Правилно ли постъпи Велислав Минеков с казуса "Труд"?

Според Явор Нотев и Слави Василев е действал в рамките на правомощията си
7 дек 2021 22:40, Нели Христова
121

Бившият зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев и политологът Слави Василев коментираха в предаването "Денят ON AIR" казуса със запечатването на редакцията на вестник "Труд". Според тях министърът на културата Велислав Минеков е постъпил в рамките на своите правомощия и задължения.

"Това не бе репресия. Истината е, че по времето на министър Рашидов "Труд" не си е плащал разходите. Това е и негово нарушение, защото той е длъжен да си събира приходите. Минеков, понеже не желае да бъде обвиняван в безстопанственост, изпраща писмото до редакцията на вестника", обясни Слави Василев.

"Съдебен състав съвсем надлежно е постановил, че няма основания да се спре изпълнението. Аргументите на "Труд" са несериозни и аз трябва да се доверя на разбирането на съда, който има пълните детайли. Същевременно споделям позицията на СЕМ, че трябва да се зачитат и законите, защото министърът е в правомощията си, и да се положат грижи журналистите да не се чувстват репресирани", посочи Нотев.

Двамата гости на Ганиела Ангелова са на едно мнение, че лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков носи политическата отговорност в новата управленска коалиция.

"Той се нагърбва с идеята да състави правителство по ред, който буди любопитство. Някои го наричат бизнес модел, а всички връзки водят към министър-председателя", отбеляза Нотев пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Василев е добра идея един министър сам да определя заместниците си, като по този начин "отговорността е ясна, а не размита, тежи много повече и трябва да я оправдаеш".

"Ако в дадено министерство има проблем, значи проблемът е на дадената партия. Това позволява на партиите да оправдаят своето присъствие във властта", смята политологът.

"И аз адмирирам този подход. Избирателите не са лековерни или с къса памет и си спомнят "червените линии" от миналото между всички партии", изтъкна бившият зам.-председател на Народното събрание.

Слави Василев прогнозира новата управленска коалиция да просъществува поне година.

"Но ако ме питате, тя може да просъществува много повече, защото отговорността е пряко дефинирана за всяко едно министерство", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Репресиите на Радев ще бъдат ли чути в Европа.? Само ако са меки китки.
53
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коалиция,,орел,рак и щука,,. Всяко министерство за себе си е върха на невежеството.
52
1
 
15
 
! Отговори
Любен Дилов-син преди 2 години
Защо е син тоя фъфляк и защо и докога ще фъфли, много гадно съска и да не говори от трибуната, че фърчат лиги *** гнусаря тоз мисирник
51
2
 
10
 
! Отговори
Закривай преди 2 години
От дек надек ще, му плащаме данъкоплатците наема пет пари не давам за тоз ***. Но първо да си плати дължимото.
50
2
 
14
 
! Отговори
: преди 2 години
А това жалкото , ушатото същество дали не удари дъното , за Дилов говоря , а го мислех за нещо ...
49
7
 
14
 
! Отговори
. преди 2 години
Вестникарчетата на Тиквун , далаверите свършиха ку,,,иииииии
48
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блъсков, плащай ве, тарикатче! Лапачката ви свърши, не го ли разбрахте!
47
11
 
9
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
А кой ще плати за снимките на бутафорните пачки по 500 евро и кюлчета жълт металили станиол в редакцията ни.
46
5
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
След като от 1 година неса си плащали наема ,не само че трябва да ги изхвърлят но и трябва да ги съдят за неплатените наеми .
45
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, Минеков постъпи правилно. И един интересен факт: Милиционерските глашатаи бяха изхвърлени по силата на собствения си, милиционерски закон, приет от кликата ГЕРБ-ДПС-ДС, че за да започнат изпълнителни действия, не е нужно да има становище на съда. По този закон ще изхвърлят и ГЕРБ от НДК. Законът, който приеха, за да тормозят хората, се обърна срещу тях.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой казва, че БСП има дълг 250 000 лева? Една жена? Ами аз например имам сигурна информация, че БСП дължи 2 500 000, даже май бяха 2 500 000 000 лева!
43
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд за Боко Тиквата и шайката му!
42
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу диктатурата на Радев
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Власт имащите имат право да се подиграват с предшествениците си, а като няма законодателство - да си отмъщават
40
11
 
26
 
! Отговори
Весела преди 2 години
Хайде сега всички дето се радвате на министъра да ви питам-БСП има дълг над 250 000 лв защо Минеков не ги гони и тях.?Ето това показва че не става дума за промяна а подмяна!Затова тази територия няма са се оправи законите са само за враговете ни,те не важат за нас!Отново питам-защо 250 Хил дълг на БСП се замита под килима?!,!
39
22
 
19
 
! Отговори
Браво на Минеков преди 2 години
Поздравления за акцията!
38
20
 
16
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
До АнонименМинеков няма нищо обще с комунизма.За разлика от твоя идол банкялийската мутра, който е комунист в червата.
37
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Са децата на комунистите са много нервни, че не могат да си вземат каквото искат. А за внуците им да не говорим. Само симпатията към Русия и Китай ще ги топли.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45 години бяхме собственост на комунисти, след това още 30 години ни управляваха и красота пак комунисти. Явно без комунисти не можем да живеем
35
4
 
15
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
До someone...Абе мойто момче я провери първо за последните 30 години, колко от тях в управлението са били комунистите па после ми говори за баба ми.Питай някой по-голям от тебе да ти разкаже за 1990 година кой краде, а после да ти каже и за 1995-1997 година кой краде и съсипа държавата,после питай кой управлява 2005-2009 година, а за периода 1944-1989 година ни дей пита че си много мъничък явно и няма да разбереш нищо.То не знам за последния период кой трябва да питаш, май не бабати ами прарпра