Асен Василев: Очакванията са следващата седмица да има правителство

Идеята била всеки коалиционен партньор да има вицепремиер
4 дек 2021 14:06, Елка Василева
181
Асен Василев: Очакванията са следващата седмица да има правителство
Снимка: архив, БГНЕС

Очакванията на „Продължаваме промяната” са в рамките на следващата седмица да има правителство. Това обяви съпредседателят на политическата формация Асен Василев пред Нова тв. Все още обаче не е достигнато до точката да има подписано коалиционно споразумение, което може да стане към края на следващата седмица, уточни той.

Василев посочи, че все още се уточнява структурата на Министерския съвет. Идеята обаче е всеки от коалиционните партньори да има вицепремиер. Самият той ще е предложението на ПП за финансов министър.

Още по темата

„Надявам се утре към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с различните партийни лидери. В понеделник или вторник да започнат процесите по доуточняване на всички текстове и придвижването им към партийните органи за получаване на мандат за подписване на коалиционно споразумение”, допълни Василев.

Коментар от Василев дойде и за броя на министерствата. Все още не е ясно дали ще има такова за държавните дружества. „Има различни предложения, идеята е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното управление. То ще дръпне структури от различни ведомства”, каза съпредседателят на ПП.

Уточнение от Василев дойде и за министрите в кабинета. „Това все още се обсъжда в зависимост от структурата. Ще бъде горе-долу пропорционално на гласовете, които партиите имат в парламента”, каза той.

Министерствата, на които „Продължаваме промяната” държи и за които са предложили да са водещи, са тези на финансите, на вътрешните работи, на икономиката, за което смятат, че имат голям експертен потенциал.

„Има министерства, където нашият експертен потенциал е по-малък, а част от коалиционните партньори имат доста повече експерти в тази област”, обясни Василев. Той потвърди, че Бойко Рашков ще бъде номинацията за силов министър.

От Василев обаче не дойде категорично потвърждение, че Николай Събев и Стефан Янев влизат в състава на Министерския съвет.

„В момента структурираме правителство с четиригодишна програма с идеята то наистина да направи промените, които се необходими на страната и да избягаме от политическите кризи”, допълни той и поясни, че България има нужда от стабилност.

Василев обясни защо преговорите, в които се обсъждат имената, не са публични. „Не мисля, че е коректно да се казва този човек е добър, а онзи - не и публично да се обсъждат силните и слабите страни”, уточни съпредседателят на ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
13
 
! Отговори
анонимен до Ан 108 преди 2 години
Аааа и ние шиехме дънки-казваха се "Рила" Не им помня цената , защото не съм си купувал. Баща ми се шегуваше: - Всяка българска камила , носи дънки с марка "Рила".
102
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се разпада икономически
101
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте тази клоунска държава. Такава власт няма никъде, да ви управляват шоумени, шутове, рапъри. Само в цирка управляват такива.
100
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх ме е че няма да мога да си плащам сметките и вноската по заема
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изучих две деца в България с доход 2000лв месечно, заем след заем
98
1
 
8
 
! Отговори
Стандарта на живот преди 2 години
ли чакаш, след като тук един (крадец, корумпе) за да е добре, другите трябва да са зле?
97
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе хора, как живеете след март 2021г по добре ли ви е?
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преврата на младите ще ни струва скъпо, така не се взема власт
95
2
 
18
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Как се учи в Харвърд със 200 долара среден доход в България
94
1
 
12
 
! Отговори
До 97 преди 2 години
Абе, и аз искам да свиря на цигулка и на пиано, ама нема пари. Ни за цигулка, ни за пиано, ни за уроци по музика. И едно време нямаше.И в харвард искам да уча, но пак имам тоя проблем. И едно време го имах. Затова се утешавам с концерти в ютюб и онлайн лекции на Иейл. Безплатни са. Демокрацията победи.
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 109 - обикновен бачкатор съм и имам заем, а цените растът
92
0
 
5
 
! Отговори
Причината е стах от преди 2 години
смъртоносен щам, след който друг ще харчи откраднатите пачки!
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 106 - верно имаше само една фирма за дънки Левис Щраус дето дърпаха две каруци
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 104 Съжалявам,ако ти падне стандарта. Явно е грабителски висок,защото с честен труд пачки не се правят.Нашият е паднал на дъното и очакваме да започне да се вдига по малко.
89
0
 
4
 
! Отговори
Ха преди 2 години
И сега вземаме индиксации заради ковида - нищо добро не ни очаква
88
1
 
6
 
! Отговори
Кой луд ще инвестира преди 2 години
ли?! Ти къде живееш? Европа праща най-бедните, социалтуристите тук. Нормален турист, трябва да е мазохист да повтори, след като го излъжат и оберат тук!
87
1
 
4
 
! Отговори
До 103 преди 2 години
Ама пък какви дънки бяха еей, тва сега дънки ли са?!
86
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Келепир има в политиката,хората пари натрупаха,казваше великият Алеко. Основната причина да виете на умряло и да п сувате новите е да не останете без пачки.Не се безпокойте,ако се разберете да не ви търсят съдебна отговорност,имате за три живота.
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бас ловя че при новото правителство жизнения стандарт ще падне двойно до април 2022г
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
101 Първата съпруга на Борисов и майка на дъщеря му се омъжи за комунист, бившия съпруг на Цветелина Бориславова, преди тя да срещне Бойко. Къщи бол.