Тошко Йорданов: Нито един от ДС няма да е съветник на министър

Петко Сертов няма да съветва външния министър
Обновена: 22 дек 2021 12:55 | 22 дек 2021 12:55, Камелия Цветанова
81
Тошко Йорданов: Нито един от ДС няма да е съветник на министър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След твърдения, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов ще съветник на министъра на външните работи Теодора Генчовска, председателят на ПГ на ИТН Тшко Йорданов отсече, че за съветници няма да бъдат назначавани лица, свързани с Държавна сигурност.

Още по темата
"Няма да има нито един съветник от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи. Нямам друг коментар", каза Йорданов.

Атанас Михнев от ПП уточни, че ако има по-спорен въпрос за назначения, ще бъде обсъден на коалиционен съвет. Той увери, че в групата на ПП няма хора от Държавна сигурност.

По думите му министрите от различните политически сили сами определят своите съветници, но все пак при спорни кандидатури въпросът ще бъде обсъден.

"При всички положения като народни представители, той не е в нашите компетентности", призна Михнев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Тошко Йорданов няма ли някоя позиция в зоопарка? Сериозно питам. Може някакъв клоун да го играе там с псевдонима Тошко Африкански.
21
6
 
15
 
! Отговори
Гогата преди 2 години
Пак с глупости ни занимават. Важно е дали хората стават и ако са били от разузнаването, какво са правили там. Има разлика между такива които са клеветили съседите си и тези които са защитавали интересите на България. Защо никой няма волята да покажете на народа. Така ни прбутват клеветници покрай стойностни хора.
20
2
 
22
 
! Отговори
Поредната пушилка преди 2 години
на Тошко.Този човек или е зле информиран, или ни смята за толкова елементарни,че може да ни лъже както му душа иска.А най-вероятно и двете ми предположения са верни.Огледай се Тошко,ако не знаеш питай който знае.Във властта в момента е бъкано със стари муцуни,овеществили принадлежността си към репресивния апарат на соца,превърнали я в богатство и власт.
19
5
 
21
 
! Отговори
ЧЕРЕП ПИКЧЕРС преди 2 години
ОТ ГЛУПАВ ПО ГЛУПАВ- РЕЖИСЬОР КИРО ЯЗОВИРО И КОКОР, ПРОДУЦЕНТ ЧЕРЕП РАДЕВ.
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко отрочета на ДС има в новите партии.
17
6
 
25
 
! Отговори
11 преди 2 години
Как бе другарю Тошко, той Рашкофф е от ДС. Още от времето на БКП. Що лъжеш
16
2
 
22
 
! Отговори
КОЙ МИ С.А В ГАЩИТЕ? преди 2 години
БАБА МИКА БИЛА ДЯДО ОТ ДС?
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова пък, щом такъв е от партията-дружка на Итн - може да и зам.председател на НС
14
14
 
4
 
! Отговори
Genocide in Bulgaria преди 2 години
Някой с много власт поръчва изтезания в България, дори полицаите ги е страх, а институциите потулват всички жалби ! Борисов, Гешев, Румен Пашата, Соколова, ген майор Васил Василев - кой поръчва изтезания и Убийства в България!?
13
3
 
25
 
! Отговори
а преди 2 години
На Тошко Африкански не му е ясно, че дипломатите са си шпиони на щат към разузнавателните агенции. Какви да са съветниците на един външен министър? Може би селскостопански работници. Гласувайте пак за Слави и получете Тошко
12
4
 
11
 
! Отговори
защо преди 2 години
В коя държава министъра на външните работи няма съветник от Държавна сигурност / или както се казва службата в съответната страна/? *** да каже нещо.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да се направи един референдум, дали да бъде публикувано родословното дърво задължително на всеки един депутат в българския парламент!
10
1
 
17
 
! Отговори
ГУНЬО ГАНЕВ преди 2 години
ТАЯ ГАНЧЕВСКА ОТ КЪДЕ Я ИЗРОВИХТЕ,БЕ ИТН???? ЧЕТА БИОГРАФИЯТА ИЗ ИНТЕРНЕТ И НЕ МОГА РАЗБЕРА КАКВО И Е КОТИЛОТО,СИРЕЧ,ПРОИЗХОДА!! УЧИЛА ИЗ ЕВРОПА И У НАС,АМА ДА Е ВЪНШЕН... ТОЛКОВА ЛИ НЯМА ДИПЛОМАТИ В ТАЯ НАША ДЪРЖАВА,БЕ??? ЮРИСТИ????ОЩЕ ЕДИН-ДВА ТАКИИВА ГАФА И ЦЕ РАЗ...ДИТЕ КОАЛИЦИЯТА.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А най-радва как си личи истинския идеен произход на тоя до него: за ДС нито дума. Защо ли? Тошко говори за ДС и си личи, че лъже. Другия даже не говори за това, че ДС превзе държавата. А иначе "демократ" го раздава и съдебна реформа му се приискала. Приискало му се е ДС главен прокурор.
8
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ-ДПС талибаните реват като обезумяли, паника и разпад на прогнилите им партии бъкани с доностници, ченгета и бивши кадри пт БКП !!!
7
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Тошо Свинара, Ицо Комара, Мишо Шамара и Дамаджаната Мускетара! Един за всички, всички за цар Радо шишарката! Слава на царство Чалгария!
6
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз чалгар съвсем е неадекватен. Нали вие подкрепихте чорапа издигнат основно от дс доносници. Министерствата и те са фрашкани с доносници. Те тоше избирателите ви са баламурници ама вие съвсем елементарно взехте да ги лъжете.
5
5
 
37
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Че каква е тази непоносимост на тошковците към ДС, да не забравяме че този който изпълва със съдържание представите на Учиндолският месия, за преЦедент на нацията е ограден със стратегически съветници от ДС, така че Тошко да не рита с/у Шефа си ... !!!
4
6
 
13
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
Господин Иванов, ако Вие изпълните това си обещание, аз и цялата ми рода ще гласуваме за Вас, Вашата партия и на местните избори през 2023 година и на парламентарните избори когато и да са те.Обещавам!!!Омръзна ми главорезите и палачите на народа ми да са наравно с жертвите си, под един покрив.Този изстрадал народ не заслужава такава съдба.Българският народ достатъчно беше тормозен, гонен и изтезаван за да гледа с добро око на такива безумни и безприцидентни назначения.Дерзайте господин Иванов!
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е чисто и просто БКП ДС, що за балами ни смятат!!!