Минеков: ГЕРБ е променила закона така, че да им е удобно и да не плащат наем

Ще им намерим достойно място, обеща министъра на културата
Обновена: 10 дек 2021 11:43 | 10 дек 2021 11:26, Нели Христова
294

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на културата проф. Велислав Минеков влезе в  Административната сграда на Националния дворец на културата, където ще връчи на представители на партия ГЕРБ писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където досега се помещаваше централата на партията.

"Това не е наказание. Просто си връщаме собствеността, защото загубите за НДК са съществени", заяви той.

Още по темата
Преди това той предупреди насъбралите се репортери, че ако има полиция, не я е извикал той, а някой друг.

Необходимо е цял министър да дойде да връчи писмото, а не да се изпраща по служебен път, защото този "абордаж" на цели два етажа от административната сграда на НДК е много цинично нещо, каза Минеков. На въпрос къде да се настани партия ГЕРБ, той отговори така: "Толкова много празни офиси имат, има къде да отидат".

"Ще им намерим друго достойно място. Помолил съм областния управител да потърси такова място. Това е една молба, правни основания имам. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на г-н Плевнелиев. Тази полза е наистина съмнителна. Ако не става с молба, ще пробваме по законен ред. Може да се случи с решение на МС и се надявам да се случи, за да може НДК да се възстанови", коментира Минеков.

По думите му "ПП ГЕРБ е променила закона така, че да им е удобно и да не плащат наем".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор за ГЕРБ
220
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствен чорап протестър четата владее и каквото иска туй ще прави с прoстия народ
219
2
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Да бе даВиж какво. Прокурорите не си свършиха работата до край. А това значи арест на помощниците на президента в предаването на секретна информация на Русия. Както и малодушието на Борисов който не посмя да иска импиичмънт и съд за нацаионалния предател Радев. Това прави ГЕРБ съучастници в предателството на Радев. Който прояви милост към предателите на родината загива заедно с родината си.
218
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наемател - законът е такъв, че е закон. Докато е закон и спазва. Има си НС и само то може да го промени, щом не е бил справедлив. Докато това се случи, никой няма право да се саморазправя. Добре е реваншистите да разберат какво се нарича право и какво е правова държава. Промяна за връщане на държавността не се прави по лични усмотрения, а чрез легитимни институции.
217
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Га ядоха кюфтаците гробарите не ревяха! Сега пищат!
216
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕРВЕНА О Т Р Е П К А- ГОСПОДАРИТЕ МУ ЩЕ МУ ИСКАТ СМЕТКА ЗАЩО ДАДОХА МИЛИОНИ, А ТОЙ НЕ ПОСТИГНА НИЩО.
215
7
 
16
 
! Отговори
Наемател преди 2 години
Какъв е този закон, според който позваш помещения под наем, а не плащаш? Кажете го и аз да не си плащам наема, като се позова на този закон.
214
4
 
8
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
До Я, па ЯМай забравихте прокурорите в президентството, а сега четете никому ненужен морал. Истината е че са един дол дренки закърмени с червената книжка. До сега бяха синове на шофьорчета от УБО, сега ще са внучетата на ДС. А ония стари генерали се смеят с пълно гърло.
213
2
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Само да попитам: Коментиращите са на ясно, че според закона, парламентарно представените партии не плащат наем за помешенията, в които се помещават централите им, нали? Сигурен съм, че ви е известно.
212
8
 
23
 
! Отговори
ХХ преди 2 години
Нещастен старец... Прояден от злоба , комунистическа отр-епка...
211
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съсипахте България, занимавате се с чегъртане, а същото време не се работи нищо за българите.
210
3
 
16
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Българите трябва да проумеят, че калинките са тези който осигуряват властта на партиините лидери. Те не са измислица на ГЕРБ. Политиците докопали се до власт искат да си пзят, а това става с послушковци. Умен интелигентен и образован човек няма да търпи простотиите на политическия си лидер, нито далаверите му. Ето за това всяка партия си има армия от некадърници готови на всичко за държавна софра. Така е изградена системата и в момента се наблюдава замяната на едни калинки с други. Честито ви!
209
3
 
15
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Този закон го гласуваха ВСИЧКИ партии след намалянето на СУБСИДИИТЕ.... А БСП ОРЕВАХА ПАРЛАМЕНТА....МИНЬО.... НЕГРАМОТЕН си,а и МАЛКО КЪСА ПАМЕТ ИМАШ.
208
9
 
2
 
! Отговори
Минеков преди 2 години
Ще направим замяна. ГЕРБ в нашата сграда, а мие в техните 2 етажа. Та като се изхвърлят калинките да е сигурно че няма да се върнат.
207
1
 
15
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До До 229 Я, па ЯМизерник, аз съм изградил живота си и не съм в БГ. Никога не съм гласувал за ГЕРБ, но вие сте по зле от тях, много по зле. Имате късмет, че българина бавно загрява но ще загрее какво се случва и ще ви стане зле, много зле. Не случайно Рашков прокарва заповеди преките началници на терен да разрешават употреба на физическа сила и помощни средства, демек бой и оръжие. Явно вече ви се изяснява на къде отиват нещата. 70% от българите не са гласували, те ще гласуват скоро с павета
206
2
 
19
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Господата (другари) както следва: Христо Бойкикев, Бабикян, Минеков, Станишев и още ред други познати политици протестъри и анти ГЕРБ чегъртачи са израснали по почивните станции на БКП. Нядявам се да се сещате какво са работили родителите им. Всеки си носи наследстен и фмилен багаж и е редно да не плюе по други когато е по грешен от тях. Морал, етика и смирение ви трябват господа чегъртачи...
205
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минетов е напълно неадекватен. Просто се занимава с отмъщение, защото неговата гнусна партия не влезе в парламента. Няма кой да гласува за грузибая
204
7
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Велислав Минеков мрази Росен Плевнелиев защото Плевнелиев е евроатлантик.
203
5
 
18
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Това е нищо повече от злоба и отмъстителност. Тоя погребален агент не би имал такава смелост ако нямаше директната подкрепа на Радев. Това е акция на Радев в личата му война срещу Борисо. Ако тоя беше заинтересуван за МК в предишния парламент можеше да предложи промяна в закона и партиите да почнат да си плащат наемите. Така става в цивилизованите държави. Правят се закони за всички. Това ще ни срине в очите на ЕС, тотално. Този, Кацаров и Рашков са политически грешки със задача лична вендета...
202
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма значение дали е Герв,ДПС,БСП законите да се плаща наем са за всички.Откъде-накъде тези няма да плащат,че и закона променили?