Радев предупреди ПП: Доверието на гражданите трябва да се отстоява

Петков към Радев: В най-скоро време ще има правителство
Обновена: 6 дек 2021 09:27 | 6 дек 2021 09:20, Камелия Цветанова
258

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на правителство. Първи на „Дондуков“ 2 Асен Василев и Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.
Още по темата

Петков обяви, че днес и утре очаква от коалиционните партньори да върнат коментарите си по документите и в най-къси срокове да са готови с правителство.

„Независимо дали човек има лява или дясна политика, или е в центъра, проблемите са токова наболели и сериозни, че реално тази ориентация ще има значение за по-следващ момент, защото България има нужда от магистрали, от добри доходи, да си върне българите от чужбина“, каза той.

„За нас е удоволствие да ви приветстваме в президентската институция. Поздравяваме ви с изборната победа. Осъзнавате каква огромна отговорност е това. Тази година проведохме три избора за НС. В резултат на тези избори, връчвам първи управленски мандат на различни представители на политическите групи“, каза от своя страна президентът.

„Доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява. Служебните правителства стабилизираха страната, показаха, че може да има единодействие.  Едно ефективно управление може да съществува само, ако има вазимно уважение. Времето на едноличната управленска власт приключи и надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлено", обърна се президентът към представителите на партията. 
 
„Осъзнахме, че е напълно неотложно да има правителство“, настоя Петков.

„Ние сме взели тази отговорност присърце и идеята е в най-близко време ще ви представим проектокабинет, базиран на коалиция от четири партии“, каза още Петков.

Той отбеляза, че до този момент разговорите между ПП, БСП, ИТН и ДБ преминават абсолютно конструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ицето хазарта де е- дебне ли кой как ходи до ке-нефа? а , така. намери си експертизата и той.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези само лоши неща ще направят, като ще влошат живота на 1 милион българи. Трябват спешни мерки за противодействие
28
3
 
5
 
! Отговори
до от село преди 2 години
Така е. Селянинът ти вярва когато си с каскет, говориш просташки и си със сопа в ръка
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нека бе- тия ще изчегъртат предишните, следващите ще изчегъртат тях...то така се създават традиции.
26
9
 
16
 
! Отговори
До15 преди 2 години
И какво като си иде каскета бе мушморок? Ще върнат Черепа,Василев,Бобокови ,Баневи и ,,Русофили за България" и БКП и пак по пътя на Тошо,Луканов и Виденов! Явно си невръстен,неживял и непреживял!
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
депутат охарана на пеевски ....революцияяяяя ,долуууу
24
5
 
18
 
! Отговори
истина преди 2 години
Тия новите ПП и Радев започват яко КРАДЕНЕ ВСИЧКИ ЦЕНИ ХВРЪКНАХА ТРИ ПЪТИ НАГОРЕ ,,,УМНИЯТ БЪЛГАРИН ИСКА ВСИЧКО ДА МУ Е МНОГО СКЪПО И СИ ИЗБРА РАДЕВ ПАК ,....... ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ НЕ НАРОДА А МАШИНИТЕ ИЗБРАХА РАДЕВ БЪ.ЛГ.АРО. УБ .ИЕЦА
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ау ,какво чегъртяне го чака баци,ау...само да деинсталират прокуратурата и се почва
22
9
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
радеф е позор!!!
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че разговорите преминават повече от конструктивно - комун*гите си разпределят парчетата от баницата. С тази изкуствена конфигурация като започнат да се карат, до една година е свършено с това правителство. А този Петков искам да го питам, резервирал ли си е билет още отсега за Канада? И кои българи, реализирали се на Запад, ще се върнат в тази страна бе, т*панар? Хахахаха
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаос,лъжа и лицемерие - запазена марка на банкянското добиче. В комбина с Дебелото отслабнало - крадене, крадене и пак крадене. Гербероиди много извлачите, стига вече. Бай Ставри чака
19
7
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕЛЕГИТИМЕН ПРЕЗИДЕНТ И НЕЛЕГИТИМНА ПАРТИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА ДЕТО НЯМА РЕАЛНО И 4%! ПО-ЗЛЕ СМЕ ОТ ВЕНЕЦУЕЛА И БЕЛАРУС! И НИКОЙ НЕ ПОИСКА РЕВИЗИЯ НА РАЗПИСКИТЕ ДА СЕ ВИДИ ДАЛИ ОТГОВАРЯТ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ НА ДАДЕНОТО ОТ МАШИНИТЕ! И ИЗБОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ НА БАЗАТА НА РАЗПИСКИТЕ А МАШИНИТЕ ДА СА САМО ЗА СВЕРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТА! АБСОЛЮТНИ НАГЛИ ПРЕСТЪПИНИЦИ СА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА В МОМЕНТА И ТО НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНИ!
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме никакво доверие на тоталитарната фатмашка власт! Махайте тази сталинистка диктатура! За какво правихте преход към демокрация 30 години, за да върнете комунизма ли?
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, с тоя "танков" министър на вътрешното и с приватизаторите на техноимпекс и пр., грижещи се за държавните предприятия наистина ще оправдаете доверието. Всъщност, вече го оправдахте.
16
4
 
14
 
! Отговори
от село преди 2 години
не вярвайте на хора с костюми , особено ако стоят срещу теб и ти се усмихват !
15
8
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
Целта на тези е да ни превърнат в опитно поле на американски компании даже не могат да се нарекат и американски, над национални са. Пълна цифровизация вървене по пътя към премахването на кеша и най вече вкарват ни с програмата за генома пълно скверниране на ДНК на всички граждани. Тези данни ще ги ползват чужди компании. ДНК на всеки човек... Вижте статията пишете това в търсачката Кражба-на-ДНК-Как-и-къде-ще-изтекат-лич статията на сайта е смъкната но излиза при търсене. Нещата са ужасни
14
6
 
21
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Кое точно да вижда бе анонимни юнако??Хаосът ,лъжите и популизма през последните 8 месеца ли?На кой свят живееш???
13
3
 
5
 
! Отговори
Кукловод преди 2 години
но калпав. Когато публиката си иска парите за жалкото представление, замеря марионетките с яйца и домати и гони кукловода със сопи. Ще вшдим. Поне първо действие.
12
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След четири години за ГРОБ няма да гласуват дори и тукашните ***, продали се за жълти стотинки
11
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастията сън не спи. Трепери от страх. Обаче без смяна на каскета всичко ще е напразно