?!
213
3
 
5
 
! Отговори
Абе вие преди 2 години
Взеха ни за пълни *** ,много ясно ,че няма да има нищо на негово име чак толкова не е *** а дори и да е все някой от неговите сополи ще му каже със поставени лица и така нататък.
212
4
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
Рашков ще те оправи теб Боко ще гледаме сеир всички защото този 2рия такава омраза и алчност насади у хората че сега трудно много! пр0стак - какво да говорим повече
211
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национализация! Всичко да се изземе в полза на държавата - празнете джобовете! Радев и Рашков, като най-справедливи ще разпределят по равно на калпак. Ще има за всички и ще бъдем равни и щастливи!
210
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вчера бе казано "БНБ: Бойко Борисов не е собственик на банка", което може да е вярно за момента на даването на това съобщение. Имал ли е обаче Бойко Банка към момента на Рашковите думи и имал банка след съобщението на БНБ само Цветанов от 6я етащ може да каже през асЕнсьора. Казус като двойното гражданство на Киро дето се заврърте у виро на язовиро.
209
0
 
2
 
! Отговори
2u-Gъзата Империя преди 2 години
тва на снимката е доказателството че при дадени условия, място и време в мозъка на точно определенана черепна кутия могат като мисли да се размножат реални хемероиди, в следствие на което даденият череп се таксува като заDник,но в никакъв случей собственника на мозъчните хемероиди неможе и няма право да казва че мислел със оригиналния си хемероидалистически Gъz защото козината си е сменил но е допуснал обилно хемероидално размножаване от примарния да метастазира в секъндарния му Gъz = DвугъZието
208
1
 
0
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Като падна от власт " най големия народен артист" Тодор Живков. От затвора - "каза откраднаха ми одеялото и чорапите. Сега нямам нищо."
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БСП МИЛИА Така е.Затова Корнела е готова на съюз и с дявола,демек с вас,само да запази гепеното и да го умножи.Всички го видяха,защото сте от една порода.И не искате да признаете,но тя е най-големия ви прЕятел...
206
4
 
13
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Айде Рашкоф на съд
205
11
 
6
 
! Отговори
Баце, преди 2 години
да е жив и здрав,от тук нататък може да стои само,като охранител пред банката,но не и да бъде неин собственик!БНБ,като негови "адвокат-тарикати",може да го наемат за началник-охрана,че изглежда и звучи по-престижно,а пък е и по-добре платено!
204
11
 
11
 
! Отговори
bg преди 2 години
Е ясно, че лично няма, но СиБанкя банка е под личен контрол на неговите структури и затова СиБанкя беше на ключови места, примерно в МВР. най големите баламурници гласуват за ХЕРПес, утре ще се озоват с трети пол у тях и децата ми им по Закон ще почнат да ги осиновяват ге-йове отЕвропа.... бойко е дяволската марионетка на запада и един дебел глу-пак
203
6
 
10
 
! Отговори
Niki13 преди 2 години
БНБ гузен негонен бягание необяснява как 60 млн са изтеглени кеш без да е информирана ДАНСние не обясни Божков как е вадил млн без да сде информира ДАНСпоказва тотална липса на контролвсички са за затвор
202
9
 
7
 
! Отговори
Бая милиарди --- преди 2 години
-- му минаха през ръцете има налице една анти-магистрала и то малко километри от нея ги е стройл,, той,, и то ултра некачествено , та на Бойко Рашков хората ще имат работа до третото пришествие ден и нощ .Това 60-- 80 млн изнесени ми звучи като деиствие на пионерската организация и те да се учат просто .
201
5
 
7
 
! Отговори
ние си имахме кмет преди 2 години
Два мандата --един лев няма на негово име даже като го видя някъде със джипа му ще му дам един два лева поне за гориво да има , жив да го ожалиш и той е приятел на Ганьоса .Емииии сиромаси ....