Манолова: Скандалът с машините е целенасочен!

"Сиела Норма" доставя машини още от 2014 година
Обновена: 11 ное 2021 21:35 | 11 ное 2021 21:35, Петя Славова
87

Ще гласуват ли хората на 14 ноември въпреки скандалите с машините коментира Мая Манолова."Този скандал ми изглежда като целенасочена кампания от страна на Борисов и ГЕРБ да разколебае хората, да разруши доверието в машинното гласуване и да откаже хората да отидат да гласуват. Това е удобно за партиите на статуквото, най-добре би било за Борисов да отидат да гласуват само платените му орди. Малко пресилена и изкуствена ми изглежда тази агресия на Бойко срещу "Сиела Норма", защото да не забравяме, че "Сиела" беше избрана от предишната ЦИК, в която доминираше той и ГЕРБ. Това си беше ЦИК на ГЕРБ", каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя припомни, че "Сиела Норма" доставя машини още от 2014 година.

"Като омбудсман съм правила разследвания, наемът на машините беше почти, колкото цената на машините. Тези 400 и няколко машини са официално внесени. Това не е някакъв нелегален внос. Това не е продукт, за който не се знае. Борисов се осведомява от своите представители в ЦИК. Забелязвате ли, че дискредитирането на машините е кампания на ГЕРБ, която започна още преди седмици. Те, заедно с ДПС, БСП произнесоха решение, с което да накарат всички секции да броят разписките, абсолютно без всякакви аргументи. Какъв е смисълът от машинното гласуване, ако пак партийните представители в избирателните комисии ще отчитат вота? Слава Богу, ние осъдихме ЦИК през ВАС", допълни Манолова.

Според нея хората трябва да бъдат спокойни и да разберат, че машините имат софтуер, който е сертифициран.

"Той е запечатан, одитиран, има софтуерен ключ, който се пази в ЦИК. Няма как, каквото и да е друга машина, да бъде включена в изборите, защото три институции са ги сертифицирали. Ясно е, че тук трябва да се навива пружината, че някой ще вземе изборите на Борисов. Единствените избори, които той е загубил през последните 12 години, са точно тези, които бяха със 100% машинно гласуване. Защото подмяната на протоколи, надписването, манипулациите няма как да се случи. На машината няма как да ѝ дадеш 50 лв., за да ти отчете един глас отгоре. Няма как да я заплашиш, няма как да я рекетираш", категорична е Мая Манолова.

Тя смята, че на Борисов вече никой не му вярва.

"Това са лъжи, лъжи. Това е човек, който вече е наясно, че изпада от властта и че повече няма как да бъде премиер. И заради това цялото му усилие е съсредоточено върху това да има достатъчно влияние, за да опази парите си и парите на близкия си кръг. Той отново влиза в ролята на охранител, но този път на богатството, което е натрупано през последните 12 години. "Автомагистрали" имат 50 работника и 20 строителни инженери, и 5 багера. Как те строят 100 и няколко км магистрали? Всичко това е превъзлагано нелегално, противозаконно, на неясни цени. Как може законно да преведеш 80 млн. лв. авансово за един обект и 60 млн. лв. от тези пари да ги изтеглиш кеш", попита Манолова от ефира на Bulgaria ON AIR.

Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" е на мнение, че Бойко Рашков трябва да влезе и в Комисията за финансов надзор. Тя допълни, че виждат партньор в лицето на "Демократична България" и "Продължаваме промяната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майчето се излага, вече не е млада хубавица, знаем че нема акъл......:)))) Ако беше умна добре, ама не е, дори Корни има малко повече акъл от нея :)))
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая Галева-Пеевска-Черепова е завършила в Масква "Висша комсомолска школа при Централния комитет на Всесъюзния Ленински комунистически съюз на младежта".
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще и изсърбам пичунката като рохко яйчице!
20
0
 
29
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Гнус..а интригантка .Най съм доволен че е вънка от НС мръсниц..с.Пачавр...а
19
0
 
33
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Мая Костинбродска вестителката на Костинбродската афера, която опорочи едни избори и докара правителството на Олигарски на Власт с мандата на ДПС, която предложи заедно с Импексова Пеевски за Шеф на ДАНС, след което фалира и КТБ, сега същата си позволява да говори за целенасоченост ... това са лицата на Подмяната орисани от вдигнатия юмрук на фигуранта, такива като нея застанаха зад него, провалиха два поредни парламента с популизма и демагогията си и ни хвърлиха в кишата на радевата зима ...!!!
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая звучи толкова нещастна, не знам дали ще се уреди и с някой клошар довечера!
17
1
 
29
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Широко отворени крака и плътно затворени очи! Рацепта за фалшив оргаззъм! На дебелата Галевица!
16
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си мисля, че лично Борисов има пръст във вкараните 200 машини за гласуване!! Защо? Ами няма как да вкарат един тир с машини за гласуване ТАЙНО и Бойко веднага да разбере къде са и в кой склад са???? Не е ли странно??
15
1
 
33
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
Абсолютна трагедия си! Прилепяш се като пиявица и смучеш ли,смучеш! Но всичко приключи !С тези избори да си кажем Последно Сбогом с Теб. Ти, порочна,съгреши многократно и вече непотребна стана...
14
4
 
12
 
! Отговори
Киро Жарта преди 2 години
Че ву изпапкам дъртата сливунда
13
0
 
36
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Мая Костинбродска ли ще ми говори за морал... Нещо, много къса й е паметта.
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манолева трябва да дабе банкет, ако мине 2% на изборите с нейните простотии.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бабо няма ли да се пенсионираш и да си одих у пькьла
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тебе ли да гласуват хората ,***? Айде на село!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб поръча няколкостотин машини за резервни .... части? Това ли казваш? Тогава защо ги откриват сега?
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли от къде и идва етикета Мая общата ?
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за какво са внесени тези машини? Тепърва ще разберем,ама не от Манолова,която търси за какво клонче да се хване! Отнесена си от вихъра другарко!
6
2
 
27
 
! Отговори
Бойко преди 2 години
Тази и нейната партийка са ВЪН от парламента. ХА-ХА-ХА
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оффф лепкаво досадно лапацало!
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не се учудвам. То и вие, политиците, целенасочено ни прецаквате вече 2 десетилетия.