Тошко Йорданов: Нито един от ДС няма да е съветник на министър

Петко Сертов няма да съветва външния министър
Обновена: 22 дек 2021 12:55 | 22 дек 2021 12:55, Камелия Цветанова
81
Тошко Йорданов: Нито един от ДС няма да е съветник на министър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След твърдения, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов ще съветник на министъра на външните работи Теодора Генчовска, председателят на ПГ на ИТН Тшко Йорданов отсече, че за съветници няма да бъдат назначавани лица, свързани с Държавна сигурност.

Още по темата
"Няма да има нито един съветник от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи. Нямам друг коментар", каза Йорданов.

Атанас Михнев от ПП уточни, че ако има по-спорен въпрос за назначения, ще бъде обсъден на коалиционен съвет. Той увери, че в групата на ПП няма хора от Държавна сигурност.

По думите му министрите от различните политически сили сами определят своите съветници, но все пак при спорни кандидатури въпросът ще бъде обсъден.

"При всички положения като народни представители, той не е в нашите компетентности", призна Михнев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Кимон Георгиев преди 2 години
Доживяхме Тошко и Лодкаря да диктуват политиката в България.
61
0
 
2
 
! Отговори
Императорът преди 2 години
Тошко Хафрикански.
60
1
 
4
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
При спорни кадидатури, въпросът щял да бъде обсъден??? Това, вашата "промяна," е мижава промяна. А какво прави стария кадър на зловещата държавна сигурност в ръководството на БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ? Затова ли сте там да правите от лоши, по-лоши злодеяния? Хората казват:-Вълкът козината си мени, но нравът никога.Изхвърлете всички доносници и палачи на българщината от НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЯМА ДА ВИ ВЯРВАМЕ ЗА НИЩО, АБСОЛЮТНО ЗА НИЩО.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко Квазимодото ,какво ще каже за главния сценарист и анархист-комунист РАДЕВ ,за който ЧАЛГАРИТЕ ГЛАСУВАХА ??????? Съвсем справедливо е да му искат незабавен Импийчмънт...Това е задължително ,за да се спаси България Четири милиона българи са срещу МЕТЕЖНИКА РАДЕВ......
58
0
 
6
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Тоше , а Рашкоф? Но те съветвам, не го пипай, такъв компромат ще ти завъртат,че после ще се питаш;Аз ли го направих това!
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега няма да се мръщите! ТОВА НАДРОБИХТЕ И ТРЯБВА НИЕ ДА ГО ИЗКУСАМЕ! ДА МИСЛИМ КОГАТО СА ИЗБОРИТЕ! НА БЪЛГАРИТЕ акъла идва на другия ден!
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАХАЛНО ГЛУПАВИЯТ МЪРТОДИ СЕ РАЗШИФРОВА КАТО АГЕНТ НА КГБ РАБОТИЛ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!!! ХА-ХА МЪРТОДИ ДА СИ БЕШЕ МЪЛЧАЛ. ДА-ДА АМА НЕ, КАТО ДРУЖКАТА МЕ ПЕТКО НАВЕДЕНИЯ!!!
55
7
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...абе да ви кажа,много не ме интересува тоя /"Т.Йорданов"/..Даже НИКАК !..Обаче покрай него прочетох ..може би ЕДИНСТВЕНИЯ точен израз от Тиквата,който го нарече.."Тошкоафрикански".../Та като обърнем "максимата" "И най-мъдрия си е малкопрост",ще излезне:-"И най-простия ,в случая Тиквун,МОЖЕ да бъде и малко умен"../
54
1
 
6
 
! Отговори
Lina преди 2 години
A някой необяснимо забогатял може ли, угодно ли е , за " и насам - натам " ? Евтините изпълнения пред камери между ИТН и дпс не заблуждават никого. Обикновено на.глите хора, без морал подценяват околните и си мислят, че на тях им е позволено. Това е общото за събраното в итн. п.с Малките букви са нарочни.
53
1
 
5
 
! Отговори
типикъл булгериан преди 2 години
Прокурорът следва да бъде раследван от раследващ прокурор,който да е раследван от раследващ такъв..
52
0
 
8
 
! Отговори
Сохо преди 2 години
Тоя ми е толкова противен след комплексарските му изцепки, че не искам нито да го чувам, нито да го виждам даже и на снимка. За мен не е важно какво ще каже.
51
2
 
16
 
! Отговори
аа преди 2 години
Този добре ли е - !!!! За къде сме без ДС.... Няма да изкараме зимата ... (и защо тогава сте в коалция с БСП ?? Там само такива има ... Поне предполагам, че има ...
50
1
 
11
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Бойкикев е пуснал в ход спестени 2 млрд за да се върне на власт. Няма да му стигнат, никой го не иска вече.
49
9
 
2
 
! Отговори
Петър преди 2 години
То пък като ги събираха по пътищата ,та цъфнахме и вече сме на път да изчезнем като държава. Не ме интересува от къде са, а дали ще работят за България, защото идват тежки, много тежки времена.
48
2
 
3
 
! Отговори
Ами преди 2 години
и неофициално пак е същото, ама Ицката ще спинка спокойно.
47
1
 
8
 
! Отговори
То не че няма преди 2 години
да е съветника от ДС, ама няма да е явно, че много нахално става. Но пък и да не е е официално то пак си е същото.
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Развоня се на 3aпъpтъk...
45
4
 
20
 
! Отговори
4epa преди 2 години
МОЖЕ САМО ЗА МИНИСТРИ- КАТО БОИКО ПРАШКОВ !!!!!!!!
44
6
 
17
 
! Отговори
НАПРАУ УЦЕЛИХЪ преди 2 години
СТЯГАТ МАНОЛОВА ЗА КПКОНПИ- ПЕЕВСКИ ЗА ДАНС- КАК УЦЕЛИХЪ *** ВИДНЪШ. ГЕРБ Е ИЗЧАГЪРТАН, А ЧЕРЕПИТЕ УПРАВЛЯВАТ- АПРИЛ 100ЛВ ЗА МЕГАЧАС, ДНЕС 1000ЛВ И 40% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ХРАНИ- БРАУ, БРАУ- БГ НАРОД ОБИЧА ЧЕРЕПИТЕ!
43
3
 
26
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Това не са назначения на тази женица. Това са назначения на Радев и приятели. Тези 27 агента от предизборния му щаб трябва да се хранят след изборите. А какво по-благо място от МВнр. Командировчици и т.н.