Манолова: Скандалът с машините е целенасочен!

"Сиела Норма" доставя машини още от 2014 година
Обновена: 11 ное 2021 21:35 | 11 ное 2021 21:35, Петя Славова
87

Ще гласуват ли хората на 14 ноември въпреки скандалите с машините коментира Мая Манолова."Този скандал ми изглежда като целенасочена кампания от страна на Борисов и ГЕРБ да разколебае хората, да разруши доверието в машинното гласуване и да откаже хората да отидат да гласуват. Това е удобно за партиите на статуквото, най-добре би било за Борисов да отидат да гласуват само платените му орди. Малко пресилена и изкуствена ми изглежда тази агресия на Бойко срещу "Сиела Норма", защото да не забравяме, че "Сиела" беше избрана от предишната ЦИК, в която доминираше той и ГЕРБ. Това си беше ЦИК на ГЕРБ", каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя припомни, че "Сиела Норма" доставя машини още от 2014 година.

"Като омбудсман съм правила разследвания, наемът на машините беше почти, колкото цената на машините. Тези 400 и няколко машини са официално внесени. Това не е някакъв нелегален внос. Това не е продукт, за който не се знае. Борисов се осведомява от своите представители в ЦИК. Забелязвате ли, че дискредитирането на машините е кампания на ГЕРБ, която започна още преди седмици. Те, заедно с ДПС, БСП произнесоха решение, с което да накарат всички секции да броят разписките, абсолютно без всякакви аргументи. Какъв е смисълът от машинното гласуване, ако пак партийните представители в избирателните комисии ще отчитат вота? Слава Богу, ние осъдихме ЦИК през ВАС", допълни Манолова.

Според нея хората трябва да бъдат спокойни и да разберат, че машините имат софтуер, който е сертифициран.

"Той е запечатан, одитиран, има софтуерен ключ, който се пази в ЦИК. Няма как, каквото и да е друга машина, да бъде включена в изборите, защото три институции са ги сертифицирали. Ясно е, че тук трябва да се навива пружината, че някой ще вземе изборите на Борисов. Единствените избори, които той е загубил през последните 12 години, са точно тези, които бяха със 100% машинно гласуване. Защото подмяната на протоколи, надписването, манипулациите няма как да се случи. На машината няма как да ѝ дадеш 50 лв., за да ти отчете един глас отгоре. Няма как да я заплашиш, няма как да я рекетираш", категорична е Мая Манолова.

Тя смята, че на Борисов вече никой не му вярва.

"Това са лъжи, лъжи. Това е човек, който вече е наясно, че изпада от властта и че повече няма как да бъде премиер. И заради това цялото му усилие е съсредоточено върху това да има достатъчно влияние, за да опази парите си и парите на близкия си кръг. Той отново влиза в ролята на охранител, но този път на богатството, което е натрупано през последните 12 години. "Автомагистрали" имат 50 работника и 20 строителни инженери, и 5 багера. Как те строят 100 и няколко км магистрали? Всичко това е превъзлагано нелегално, противозаконно, на неясни цени. Как може законно да преведеш 80 млн. лв. авансово за един обект и 60 млн. лв. от тези пари да ги изтеглиш кеш", попита Манолова от ефира на Bulgaria ON AIR.

Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" е на мнение, че Бойко Рашков трябва да влезе и в Комисията за финансов надзор. Тя допълни, че виждат партньор в лицето на "Демократична България" и "Продължаваме промяната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арменския бабишкер нещо се изгуби като актуален коментатор,Таня 500-те К също ,Капон и тя като смачкан ***.... Уж "Изправи се..", а всички се изпокриха?Изобщо пълен катарзис преди Изборите :-)))
42
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази женица извини ли се за Костинбродската Афера?
41
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая с мутрите е вече история ще обикаля само кабеларки стига Радев да не успее да фалшифицира изборите 228,150,199
40
0
 
29
 
! Отговори
Изправи се Мая вън преди 2 години
Дано не влезе,дано ВМРО влесе и пак да се гаврят с Македонските сърбомани и да вдигнат доходите,както до сега,а Мая и Тия на Слави само комисии и лустрация и нищо,едно голямо нищо
39
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това е способно да продаде и най милото само да има трибуна и пари дребна душица е милата!!!
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манолчето ще санува новия парламент ако фалшивите машини не влязат в употреба
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано мая и & скоро да отговарят за фалшификациите, измамите, кражбите и лъжите си пред най-висшата инстанция, и после в Ада, да се пържите во веки! Да, Галевище, мразя ви, съвсем безплатно!
36
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво стана с онзи бе майо зърно производителя?????????комисия разни пеня ти излизаше от устата а то кво отново лъжеш!!!!!
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Муцка, май си намерила нивата с конопа на околовръстното?Приеми, че това е политическия ти край и почерпи, че се отърваш от нас.
34
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-хубавото на идващите избори е, че Мая ще бъде под чертата
33
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно преди два три месеца бате Ви бойко лично ги е вкарал тези машини точно за сега!! Този Шмеkeр 12 години " управлява" с Цветан Цветанов и заедно са усъвършенствали всички начини на престъпната фалшификация във всяка сфера!! Може да ми слагаш минуси колкото си искаш, защото в този саит това е възможно!!
32
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, тази направи откритие! Като започнахте война, какво очаквахте! Ми това, което извършихте заедно, с мутренските депутати на ИБгНИ и ИНТ, не беше ли целенасочено! Не хвърлихте ли целенасочено държавата в пропастта на кризите!
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивай да си търсиш място под моста бе *** че парламента ще го гледаш от вън
30
0
 
28
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Казва Мая Костинбродска, лицето на промяната на Радев бунта и Рашката пияндето буахахаха
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти колко си долна и нагла не наяде се бе ще преядеш в един момент и дано да е скоро
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо изобщо се дава трибуна на тази?
27
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая не беше ли от тия, против броенето на гласовете? Това обяснява всичко!
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Галева говори от опит
25
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще жалиш до края , че алчно реши да ставаш кмет на София и заряза подарения ти пост на омбудсман! Забрави КОЙ ти спаси кариерата и здравето! Така и не научи поговорката " КОЙТО СЕ ОБРЪЩА СРЕЩУ БОРИСОВ, ОТПАДА "
24
1
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
ФАЛШИФИКАТОРИ - Гнусснииииии, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА