ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи

Радев очаква от партията да е конструктивна и отговорна опозиция
Обновена: 6 дек 2021 10:45 | 6 дек 2021 10:45, Камелия Цветанова
233
ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи
Снимка: БГНЕС

Не оценяваме като оптимистично това, което предстои на България, напротив предстоят кризи и трябва единение, нов тип диалог в НС, трябват мостове, обществото ни е твърде разединено и през тази една година и служебното правителство, и президентската институция положи усилия да го раздели допълнително. Това каза по време на консултациите при държавния глава Румен Радев за съставяне на правителство  председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

Тя призна, че се надява с началото на втория мандат на Румен Радев стилът му на управляване да е друг.

„Месеци на чегъртане и репресии белязаха  тази година за симпатизантите на ГЕРБ - СДС, въпреки това сме втората политическа сила и ние заради тях гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция, ще бъдем със силни позиция по отношение на отстояване на демокрация, законността и спазването на Конституцията. Обещаваме, че ако правителство ,което ще сформират четирите партии имат нужда от помощ и съвет от наша страна, не само заради политическата мъдрост и заради опита ни, те ще получат помощ  и съвет, но в същото време всяка грешка ще бъде сочена,  защото за да има добро управление е нужно да има силна и знаеща опозиция“, посочи Атанасова.

Според нея след репресиите на симпатизантите на ГЕРБ, днес се стигна до спиране на работата на в. „Труд“, където има полиция.

Радев й отговори, че доколкото знае става дума за неплатени данъци от страна на вестника.

„Можехте за помогне финансово на „Труд“ имате достатъчно възможности, за да си плащат наема“, обърна се президентът към Атанасова.

 Радев определи ГЕРБ като формация с богат поетически опит.

„Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост, вярвам, че разбирате, че след изборите има промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея. Последните 2 служебни правителства стабилизираха страната и показаха, че е възможно управление, което да обединява опита и усилията на хора с различни политически възгледи“, посочи президентът.

Според него постигнатото през последните месеци трябва да бъде надградено и да върви напред, а не назад.

„Това изисква общите усилия на всички нас и съм убеден, че вие разбирате тези нови реалности и очаквам, както и обществото, конструктивно и отговорно поведение на силна опозиция“, обобщи той.


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
4
 
! Отговори
тончо преди 1 месец
Тая Дуловската убавица пак е на преден план. Не и ли омръзна да и дърпат конците.Десо, Десо за смях си на цяла България.
201
1
 
9
 
! Отговори
дедо Йоцо преди 1 месец
Накъде гледа или не гледа ГЕРБ вече няма никакво значение ! Скоро ще бъдат дори по-малко от СДС , т.е. 15 -на човека ! А Баце ще си стои в къщата и ще си брои пачките от старата слава!
200
1
 
10
 
! Отговори
Васил преди 1 месец
Мутрата от Банкя - в затвора !
199
16
 
3
 
! Отговори
Трябва единение! преди 1 месец
Тази Деса дава ли си сметка какво единение може да осъществи с представителите на путинистките партии в парламента. Не е възможно никакво единение на депутатите на европейските българи с предсавителите на Евразия в парламента. Нищо добро за България няма да произлезе от този парламент, чак до пролетта, когато ще бъде разтурен, вследствие на световни събития.
198
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фашизирания пингвин днеска пак гледаше злобно Карадъйъ.
197
10
 
20
 
! Отговори
барба кино преди 1 месец
Нема вече кюлчаци и герб ги обзе песимизъм и негатизвизъм.
196
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези младоци до първа пролет нема да издържат , не го искам , но натам вървим .
195
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отговорът на радев е връх на интелигентност, а уж президент! Президент, колко да е президент? Все пак си е военен!
194
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продавам вадачки на павета?
193
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е, чакат ви кофти времена герболяка, нема вече ***, джипове джетове...ще ядете чинки, сойки, квото има в кофите и те така.
192
6
 
13
 
! Отговори
дедо Ви преди 1 месец
Верно! Дръпнаха им килимчето и....краденето за тях е към края си! Някои ще ходят на поправително в панделата други ще бегат в Панама.....
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пъпъ....
190
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези антипатични и със селско излъчване представители на ГРОБ няма ли Тиквата да опита поне да ги смени. Някаква претоплена манджа от полу-развален и отвратително миришещ зарзават изпратил за преговори.Толкова ли няма там в тази партия поне една симпатична личност, да смени тези досадници???
189
13
 
18
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
И ас не гледам с оптимизьм в бьдещето един осьден гербер няма за тоталната разруха и корупция прес изминалите - 12 г
188
5
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
До Диана....Севде,оти са писа "Диана" мари?!...Викаш "Кут нема веке Суперпродукции от жипката",барем туката да разлаешкучеата?
187
8
 
17
 
! Отговори
Аман! преди 1 месец
Е как няма да предстоят кризи, като последните 10 години все натам ни бутаха? Искали мораториум върху нови заеми, а те самите колко пари взеха назаем? Да не говорим за всички глоби, които ЕК сега ще ни налага, защото Бойко не може да позволи "прозрачност" на европейско ниво в търговския регистър (разбирайте системата BRIS). Дано потънат някъде тея от ГЕРБ, че да не ги гледаме и слушаме повече, омръзнаха ни съвсем! Най-добре в панделата...
186
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предстоят кризи в чекмеджетата.
185
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ-ДПС-ДС не гледали с оптимизъм на бъдещето, което означава, че ние гледаме с оптимизъм на бъдещето.
184
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
".Но Радев определено е нагъл, говорейки, че Герб имали достатъчно пари да заплатят наема на един независим демократичен вестник!" - Радев ти казва, че ако ГЕРБ бяха толкова загрижени за вестника, щяха да му платят наема и да се приключи с проблема.
183
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще изметем радевчетата, веднъж завинаги!!