Нинова: Приехме 10 ключови решения за милиони българи

Хората не са сами в кризата, написа още тя
31 дек 2021 13:12, Нели Христова
97
Нинова: Приехме 10 ключови решения за милиони българи
Снимка: БГНЕС

Приехме 10 ключови решения за милиони българи. Това написа във Фейсбук вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова.

На последните  две заседания на правителството, в последните дни на годината, положихме грижа за деца, студенти, млади семейства, работници и бизнес, пенсионери, семействата да почувстват, че няма да бъдат оставени сами в кризата.

Приехме 10 ключови решения за милиони българи:

1. Стипендии на деца с изявени дарби от училищата по изкуствата и културата и общински училища.

2. Ремонт и обзавеждане на студентски общежития.

3. Финансова подкрепа за родители, които остават вкъщи да си гледат децата заради ковид епидемията.

4. Продължаване мярката 60/40, касаеща запазване на 70 000 работни места.

5. Ежемесечно допълнително възнаграждение от 1000 лв. нетно за медиците на първа линия.

6. Компенсация за високите цени на електрическата енергия и природния газ за крайните небитови потребители ( икономиката) в размер на 450 млн. лв.

7. Компенсация на операторите на електропреносната и електроразпредели-телните мрежи, заради мораториума, в размер на 410 млн. лв.

8. Увеличение на социалната пенсия за старост.

9. Преизчисляване на пенсиите, като всяка прослужена година вместо с коефициент 1.2, се изчислява с нов 1.35 ( включително вдовишките).

10. 60 лв добавка към пенсиите. Парите, които се разходват, са събрани от хората и е справедливо да се върнат при тях. В такива кризи те трябва да усетят подкрепата на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига с тези пенсионери, когато трябваше да защитават разграбването от такива като Импексова не протестираха. Мислете за младите, за развитие на държавата и т.н. Тази вместо да е в централния за корупция, тя ще ми управлява държавата
38
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова респектира с морални ценности,експертиза и политическа отговорност.Това винаги е дразнило негодниците и неудачниците в и извън. Бсп.
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще повърна. Само от снимката. Явно добрите лидери и държавниците са абсолютно изчезнал вид. С управленски постове се кичат единствено жалки нек.адърни демагози!
36
1
 
15
 
! Отговори
Смешки преди 2 години
Стипендии, компенсации, добавки..... Никой не казва обаче, че са в смешни граници. Като по времето на Станишев, как бил вдигнал той пенсиите с цели 4% !!!! Голяма работа, голямо нещоооо!!! Абсурдната държава на дивия популизъм!!! Да не говорим, че предишния кьорфишек за цените на мобилните оператори още догаря...!!
35
14
 
4
 
! Отговори
АН преди 2 години
Браво Нинова ,белите килоти на Борисов станаха жълти на снимката,пачките заминаха за Арабския свят,Барселона вилата му се продаде.Герб трепери.
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а да Ви е честита промяната! БСПто ги знаем - теглят заеми и си дават пари на другарите. Нинова е да е министър на икономиката е по зле от бананова република. Ама и Киро за власт се продаде.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се е уяла. Ще се гръмне.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5гд шериф на БСП ,не командир .Справка Рафаил в САЩ .5гд без една социална тухла за по добър живот .
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не видях никъде борба с фашизма ?? Парите за първата линия можехте да ги пренасочите натам И без това първата линия не върши работа.
30
0
 
15
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Защо това не го казва социалния министър, а Нинова може би все още като лидер на БСП, иначе трябва да ни каже, какво е направила като министър на икономиката.
29
1
 
13
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Нинова пак предметна другарите си от БСП. Фалшифицира изключването на Кирчо Добрев. Тези хора докога ще търпят тая леля да ги лъже? Мазохисти!
28
2
 
26
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Кое е новото! Мярката 60/40 е стара! По-хиляда лева на лекари на първа линия, не е ново решение! Не е трябвало да ги спират! Подкрепата на деца с изявени способности не касае..."милиони" българи! Колкото до парите които ще раздавате, пак ще се облажат доказани"другари"! И ако икономиката е блокирана,откъде ще вземете парите? Пак ли ще дърпате заеми, които щедро ще раздавате, а други ще ги плащат?
27
0
 
16
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Честита Нова Илядадевтстотиносемсеичетвърта година!
26
1
 
12
 
! Отговори
що така,бе преди 2 години
Тая на снимката ми мяза на капон!?
25
0
 
11
 
! Отговори
:)) преди 2 години
До Социалист Премери си пак температурата!
24
0
 
23
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Защото БСП са най-големите олигарси и производители на ток. Кирил Добрев не е сам олигарха с ВЕЦ-ове. Има още един вагон комунисти производители на ток.
23
5
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Ако събереш 10-те точки се получава - 500 000 членове на ГЕРБ .Обикновените Хора не получиха нищо .Нинова трябва да се маха - Добрев трябва да я замести .
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не приехте и мораториум за цените на газа за битови абонати? Или нямате интерес. КЕВР като е с изтекъл мандат от няколко месеца защо не ги сменяте. Определено ще направите нещо за милиони българи, но то дали ще е добро ще видим. В момента в който кака К---Ури влезе в управлението , аз не очаквам нищо добро от тия.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично не съм получил и лев помощ от началото на ковида. Нито някой от близките или познатите ми. С тези велики промени ще продължи да е така. Иначе доходите ми паднаха с над 50% при вече многократно увеличени цени.
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финансова подкрепа за родители, които остават вкъщи да си гледат децата заради ковид епидемията беше мярка от времето на Борисов. Кажете нещо ново какво сте измислили! Крадете идеите на други партии. Нищо не става от вас. Комунист кръв повръща, пари не връща. Плагиатствате старите мерки на бат Бойко. Смешнициии!