Радев на задушница: Християнската любов е по-силна от смъртта

Държавният глава почете паметта на загиналите български воини
6 ное 2021 15:34, Анисия Иванова
85
Радев на задушница: Християнската любов е по-силна от смъртта
Снимка: Президентството

Християнската любов е по-силна от смъртта, затова нека днес се поклоним пред духа на всички онези близки хора, които телом не са сред нас, но ние винаги ще носим в сърцата си. Това заяви президентът Румен Радев, след като днес, на Архангелова задушница, участва във военен ритуал – панихида за всички загинали български воини.

Пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили почете паметта и отдаде признателност на военнослужещите ни, дали живота си за България, съобщиха от прессекретнариата на Президентството.

"Днес почитаме скъпите ни покойници и загиналите в редовете на Българската армия. Днес е ден на християнската любов и смирението“, заяви Румен Радев и припомни стих на поета Димчо Дебелянов: "Мъртвият не ни е враг!“.

"Единението означава да спрем да делим мъртвите на свои и на чужди, да разберем, че всички жертви заслужават почит, а човешките чувства на всеки един заслужават уважение“, допълни президентът Радев.

По повод Архангелова (мъжка) задушница заупокойна панихида отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. В ритуала в София участваха министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на ръководството на Министерството на отбраната, висши офицери от въоръжените сили, членове на военнопатриотични съюзи. В ритуала участие взеха представителни части от Националната гвардейска част и знаменен взвод със знамената-светини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
Devinked преди 2 години
gay masturbation *** video 239cpw.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bearsgayx%2Fkavkaz-gay-russia%2F wild black gay *** black *** tiny white gay *** iappa.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bearsgayx%2Fkavkaz-gay-russia%2F videos *** gay latino orgias amateur james redford gay nwelitere/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bearsgayx%2Fgay-bear-dad-and-son%2F brett everet gay *** hairy arab gay sex https://schooling.gr/linkredir.asp?aid=51&link=http%3a%2f%2fbearsgayx%2Fhairy-gay%2F desperate begging for *** gay *** cute ga
62
1
 
0
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
чОвек,без капка свян!До тази вълна,ли опря...
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откак го находа поп Кирил Гундяев в кабинета му Радев стана голям християнин.
60
3
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
до 64....А твоят кумир си развяваше мМу.трата винаги с маска,а?
59
1
 
12
 
! Отговори
БОГ БАВИ, НЕ ЗАБРАВЯ преди 2 години
В Деня на Страшния съд Бог непременно ще си спомни за българските антихристи и национални предатели, взривявали църкви и умъртвявали свещеници.
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, що само една свещица пали - толкова хиляди изби!Само днес 185!
57
4
 
17
 
! Отговори
ФЕН НА ЛУНА преди 2 години
ЕГАТИ ЖАРКИЯ КОМУНИСТ СИ РАДЕВ ЩЕ ТЕ СВАЛИМ С ШУТ АКО ТРЯБВА
56
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На зеления чорап не му пука за хората.Навсякъде е без маска,стиска ръце,снима се с червени лелки.Ега ти и държавата щом има такъв президент.
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОтговорВаксинирайте се доброволно като няма задължително! НАЛИ ВАКСИНИРАНИТЕ СА ЗАЩИТЕНИ?
54
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев: "Християнската любов е по-силна от смъртта" !!! Остава да каже: "Арбайт махт фрай !
53
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Радев и хунта умиращите българи не са проблем - проблем са все още останалите живи !
52
7
 
15
 
! Отговори
Еми преди 2 години
Ци.....Ни-.... К !Омърси и Задушница
51
6
 
21
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Отвратителени негодник!Самозабравил се ***!
50
7
 
28
 
! Отговори
Куизъц Хадерах преди 2 години
Вижте, нека този никаквец да си прави какъвто иска ПР. Важното е ние да не му вярваме и да гласуваме против него на изборите! На 14.11- силен народен шут- вън фигуранта от президентството!
49
5
 
39
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Божееее, тоя и Задушница взе да почита за да го покажат по телевизията преди изборите. Толкова е плоско, че чак дрънчи. И обидно. 5 години се кри като мишка, сега всеки ден е по паради, чествания и посещения-точно в разгара на пандемията.Ще повърна.
48
4
 
32
 
! Отговори
Цв преди 2 години
*** ***, седнал да оплаква, а сега народа мре заради другия *** като него Кацаров! Да видите болестта по най-лошия начин ви пожелавам! А ти чорап, тогава ще се сетиш за Задушница! *** невярващ!
47
4
 
33
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Зеленият чорап да говори за "християнска любов" е също все едно Хитлер да говори за "еврейко човеколюбие". Просто не пасва. Чорапа е продукт на комунизма и като такъв не е наясно с християнските ценности. Сега остава да почне да говори и за християнското семейство. Ще повърна!
46
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Откровението пише, че антихристът ще се яви като "вълк в овча кожа", ще се прави на набожен и вярващ, а в същото време ще настройва хората един срещу друг, ще всява раздори, ще говори привидно смирено коварни неща...
45
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не понася християнските празници, но щом е предизборно време трябва да си направим малко пи ар.
44
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е редно и морално по такъв начин да се прави ПР, всичко това е доста долно, но не и неочаквано.