ГЕРБ: Депутатите богопомазани ли са и правилата не важат ли и за тях?

Или да се влиза в НС със зелен сертификат, или да отпане за всички
Обновена: 8 дек 2021 10:07 | 8 дек 2021 10:05, Камелия Цветанова
405

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ настоя НС да вземе решение или да се влиза в сградите на парламента само със зелен сертификат, или да задължи здравния министър да издаде заповед за отпадане на сертификата за всички.

Депутатите на Бойко Борисов, който този път са в опозиция, настояват парламентът спешно да обсъди двата проекта на решения, които ще внесе.

Още по темата
Според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова вчера се е стигнало до опасния прецедент Председателският съвет да отхвърли предложението им в сградите на НС да се влиза само със зелен сертификат, антигенен тест или PCR.

"Това решение на мнозинството на промяната по своя характер има няколко последици. На първо място може би то дефинира кой в тази държава се счита за богопомазан или богоизбран, кои са тези, които не искат да спазват разпоредбите и заповедите, като че ли се намират само в тази пленарна зала", каза тя в декларация от името на ПГ на ГЕРБ.

"На второ място се доказа, че клетвата "да спазвам Конституцията и закона" вероятно за част от вас не важеше и в качеството ви на министри, а и в качеството ви на народни представители", каза тя.

Според нея става ясно, че двойният стандарт е норма за депутатите.

"Но вие показвате, че не зачитате труда на лекарите, които се борят вече две години с пандемията, скръбта на всички загубили свои близки и роднини, но и за вас човешкия живот и здравето на вашите колеги, на работещите в администрацията, журналистите,  нямат никакво значение. Как е възможно изобщо да считате, че двойните стандарти трябва да са норма – за богопомазаните и за всички останали работещи българи, които месеци наред се редяха на опашки рано сутрин, за да имат тестове, за да отидат на работните си места, за всички ученици, които сега им се налага всяка сутрин в началото на седмицата да плюят в торбички или хората, които се чудят как да си платят тестовете“, каза Атанасова.

"Това ли е новият морал в политиката? Нали само преди дни заявихте, че ще се влага нов смисъл в думата народен представител. Очевидно новият смисъл на думата е, че за депутатите ще има едни правила, за останалите българи – други", скочи още тя.


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие кажете къде са милиардите не се правете на ощипани!
373
0
 
1
 
! Отговори
Колио преди 1 месец
Супер пак протакват нещата това че не трябва зелен сертификат за парламента е добре за нас, така може да се оправдаеш,лошо ще беше ако стане задължителен там следователно всичко надоло ще стане
372
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз задавах този въпрос над 10 години.ГЕРБ сега се сети да пита.
371
3
 
4
 
! Отговори
Март Април ни чакат преди 1 месец
нови избори.
370
8
 
4
 
! Отговори
ПРЕДСТАВИТЕЛ преди 1 месец
Да, другарко от мафията ГРОБ, депутатите са БОГОПОМАЗАНИ!!!Лично АЗ съм ги богопомазал с бюлетината която съм използвал!!! Това проблем ли ти е ДРУГАРКО???
369
6
 
0
 
! Отговори
Глас народен!!! преди 1 месец
Ми според Бойко Борисов не са!!!Казано е: ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИ!!!ЕРГО: ГЛАС ДЕПУТАТСКИ - ГЛАС БОЖИ!!! БОГОПОМАЗАНИ СА ДРУГАРКО AUFSHERIN, БОГОПОМАЗАНИ СА!!!
368
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хехе, то депутат си е нещо като част от организиранта престъпност, само мошенници, лъжци и лицемери се редят там, видяхте ли ги колко бедни са се делкарирари, всички са за Кйовеши но едно да знаете - гарвана око на гарван не вади.
367
7
 
8
 
! Отговори
Гнусни преди 1 месец
, лъжливи и крадливи герберасти , ще гласувате ли против зеления сертификат или само скимтите ?
366
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошото е че следват вашия модел младите !
365
0
 
10
 
! Отговори
Реформата умре преди 1 месец
ГЕРБ настоя НС да вземе решение или да се влиза в сградите на парламента само със зелен сертификат. За банките това не се отнася,иначекой ще стриже овцете?
364
1
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До Шией : Нямам стопроцентово доверие на никой и нищо. Дори на собствената ми майка. ОСОБЕНО на собствената ми майка! Просто прецених рисковете - пуша по три кутии цигари на ден, направил съм си дробовете на нищо, и ако пипна ковид съм чао. Затова приех ваксината като вариант. Не че ще живея вечно, ама поне ще умра докато опитвам.
363
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Абсолютно са прави! Каквито и да са, са прави. Но никой не е очаквал нещо по-различно.
362
7
 
8
 
! Отговори
ХП преди 1 месец
Деси, мъ, га бяхте 12 години "богопомазани" и хапвахте Баницата "Бг" не ревахте, ся га ви биха шута що ревете??? Сигурно боли, а? -)))) Айде, бегай да си напрайш още някоя друга корекцийкъ на лицето та да тъ отпуснат нервите. -)))))
361
3
 
3
 
! Отговори
Шией преди 1 месец
До програмист. Ти самият имаш стопроцентово доверие на ваксините против ковид, което противоречи на първата част на поста ти. Познатите ми са горе-долу 33%-33%-33% ваксинирани-неваксинирани-не знам и не ме интересува. Темата почти не присъства в разговорите ни и не си формирам/променям мнението ми за тях според това. Говоря за друго - използване на пандемията за създаване на правни прецеденти които да отворят врата за репресивни режими. Няма да е първия случай в историята. Къса е паметта човешка
360
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
15 год.ГЕРБ И Днес пак вместо да правят политики се занимават с негово Величество -Блъсков и пак си взеха надницата на гърба на народа.
359
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо позволядат на тази *** да плюе гущери?
358
2
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До Шией : Само внимавай с преценките. Стопроцентовото недоверие е точно толкова погрешно, колкото стопроцентовото доверие. В случая темата е за зеленият сертификат, и вярвам че това е правилно решение. Иначе няма начин да се убедят невежите антиваксъри че само ваксината ще ни изкара от този безкраен цикъл.
357
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този въпрос си го задавахме и за вас ...
356
6
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
НС не е обществено място, нито е включено в заповедта на МЗ за задължителен сертификат. Следователно това е "работно място", където служителите -народни представители, ходят на работа. Дали в държавната администрация или в бизнесите, неупоменати в заповедта, ходят на работа със зелен сертификат? Същото и в НС.
355
4
 
11
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Ще се изразя по-културно, за да не ме изтриете пак. Тази храна за лешояди забрави, как пратиха хеликоптер заради една високопоставена ключица. Та, имат се за богоизбрани и неуважаемата да не се прави на светица.