Политолози вярват: Преговорите вещаят стабилно управление

Доц. Пиргова: С това ръководство БСП е риск за бъдещото правителство
55

Има условия, които да направят бъдещото правителство стабилно, категорични са експерти.

Едно от тях е силна политическа фигура за премиер. Достатъчно ли ще е това бъдещият кабинет да завърши 4-годишния си мандат?

Преговорите за бъдещия кабинет протичат с нормално темпо и вещаят стабилно управление с добра коалиционна формула, смятат политолозите.

Още по темата
"Това ще позволи не само на партиите да съхранят техния имидж, а не да се размият, както се размиваха в една друга коалиция с един бивш премиер. Коалицията да продължи да действа", смята политологът Слави Василев.

Според него обаче поведението на левицата очертава БСП по-скоро като центристка партия, което я разграничава от коалицията "на промяната".

"С това ръководство БСП се представя като риск за бъдещото правителство и се надявам партията да съумее да излъчи много по-конструктивно ръководство, което да е отворено към промяната. Явно това ръководство е зависимо от прокуратурата", подчерта политологът доц. Мария Пиргова.

Спорна се оказва евентуалната номинация на Корнелия Нинова за вицепремиер или министър.

"Не бих се учудил всеки един от тях, включително и Нинова, да вземе пост в изпълнителната власт. В крайна сметка, тя доста дълго време се бори за това. Ключова за продължителността на живота на бъдещия кабинет е фигурата на министър-председателя", категоричен е Василев.

"Кирил Петков все още не се е наложил като силна фигура, но конструкцията и обширният документ ми вдъхват доверие и оптимизъм", подчерта той.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов и телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
След пълен провал на изборите и фиктивни оставки...вещаят "стабилно" правителство??? И тук важи старата истина - със стари к. - нов бардак???Но, тук виждаме големите натегачи и ***, сред които се откроява особенно единия от тях и всички го познавате отлично. Така, че техните изявления и прогнози СА НА ОБРАТНАТА СТРАНА. Още от сега в тези техни "преговори" се открояват, преди всичко, големите им претенции и боричкане за постове и привилегии??? И "стабилното" им прогнозиране отива на кино...
43
0
 
1
 
! Отговори
Снимката преди 2 години
на доцентката демонстрира цялата "увереност". Пък и в заглавието се мъдри едно ВЕЩАЯТ.... Може да се чете не само МЕЖДУ редовете, но и БЕЗ редовете.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ТОВА ОПУЛЕНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ОБУЧАВА ДЕЦАТА НИ- ПОЗОР. ИНФЛАЦИЯТА ВЕЧЕ ЗА ХРАНИ Е 40%, ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ- ТОВА Е ОСТАВАНЕ НА СТУДЕНО - НЯКОИ НЯМА ДА ИЗДЪРЖАТ И НА ГЛАД- НО ГОСПОЖАТА НИ УБЕЖДАВА ФЪФЛЕЙКИ, ЧЕ ВСИЧКО Е ТОЧНО- НЕ НЕ Е ТОЧНО- НЯМА БЮДЖЕТ НЕКАДЪРНИЦИ, ДО СЕГА ТЕ ТАКОВА Е НЯМАЛО.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кабинета може и трябва да бъде с министри на ПП които спечелиха изборите а останалите партии да подписват и да подкрепят правителството но да не участват с министри защото нищо не са спечелили. Каква е тая безпринципна Коалиция. Писна ни и сигурно е по добре да има нови избори. Служебния кабинет си е много добър. Може спокойно и без парламент да се изкара зимата.
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кабинета може и трябва да бъде с министри на ПП които спечелиха изборите а останалите партии да подписват и да подкрепят правителството но да не участват с министри защото нищо не са спечелили. Каква е тая безпринцпна коалицияПисна ни и сигурно е по добре да има нови избори. Служебния кабинет си е много добър. Може спокойно и без парламент да се изкара зимата.
39
1
 
3
 
! Отговори
ОТ ГЛАД И СТУД преди 2 години
ОГРОМНИ ЦИРКОВЕ СЕ РАЗИГРАВАТ, НЯКОИ ГИ НАРИЧАТ ПОЛИТИЧЕСКИ ДРАМИ, СЛАВЧО ВАСИЛЕВ И ПИРГОВА ГИ УКРАСЯВАТ, ДНЕС УМИРАТ 100/246 ЧОВЕКА ДНЕВНО ОТ КОВИД, УТРЕ ОТ ГЛАД И СТУД
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пленума на БСП трябва да каже че БСП не може да участва с министри в кабинет с министри на ДБ. Може и трябва да подкрепи кабинет на ПП и ИТН но без министри на партии от статуквото в това число БСП и ДБ.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колегата ББ но къде е ББ. Нито се вижда нито се чува. Може да е отпуска.
36
0
 
1
 
! Отговори
Божков преди 2 години
Коруция ли?! В БГ няма такова нещо. Що пари дадох комунисти и "десни"да заиграят на едно хоро.
35
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Всеки не работещ за просперитета на България...е пътник...предател...ен.чар...с Народа ни който иска...и ни дреме за милиардите ви безполезни хартийки...за офшорките ви...за сайтовете и медиите ви...империи сме смазвали...вие с хартиики и гьобелс манипулации?ЕС е...мафия!САЩ са...Свободният Свят...мечтата на децата ни...факти!!!
34
3
 
2
 
! Отговори
Дано преди 2 години
Дай боже да е така и вьв следващите - 4 г да се вьрне стабилността и доверието на хората вьв дьржавата
33
1
 
9
 
! Отговори
Стар преди 2 години
Какъв ,,политолог" е Слави Василев-част от стратегическият съвет на президента Радев !
32
1
 
12
 
! Отговори
БКП преди 2 години
Доживяхме след 32 г. демокрация, да чакаме решение на пленума на БКП, за да дойде промяната!
31
0
 
9
 
! Отговори
Елена преди 2 години
Пиргова ?! Едно умно нещо не е казала тая радевица
30
2
 
14
 
! Отговори
? преди 2 години
По какво е доцент тоя вълкодав , лиже яко .
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези политолози от работническо дело ли са?
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости. Тази коалиция ще убие България.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Язък , че вероятно ще се изгубят години в глупости , скандали и още по голямо обедняване
26
0
 
15
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Ще седят, ако добре плащат дължимите пари на спонсорите.
25
1
 
21
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Стабилно, докато имат откъде да вземат заеми. Няма да седят да ги връщат.