Нинова към служебния кабинет: Отворете Държавния резерв

Настоява, че хората и икономиката имат нужда от помощ сега
Обновена: 24 ное 2021 11:45 | 24 ное 2021 11:45, Камелия Цветанова
135
Нинова към служебния кабинет: Отворете Държавния резерв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова настоява служебното правителство да вземе решение за освобождаване на Държания резерв.

„Още в момента, в който цените тръгнаха рязко нагоре преди два месеца, предложих да се освободят стоки от Държавния резерв, за да се повлияе на пазара. Никой не чу. Това е утвърдена световна практика при кризи. Днес го направиха Япония и САЩ“, написа тя  в социалната мрежа Facebook.
 
Според нея примера им ще последват и други страни.

„Не е късно и за нас. Отново апелирам към служебното правителство - освободете стоки от резерва. Хората имат спешна нужда от помощ сега. Ще постигнем два ефекта едновременно: 1. По-голямото предлагане на стоки ще повлияе на цените надолу. 2. Зареждането на резерва с нови стоки, предимно български, ще помогне на нашите родни производители“, посочва Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: ниноварезерв
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като тези орел, рак, щука и не'нам к'во още няма да направят правителство, защото няма как да сане това, идва ред на втория в изборната класация! От там може да изкочи заек!
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази кака си е болна от дифф популизъм. Нали орева света да се намали ставката за ДДС? И? Цените намаляха ли? Едно е да отвориш резерва на САЩ с горивата, друго е нашия. Да спрат пречките пред Северен поток и санкциите на Русия. И да се изтегляд напечатаните допълнително евро и долари. А, аз не съм русофил. Но не съм и *** на краварски ***. Кефи ме Меркел. Е, без призива към нашествениците.
119
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 години
А КОГА ЩЕ КОНФИСКУВАТ ОТ КРАДЦИТЕ ОТКРАДНАТОТО?ПАРИ ИМОТИНЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИЗА ДА СЕ НАПЪЛНИ ХАЗНАТАКОГА???
118
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
коя "икономика" г-жо...на кръчмарите викащи силно...назначени от дпс.-гроб да викат силно...всичките пеевски телевизии и сайтове ги отразяват...и вие с тях...ама какво произвеждат?какви данъци плащат?...г-жо...за кого работите?...кога ще"подкрепяте" през животите ни г-жо...нима внуците ви ...децата ви няма да обитават...и зависимостите ви ...няма да ги направят щастливи и свободни..ще ви презират!
117
0
 
0
 
! Отговори
Барбата преди 2 години
Доо Шумкар 122. Щеоградят Народното събрание с три синжира, за мандрите не им пука. Техните спонсори са извън държавата. Сега ще почнат да ни спират и тока и водата, но чайника завира и вече чуват свирката, но парата е доста и пари.
116
0
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ПАНИКАТА Е ФАКТ!....СЕГА ЩЕ ПРЕГОВАРЯТ ПОНЕ МЕСЕЦ , НА ПРИНЦИПА --"сери дупе--ден да мине"----ЩОТО НЕ СА НАЯСНО ИЗОБЩО, НИ С ИКОНОМИКАТА ..НИ С ЕНЕРГЕТИКАТА ...НИ СЪС ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО....ЗА НАС ОСТАВА САМО ДА ИМ ГЛЕДАМЕ СЕИРА И ДА СЕ СМЕЕМ ПРЕЗ СЪЛЗИ И ЗАМРЪЗНАЛИТЕ СИ СО ПОЛИ ЗИМАТА...!!!!!!
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гражданин 121 Не си само ти с такова усещане.
114
0
 
