Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните

Част от тях се доказали с много висока експертиза
347
Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерки, които при предишното управление изглеждаха супер непопулярни и изключително непостижими, въпреки че цялото общество беше напълно наясно, че те трябва да се случат, стана възможно коалиционните партньори да се обединим около тях. Това каза пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова.

Още по темата

Нерешено все още остава „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“.
По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“.

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова.

„Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация“, каза тя.

Относно персоналния състав на бъдещия кабинет Бориславова изтъкна: „Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза“.

Според Бориславова по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри,  е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ясно. Само за министър председател и финансов министър ще се намерят. ха-ха.
173
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разбира се, че трябва да останат и служебни министри, защото и пРезидентът трябва да кешира, освен ПП, БСП, ИТН и ДБ. Стршно кеширане ще стане, 3-ната коалиция в периода 2005-2009 репички да яде.
172
1
 
7
 
! Отговори
Мееметчу преди 2 години
Квоту - таквоз, дами и г-да, това е Менюту у кръчмата, друго немъ! -)))
171
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Българите сме силни и ще оцелеем" - Нито сме силни, нито някой е тръгнал да ни избива ...
170
5
 
16
 
! Отговори
До USA преди 2 години
Въобще не съм гербаджия, даже НЕ съм гласувал! Но по неграмотното ти писане лесно схващам ти кой си и откъде си!! ВЪОБЩЕ НЕ СИ УСА, А РАШКА!
169
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ай стенд алоун "Българите сме силни и ще оцелеем напук" Българите само това правят - оцеляват. Но, рано или късно, дори и това ще спре.
168
6
 
26
 
! Отговори
Ицо Хазарта преди 2 години
Егати ухилените авантюристи. Па и нагли, навсичкото отгоре.
167
2
 
8
 
! Отговори
ДО USA преди 2 години
USA = KGB V USA. Прозрачен си, миличък!
166
3
 
6
 
! Отговори
Ай стенд алоун преди 2 години
Българите сме силни и ще оцелеем напук на всички партииА от ПП да си свалят самочувствието, че ще си ударят *** в тавана
165
6
 
27
 
! Отговори
Ще ще преди 2 години
ЩЕ ОСТАНАТ СЛУЖЕБНИТЕ И НАЙ- ВЕЧЕ РАШКОВ - БЕРИЯ. АМА НАЛИ ПП НЕ БИЛИ НА РАДЕВ???? ХА ХА ХА ХА ХА ХА! ИЗИГРАХА ВИ, НАРОДЕ!!!
164
6
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До USA Така ли ти се иска, значи...Глей си свойте усашки работи, значи, защото си далеч от истината! Ако не е Герб, ще е нещо друго, но не и БСП, ПП и всякакви други продажни дуп.едавци...По-добре се концентрирай да ги махнеш тези натрапници - те и теб ще съсипят, не си въобразявай че си недосегаем...
163
4
 
21
 
! Отговори
Фридрих Ницще преди 2 години
Това е началото на края.
162
1
 
3
 
! Отговори
Ами те и твоите преди 2 години
До Анонимен 178 клетки не са много. Само като видим как пишеш коментари за мача на Пулев тук......
161
5
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ACDC Не смениха пионките, а проявиха присъствие, макар че наистина създадоха Герб, който сериозно застраши плановете им за векуване обаче...Абе ще се покаже това задкулисие накрая!..И не са само олигарсите! Олигарсите ни също са кукли на конци от задкулисието!..Българинът няма широко политическо мислене, никой не ни е учил на политика! За българинът държавата е нещо абстрактно, ние знаем само да плюем и да бягаме - това ни е било позволено 500г. Трябва да махне БСП и нейното задкулисие!
160
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен до 83 преди 2 години
Родителите да продължат и да разправят за дъното достигнато и от ОПГ ГЕРБ при наляти милиарди евро от ЕС и пак последни по всичко.
159
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази мома е смайващо некомпетентна!Народе събуди се !!!
158
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Референдум за президентска република е решението - не ни трябва парламент! Румен Радев е достоен човек за България
157
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родителите да бяха разказали на децата си за дъното, което бяхме стигнали при Масларова, Гечев, Овчаров и др...Мислехме, че вече сме се оттървали, но те са безсмъртни. Вече пращат децата си да ни управляват...крадат!
156
4
 
21
 
! Отговори
и те така преди 2 години
личното служебно правителство на фигуранта остава , ше добавим масларова, р.овч , гечев, а защо не и виденов , и в държавата ше настъпи пълна промяна . умните и красивите да се радват , нормалните ше страдат .
155
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двамата от ПП са мошеници Незабавна оставка