Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните

Част от тях се доказали с много висока експертиза
347
Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерки, които при предишното управление изглеждаха супер непопулярни и изключително непостижими, въпреки че цялото общество беше напълно наясно, че те трябва да се случат, стана възможно коалиционните партньори да се обединим около тях. Това каза пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова.

Още по темата

Нерешено все още остава „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“.
По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“.

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова.

„Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация“, каза тя.

Относно персоналния състав на бъдещия кабинет Бориславова изтъкна: „Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза“.

Според Бориславова по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри,  е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искали да забранят безкасовите разплащания - веднага се усети ръката на един милиардер от унгарски произход.
153
6
 
19
 
! Отговори
ПФУ преди 2 години
Сигурен съм че не само в България, а в целиа свят няма по добри комунаги и ДС агенти от рубладжията Стефан Янев и маститите некадърници от Комитова до Кацаров...
152
3
 
25
 
! Отговори
Disturbed преди 2 години
Към бездната вървим със страшна сила
151
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези на снимката са безкрайно противни, интересно на кой така се хилят? Сигурно на балъците които ги избраха.
150
4
 
13
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До хаха Ако кажеш защо народът е жалък ако пак е недоволен може и да те разбера, БСП! Празни приказки на пазара, значи! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
149
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 170 "Поредните пионки на Американското посолство" Затова ли ДС така ги подкрепя и ПП подкрепя ДС?
148
5
 
15
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 2 години
И да внимавате, че този път ще има строшени зъби със самодоволно усмивки
147
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните пионки на Американското посолство, ще ни оправят, ама отзад. Април пак сме на избори и Продължаваме подмяната ще са при вмро, нфсб и ***!
146
6
 
18
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Странно е твърдението, че Румен Радев щял да контролира правителството. Той няма толкова акъл, че да прави политика. Олигархичните кръгове, ще управляват, просто сега смениха пионките.
145
13
 
17
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Та да си припомним - какво можа се окраде от от 1986 до 2006г. Хората излязоха на улицата и дойде Бойко. За 10г се понатрупаха пари /мазнинка/ и едни нови хора точат лиги. Услужливия народ им предложи копанята. Какво правим като установим че сме по бедни от вчера?
144
9
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен159 В Дания хората се стрелят по улиците по терористични причини и това няма нищо общо с корупционното ниво там..При нас БСП разруши и продължава да руши моралът у нас, което е база за корупция. Самият факт, че БСП е една шуро-баджанашка партия, с членове наследници, че подкрепиха и се придържат към лозунга "кой кой е"/който разделя и противопоставя хората/, самият им нисък морал, допускащ лъжи и интриги и претенциите им за водачество са върха на корупцията..Няма да ни е лесно!
143
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
"Веселите уиндзорки" участват в няколко комедии като- "Комедия от грешки" "Много шум за нищо" "Двамата знатни сродници" и дано (но не е сигурно) народа не е свидетел на трагедиите " Крал Лир" или "Макбет".
142
16
 
31
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами честито граждани, ще имате парламент и коалиционно правителство, което ще Ви управлява под покрова на Хунтата на фигуранта ... рашкоФ облечен в още повече Власт ще обедини Милиционерското министерство и това на правосъдието в едно, Кокорчо и Румен Гечев ще управляват финансите на държавата чрез офшорките си на Вирджините, Румен Овч. ще се разпорежда с енергетиката, а Кирчо ще бъде министър председател на Отечественофронтовското правителство на подмяната с подвластници - Импексова и бойкикев
141
4
 
8
 
! Отговори
Копеле, кво стана преди 2 години
Браво, мъдро започвате!!!
140
13
 
31
 
! Отговори
Ален мак преди 2 години
Не е истина. Няма такава промяна. Вижте кои ще правят промяната - Румен Овчаров, Румен Гечев, Емиля Масларова, Бойко Рашков и тн. Някой помни ли как тези мутри през 1996-1997 се криеха от народната любов? Сега народът избра същите тези да правят промяната заедно с децата на червената мафия.
139
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лари и Балки напълно непознати
138
4
 
16
 
! Отговори
Номера ли ще въртите преди 2 години
Срамота- нали имате гениални умове в редиците- ми давайте ги. Какво старите ще ви оправят
137
3
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Ицо-Хазарта Не мисля, че си прав, опирайки се на хазарта! Изборът на едни образовани в Харвард е поредният опит на нашия народ да намери "образован" начин да излезе от ситуацията. Ако и този опит пропадне или ще дойде нова надежда или ще продължим напред по трудния път. Отчаянието на хората показва, че сме в това направление...
136
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Когато ББ взе властта, хората се стреляха по улицата. Това вече го няма, а това е сигурен знак на промяна на корупционно ниво.." - В Дания също има хора, които се стрелят по улиците, но повярвай ми - "корупционното ниво" там е толков ниско, спрямо родното, че не си струва, да говорим за него. Преди време, една кметица подаде оставка, защото ... някакъв ресторант, за да се мазни на общината, отменил резервация, само и само да приеме тази за свабата ѝ. И това беше СКАНДАЛ. При нас е ежедневие.
135
11
 
14
 
! Отговори
Който е преди 2 години
предполагал, че ще "променят" кукления актьорски състав на Р(ежисьор)Радев, излъгал се е! На ЗКПЧ-то му трябват само Киро Конституцията и Асен Очите. Тримата ще ни еДават. А честито!