6
 
! Отговори
Шумкар преди 2 години
И мандрите, и мандрите да оградите, че настъпва глад.
113
0
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Защо ми се струва, че усещам паника в държавата?
112
4
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 119. Глу.пости глу.пак, има си всичко - и резерв, и пари в хазната ви остави Боко. И си беше много по-добре при него, а сега е пълен хаос. Но то е ясно, че отявлен антигербаджия като теб никога няма да го признае.
111
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корни, след Гербче ни "държавен" ни "резерв". Няма нищо за освобождаване , но има няколко за задържане. Тва е ситюейшъна в държавата Булгерия
110
0
 
12
 
! Отговори
В. преди 2 години
Същото направи и Жан Виденов, когато тръгна инфлацията. После хем инфлация, хем резервът празен
109
3
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
БЪЛГАРИЯ Е САМО 7-млн.човека....И НЯМА КЪДЕ ДА МЪРДА !...ВСИЧКО ДРУГО ТУК---Е САМО БУРЯ В ЧАША ВОДА....НЕЩАТА СА ПРЕДРЕШЕНИ, КАКТО ЗА НАС --ТАКА И ЗА Р.С.МАКЕДОНИЯ , КОСОВО И АЛБАНИЯ!
108
2
 
6
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 2 години
"Промяната" ще е факт ....но , ОПРЕДЕЛЕНО по европейските и американските стандарти , защото ЕС , е задал вече нормативните изисквания и те трябва да се изпълняват !А , ТОЧНО ЗА ТОВА ХЕРО МУСТАФА НАПРАВИ РАЗМЯНАТА НА ГЕРБ СЪС СОЦ-ЛЕВИЧАРСКАТА СБИРЩИНА , ЗА ДА СЕ ВКАРАТ В БЪЛГАРИЯ ЕВРОПЕЙСКИТЕ НОРМАТИВНИ ИЗИСКВАНИЯ ТОЧНО ОТ ТЯХ..... И ТЕ ДА ПОЕМАТ НЕГАТИВИТЕ , ЗАЩОТО СА ПРОСТИ И ПРОДАЖНИ И ...НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМИ С Т.Н. "ПРОМЯНА"!!!!
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом се появят комунисти в някое правителството, се бърка в резерва и се докарва държавата до фалит и тоя път няма да е по различно.
106
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо миналата година комунистите протестираха, а сега няма протести, пълна тишина. Сега по добре ли живеете с надутите цени и за такава промяна ли се борихте?
105
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До BornFromAnger 59 Ще,ще тези още не са почнали да работят,а резерва искат да отварят. Поне да бяха изчакали малко,ама те са свикнали от едно време,влязат в селото и първо мандрите обират.
104
0
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Корни е пътник ....защото Радев , не може да разчита на нея!
103
0
 
8
 
! Отговори
САМАТА КОРНЕЛА .... преди 2 години
...Е ВЕЧЕ "СТОКА С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ"---КОЯТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ БРАКУВАНА И ЗАМЕНЕНА С "ПОСЛУШНО КУЧЕНЦЕ НА РАДЕВ", КАКВОТО Е КРУМ ЗАРКОВ ОТ РОДА НА ЧЕРВЕНИЯ УБИЕЦ КАЦАМУНСКИ....ХА,ХА,ХААААААААА.../ЕДИН ПРОБЛЕМ --ЗА СЛЕД НОВА ГОДИНА, ОСТАВЕН НА БСП../
102
0
 
9
 
! Отговори
"ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕ преди 2 години
...Е ПЪЛЕН СЪС СТАРИ КОНСЕРВИ , ЧЕРВЯСАЛ БОБ И БРАШНО И РЕД СТОКИ.... СЪС ИЗТЕКЛА И СЪМНИТЕЛНА ГОДНОСТ!..ТАЗИ "ИГРИЧКА" Е ТВЪРДЕ СТАРА И НЕПОПУЛЯРНА ЗА БЪЛГАРИНА...НО ЯВНО КОРНЕЛА ИСКА ДА НИ ВРЪТНЕ ПАК НЕКАКВА ЛЪЖА .....В ИНТЕРЕС НА ЕДРОВАЦИ И ГЕШЕФТАРИ ОТ БСП!