Томислав Дончев: Не можах да разбера какъв е смисълът от този цирк

Според Митов, Минеков "взема пример от Бойко Рашков"
10 дек 2021 12:33, Нели Христова
298
Томислав Дончев: Не можах да разбера какъв е смисълът от този цирк
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министърът на културата Велислав Минеков входира писмото с призив ГЕРБ да напуснат партийната си централа, разположена в НДК, при охраната в сградата, предаде БГНЕС. Той не се качи на горните етажи в сградата за да връки лично писмото на ръководството на партията.

Още по темата
Според ръководството на ГЕРБ поведението на Минеков е "еманация на овластената арогантност и простащина“. Лидерите на партията чакаха Минеков в централата, но той не отиде при тях. С Минеков бе дългогодишният протестиращ Йоло Денев.

"Не можах да разбера какъв е смисълът от този цирк, защото, ако някой не си е гледал календара, ние сме в 2021 г. все още, макар че започва да се усеща като 1944 г. Министър да обикаля офисите на партии и да ги подканя да напуснат е жанр, който не сме виждали през последните 30 години“, каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, който определи като безобразие опита една партия да се ограничава да си изпълнява функциите.

Според него "ГЕРБ обитава офисите абсолютно законосъобразно от поне 14 години". Депутатът от ГЕРБ Росен Желязков определи случващото се като спектакъл, за да се удовлетворят онези, които се радват на всички процеси по изчегъртването на ГЕРБ.

За зам.председателя на ГЕРБ Даниел Митов Велислав Минеков "взема пример от Бойко Рашков и неговите репресии, които станаха по време на предизборната кампания".

"Налага се да се разбере, че това е нужно и необходимо, защото този абордаж на двата етажа наистина е циничен. Крайно време е това да се случи“. Това каза от своя страна проф. Велислав Минеков и добави: "Ще им намерим друго достойно място. Помолил съм областния управител да потърси такова място. Това е една молба, правни основания имам. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на г-н Плевнелиев. Тази полза е наистина съмнителна. Ако не става с молба, ще пробваме по законен ред. Може да се случи с решение на МС и се надявам да се случи, за да може НДК да се възстанови“, каза още Минеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък не разбирам за какво са ви тези офиси, Донч. Загубихте изборите, електоратът ви драматично е намалял, няма да участвате в управлението, няма да се разработват нови схеми, няма да има усещане за суджук.
19
4
 
6
 
! Отговори
томи моми преди 2 години
попитай някой циракаджия обратяго
18
8
 
10
 
! Отговори
- преди 2 години
ГЕРБ с крадливо-мутренската им идеология трябва да бъдат ЗАЛИЧЕНИ като партия. Идеолозите им превъзпитани а неподдаващите се на превъзпитание въдворени!Герберастията е рак - хирургия и химиотерапия за де се излекува обществото. И с извинение за редовите наивни членове на герб, които вярват, все още ........
17
10
 
13
 
! Отговори
ПППП преди 2 години
МИНЕКОВ КЪДЕ ОСТАВИ КОВЧЕГА СИ? ЩО НЕ СИ ГО ВЛАЧИ ЕЖЕДНЕВНО?
16
4
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Че живееш у Софето безплатно !? На тия , къде обикаляхте пазарите с бухалки , отдавна им мина времето !!!
15
10
 
12
 
! Отговори
българин преди 2 години
Лапачката безплатна просто свърши! Какво се правят на улави Герберите? Имат си субсидия чрез която да си плащат за разходите или си я спестяват и с пръскат за друго? Вече трябва да се плаща!-:))
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като смачкаш опозицията- народът ти става опозиция.
13
13
 
19
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
много елементарни човечета четат тук и на всичкото отгоре си позволяват да коментират разни процеси. Дай на българина сеир и му кажи " дръж крадеца" и той почва, щото за друго пипка няма. Поредния кьорфишек...подал им писмо ?!? нали са неправомерно там бе Минек ? що не заведеш дело ? - щото нямаш правни основания, а само искаш да се харесаш на чегъртачите и господаря си Радев. Що не минеш и през Позитано да им оставиш писмо..жалка картинка от жалък човечец.
12
7
 
14
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Айде чиба, чиба - къш, къш.
11
11
 
9
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
смисъла е като в "ало ало", на инсценираното погребение на рене, дето грубер питаше - "а дали да не набием крак за по голема достоверност". човека е безхарактерен службаш, и щом като ал бънди се е спънал, минеков ще падне по очи в тинята.
10
18
 
22
 
! Отговори
Подлеций преди 2 години
Браво на проф. Минеков! Вън тази продажна партия ! Нейният лидер на съд и в затвора! В продължение на 14 години съсипаха и продадоха България.
9
4
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
Ти ако можеш да разбереш къде са ти ушите без огледало ще е цяло събитие!
8
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като "печелехте" изборите се биехте в гърдите. Сега ги загубихте. Махайте се! Защо трябва да ви подканят. Нямате ли никакво достойнство. Поне се направете, че имате.
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая мутра Дончев е толкова противен , че нямам думи тръгнал да се звери на журнатя заради Гроб сме на 112 място по свобода на словото
6
7
 
16
 
! Отговори
fact преди 2 години
удри муьо!Да се покаже на калинките кой комяндва парада. Герб у НДК? Шут у гъзот и на палатка.
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рибарския елек е хулиган , за спрения ток на метрото , какви последствия имаше?
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не понасям ГЕРБ и искрено се насладих на тяхното падение. Но, демокрация без опозиция е нещо, различно от демокрация.
3
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Том Донч, никога не си бил особено умен, макар че в герб минаваше за такъв, поради липса на истински ум :)
2
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие си платете и то с лихвите, пък после обеснявайте кой от кого взима пример
1
6
 
28
 
! Отговори
шарО барО преди 2 години
Ти ли не можеш да разберееееш, а?!