Минеков: ГЕРБ е променила закона така, че да им е удобно и да не плащат наем

Ще им намерим достойно място, обеща министъра на културата
Обновена: 10 дек 2021 11:43 | 10 дек 2021 11:26, Нели Христова
294

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на културата проф. Велислав Минеков влезе в  Административната сграда на Националния дворец на културата, където ще връчи на представители на партия ГЕРБ писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където досега се помещаваше централата на партията.

"Това не е наказание. Просто си връщаме собствеността, защото загубите за НДК са съществени", заяви той.

Още по темата
Преди това той предупреди насъбралите се репортери, че ако има полиция, не я е извикал той, а някой друг.

Необходимо е цял министър да дойде да връчи писмото, а не да се изпраща по служебен път, защото този "абордаж" на цели два етажа от административната сграда на НДК е много цинично нещо, каза Минеков. На въпрос къде да се настани партия ГЕРБ, той отговори така: "Толкова много празни офиси имат, има къде да отидат".

"Ще им намерим друго достойно място. Помолил съм областния управител да потърси такова място. Това е една молба, правни основания имам. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на г-н Плевнелиев. Тази полза е наистина съмнителна. Ако не става с молба, ще пробваме по законен ред. Може да се случи с решение на МС и се надявам да се случи, за да може НДК да се възстанови", коментира Минеков.

По думите му "ПП ГЕРБ е променила закона така, че да им е удобно и да не плащат наем".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплати ниски,пенсионерите загиват от мизерия,а тези богопомазани променят закони за да са вечни и да живеят с раздутата администрация на наш гръб.Стига!
200
3
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Ама може БСП да си приватизира цялата сграда на министерството на земеделието и до днес да си седи в нея барабар с тъпия си комунистически паметник отпред нали.
199
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГА БЕШЕ РЕКТОР НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА АКАДЕМИЯ И ТИ ПОСТРОИХА ГЕРБ НОВА СГРАДА НЕ РИВА А...
198
7
 
3
 
! Отговори
Do218 преди 2 години
ПОЛОЖЕНИЕТО след 44 г.е същото като това,на Герб. НАстанили са се в НДК и не плащат наем?За тях е произведението на Оруел,,Фермата на животните "с лозунга,,Всички сме равни,но някои са по равни от другите".Посочете в коя страна го има това?
197
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо не отиде да връчи на собствениците на паркинга писмо за освобождаване? ББ ще позволяват да има музей на въртоглавото изкуство, ами ще си плаща
196
4
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Минеков иска да превземе офисите на абордаж, ама не може.. незаконно е.
195
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МИНЕКОВ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН НАКРАЯ ЗА НЕЗАКОННА ДЕЙНОСТ
194
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на министъра. Както гонят хората от незаконните постройки, така да изгонят и партиите, които незаконно живеят на наш гръб. И пак много дълго ги оставиха, 14 години.
193
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не си научим уроците от историята,ще повтаряме едни и същи грешки - лошото е,че повтарянето им похабява качеството на живота на милиони хора. През 44 г. голт- аците са потривали ръчички от задоволство,заблюдавайки как новата власт на промяната отнема имуществото на заможните и праща бившите от властта на смърт или в затвора. После новата власт посяга на нивичките и животните им, за да стане всичко държавно. Гледам - сега *** се кефи, че новите мачкат предишните, без да се замисля...
192
0
 
1
 
! Отговори
Искате мнение: преди 2 години
Давам квалифицирано мнение, аз съм работар човек, но и художник, дизайнер, терапевт, стенописец - аз ще умрем ако не рисувам, работя, преподавам. Освен това всяка по-висока позиция от тая дето заемам ( квалификацията не се брои) и Нюуел ми взима акцията и ми прекратява стажанството - а требва да знаеш тая акция ми е много важна както и правото ми да се образовам, квалифицирам и да ме квалифицират!
191
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде е плевнята,защо се крие като мишка?
190
4
 
10
 
! Отговори
2221 преди 2 години
До Анонимен194. 100% си прав. Сега ще се мъчим минимум 2-3 години още. Това са гршките на Борисов. Беше толерантен и човечен.
189
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЖАЛЪК АЛКОХОЛИЗИРАН ***.
188
1
 
0
 
! Отговори
Начебие: преди 2 години
По значение чети - аутокоректа!
187
0
 
0
 
! Отговори
Та както казах: преди 2 години
Тука така е структурирано с дребния ситен шрифт, че три да бие и едно и две поне като начебие с тоя делегиран бюджет и с тая общиния.Ти го разбирай как искаш!
186
0
 
0
 
! Отговори
Има несъответствие: преди 2 години
В Берлин, Баркли и Университет Лос Анджелис провеждат един експеримент : три групи студенти - едните им се дава задача да играят баскетбол 8 часа, на втората група им дават да гледат баскетбол ,8 часа, а на третата група им се казва да правят квото искат, ама без баскетбол (като не им го казват) и после трите групи ги пускат на мач всеки срещу всеки 1vs2 1vs 3 2 vs 3 Познай резултатите: Едно бие две(ама две не се дава лесно) ,едно бие три лесно.Две бие три по-трудно. Сега тука така е направено
185
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберасти, имам само един въпрос към вас, не ви ли стигна патлака на Бойко, че обслужвахте орално и Пеевски? Другите въпроси ще ви ги задавам срещу лампата
184
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с политическите трупове, вече са жалки. Кажете кога ще арестувате гешевите да дойда да снимам
183
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минеков скоро ще е с белезници клиент на прокуратурата
182
16
 
10
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Чегърт..... чегърт ....чегърт и така докато стане чисто и се махне мръсотията.