Минеков: ГЕРБ е променила закона така, че да им е удобно и да не плащат наем

Ще им намерим достойно място, обеща министъра на културата
Обновена: 10 дек 2021 11:43 | 10 дек 2021 11:26, Нели Христова
294

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на културата проф. Велислав Минеков влезе в  Административната сграда на Националния дворец на културата, където ще връчи на представители на партия ГЕРБ писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където досега се помещаваше централата на партията.

"Това не е наказание. Просто си връщаме собствеността, защото загубите за НДК са съществени", заяви той.

Още по темата
Преди това той предупреди насъбралите се репортери, че ако има полиция, не я е извикал той, а някой друг.

Необходимо е цял министър да дойде да връчи писмото, а не да се изпраща по служебен път, защото този "абордаж" на цели два етажа от административната сграда на НДК е много цинично нещо, каза Минеков. На въпрос къде да се настани партия ГЕРБ, той отговори така: "Толкова много празни офиси имат, има къде да отидат".

"Ще им намерим друго достойно място. Помолил съм областния управител да потърси такова място. Това е една молба, правни основания имам. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на г-н Плевнелиев. Тази полза е наистина съмнителна. Ако не става с молба, ще пробваме по законен ред. Може да се случи с решение на МС и се надявам да се случи, за да може НДК да се възстанови", коментира Минеков.

По думите му "ПП ГЕРБ е променила закона така, че да им е удобно и да не плащат наем".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
0
 
! Отговори
Много е гадно: преди 2 години
Знаеш ли защо го уважавам? Първо като пое МОН беше поставен Красимир Вълчев на пачи яйца. Три "реформи" разбирай брадви не негова работа бяха пуснати за изпълнение преди него РИО става РУО , което централизира още повече системата ... Не ми стига първостепенния началник в общината ми и втори началник дето трябва да ми управлява труда, едно е да ти инспектират труда, друго да ти го управляват. Или както казват началник не се псува, че се удвоява.Но не това е въпроса структурно има несъответствие
180
4
 
10
 
! Отговори
67809 преди 2 години
Така е,Герб направиха и така,че ЧСИ и банките безпроблемно да ограбват хората и да не можеш да мръднеш.Герб имаха 12 години тоталната власт и не приеха нито един закон за давността,за да помогнат на стотици хиляди заборчнели от мизерията хора.Тъкмо някой се наддигнеше за права и Герб вкараха банковото лоби в Парламента и край.Толкова хора избягаха в чужбина ,заради непосилни кредити,други се самоубиха от безнадеждност и липса на справедливост.В БГ кредити над 5г.се влачат и олихвяват и набъбват
179
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 2 години
Нищо повече няма в София от празни офиси. Откак има пандемия всиичко си работи от вкъщи и офисите са празни. Няма на кого да ги дадеш тия стаи като ги вземеш минеков - изпуснах Т посредата.
178
3
 
1
 
! Отговори
Аз не се отричам преди 2 години
От уважението си към министър Красимир Вълчев - Красимир Вълчев не е ГЕРБ. Жалкото е, че ГЕРБ не са Красимир Вълчев ...
177
2
 
4
 
! Отговори
Сега аз не знам: преди 2 години
Кой ще е бъдещият министър на образованието и културата,но и двамата ги чака зверска рабоотааа и то по 12 часа на ден.Град по град.Според мен Денков не е правилен избор-той е академик-вярно грамотен, начетен-но вие си мислите,че видиш ли сте оправили средното образование!Не не сте.Езък за Красимир Вълчев дето направи първите малки,но много верни стъпки.И пак си прочете историята на Ошвалдо Круш-това аз очаквам и от двата министъра, защото болестта, която трябва да излекуват е неграмотност всякак
176
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за Позитано 20 наемът е нула лева, член 31, ал. 1 от ЗПП
175
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв Дворец на кОлтурата ве, ти да не си от село Главуново, в тази сграда има най-малко 50-60 офиса на фирми, две телевизии, печатница, 5-6 заведения и какво ли още не имаше и още 2 партии, но след предишни избори трябваше да ги напуснат, ТАЗИ СГРАДА НЕ Е НДК, просто е присъединена за администравна сграда и точно отсреща има супер луксозна сграда и никоя фирма няма да дава по толкова пари за полу-съборетина
174
21
 
15
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Има къде да отидат Герб, цлялото южно крило на Централния Софийски Затвор е празно и ги очаква
173
14
 
6
 
! Отговори
Минеков е прав: преди 2 години
Национален дворец на културата е Национален дворец на културата не е приемна и не е седалище на политическа партия, която и да е тя! Аз мразя статистиката, аз съм индивидуалист човек. И пак казвам вие продължавате да псувате "ония гадни комунисти", обаче всичко обучено преди 90-та и до 2007 го взеха на работа и всичко е хеви метъл без шлака. Сега има 52 процента шлака дето няма да я искат.Това е лошата новина, добрата новина е, че шлаката е спасяваема при условие да не потриват пръсти под масата
172
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
грешка на ГЕРБ е, че не приеха закон, с който да направят комунизма незаконен, както е нацизма. А не сега да гледаме как мръсната к0мунистическа св0лач отново заграби властта и води България към поредната национална катастрофа. Всички к0мунисти на въжето.
171
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това недоразумение Минеков стана пощальонче. Петьо да му даде едно колеко. Току виж и отслабнал.
170
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От господин носача на ковчези блика една култура, една духовна извисеност и благородство които са пример за всеки един мияч на чинии чакащ спасението си от Кирчо и Кокорчо и диктатора Радев, да чакайте си.
169
0
 
16
 
! Отговори
Културата преди 2 години
на министъра, или министъра на културата?!?! Този несъстоял се син на баща си избива комплекси на творческа малоценност. МинекПитек, не е нужно да ходиш като деловодителка или куриер, за да носиш писма. Ако не си наясно с процеса, питай си юристите. Една нотариална покана върши идеална работа. Обаче с нея не можеш да впечатлиш телевизиите. За сведение на по-младите: баща му ваеше бюстове на Тодор Живков и май нищо повече, придворен, така да се каже.Иска човекО "промяна", към соца.
168
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Позитано 20 трябва да им отстъпят поне два етажа и половина, все пак ГЕРБ има няколко пъти повече гласове от БСПто.
167
15
 
3
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Гърчии се герберунгелчеее Гърчи себе, нях нях нях нях.
166
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минеков, а за БСП нещо с фигуранта да кажете, за 200 хиляди гласа да са на позитано е малко странно. Иначе молбата ти е отхвърлена, приятно пенсиониране скоро.
165
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е оня дето подписал да го видим сега как ще се изкаже (изходи) по въпроса?Беше се активирал по едно време и сееше бисери отново.
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха-ха-ха СССеРа работел треньо по футбол в Съвецкия съюз, сигурно е треньорв някой дом за инвалиди
163
1
 
11
 
! Отговори
С БСП В ЕВРАЗИЯ преди 2 години
НОВИНАТА ОТ ПОСЛЕДНАТА МИНУТА- МИН НА ИКОНОМИКАТА ОТНОВО НА БСП- МАЛИИ- А ТАКА СЕГА ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА ГЛАД И СТУД- ГОЛЕМИ МАНЕВРИ ГОЛЯМО ЧУДО- ЧЕРЕПИТЕ ЩЕ НИ ВКАРАТ В ЕВРАЗИЯ.
162
2
 
13
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Алооо, министърът на Антикултурата, тия закони партия Герб да не си ги е приемала сама ??!! Хайде стига лъгахте хората, че вече направо се оляхте до ушите !