Нинова: Приехме 10 ключови решения за милиони българи

Хората не са сами в кризата, написа още тя
31 дек 2021 13:12, Нели Христова
97
Нинова: Приехме 10 ключови решения за милиони българи
Снимка: БГНЕС

Приехме 10 ключови решения за милиони българи. Това написа във Фейсбук вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова.

На последните  две заседания на правителството, в последните дни на годината, положихме грижа за деца, студенти, млади семейства, работници и бизнес, пенсионери, семействата да почувстват, че няма да бъдат оставени сами в кризата.

Приехме 10 ключови решения за милиони българи:

1. Стипендии на деца с изявени дарби от училищата по изкуствата и културата и общински училища.

2. Ремонт и обзавеждане на студентски общежития.

3. Финансова подкрепа за родители, които остават вкъщи да си гледат децата заради ковид епидемията.

4. Продължаване мярката 60/40, касаеща запазване на 70 000 работни места.

5. Ежемесечно допълнително възнаграждение от 1000 лв. нетно за медиците на първа линия.

6. Компенсация за високите цени на електрическата енергия и природния газ за крайните небитови потребители ( икономиката) в размер на 450 млн. лв.

7. Компенсация на операторите на електропреносната и електроразпредели-телните мрежи, заради мораториума, в размер на 410 млн. лв.

8. Увеличение на социалната пенсия за старост.

9. Преизчисляване на пенсиите, като всяка прослужена година вместо с коефициент 1.2, се изчислява с нов 1.35 ( включително вдовишките).

10. 60 лв добавка към пенсиите. Парите, които се разходват, са събрани от хората и е справедливо да се върнат при тях. В такива кризи те трябва да усетят подкрепата на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
11
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Печалбите се приватизират, загубите се социализират. Държавата е загубила равновесието между т.н. либерализация на пазара в полза на концерните и регулацията на цените в ущърб на произвеждащите вътрешния нето продукт; с други думи - обезщетяват се банки и икономика за сметка на данъците. внесени от обществото. Това се нарича турбокапитализъм или пълна дерегулация на пазара. Държавата е абдикирала от ролята си на контрольор и защитник.
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хихихи. Точка 7 не е за милионите българи а за милионите на българите. 410 милиона във фирмичките на БСП, закачили се на входа и изхода на всички енергоразпределителни дружества. Останалото са социали харчове, които са ЯКО товарят икономиката. Честито! Харесва ли ви промяната?
57
1
 
19
 
! Отговори
техноимпексова преди 2 години
кажи с колко си увеличи банковата сметка(ама не тая в БГ а оная на МАЛДИВИТЕ)
56
3
 
22
 
! Отговори
С чии пари? преди 2 години
Винаги комунистите като обещават се пита, с чии пари? Да бяхте казали как ще увеличите инвестираният капитал в България, заплатите, доходите(между другото отложихте вдигането на минималната заплата за, ама за друг път). То и децата могат да харчат безразборно, кой ще ги вади тия пари. Като фалирате държавата, пак Бойко, кой? Как изкарате парите, които харчите? С данъци, репресии, данъчни изнудвания? Как ще се справите с кризата на тока, вируса? Кажете разхищаваши пари самохвалковци? Популисти!
55
2
 
18
 
! Отговори
Милев преди 2 години
Нинова,ако ще и архиминистър да те направи Радев пак си оставаш същата - повярвай най сетне,че ще е по-добре да изчезнеш от полититическия небосклон ! Чудим се с какви очи ни гледаш така високомерно ?! А-а,сигурно е затова,че такива като теб собственици на Импек си и хотели сте ... богопомазани ?! Пфу!
54
3
 
16
 
! Отговори
Джурналист преди 2 години
Номер 11. Да присвоимИ военния завод в Сопот защото той принадлежи на Партията и дрОгарката Техноимпексова!
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме кефи снимката. Това сега лъвска грива ли имитира или някаква псевдо корона, не знам. Но се смях с глас. Енала на фотографа!
52
2
 
17
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Кака Корни прецака и Кирчо Добрев. Горкото момче, сега откъде парички за бело? Добре, че са ВЕИ-тата, да не умре от глад момчето.
51
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Нинова! поздравявам те за смелостта,че намаза ските на Киро Добрев и на Гергов! Тия двамат нямат работа в БСП!
50
1
 
11
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Я да мълчиш, ,, пенсионерите " са стачкували за много неща а това, че си непросветен ( за съжаление много са такива като тебе) не са ти виновни пенсионерите.Та вие повярвахте и довлекохте сега най- големите мошеници на власт, съсипахте всичко .Млъкнете и се засрамете, защото сте много невежи, но с претенции, че всичко знаете а всъщност нищо не знаете , освен да се перчите
49
2
 
9
 
! Отговори
Виваком шефа преди 2 години
Ние се разбрахме, дадохме на новите управляващи бели пликове където трябва и от утре ви вдигаме цените. Ахахаха
48
4
 
15
 
! Отговори
факт преди 2 години
другарката не спира да лъже !
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак лъжеш червена краво, нали щеше да забраниш вдигането на цените а???? Защо пускат смс че от 1 ануари вдигат цените??? Или взехте комисионтите с радев и петков и забравихте? Майка ви лъжлива крадци
46
3
 
18
 
! Отговори
и те така преди 2 години
тая отново неподготвена се изказва . поне половината Борисов го въведе , тя се бие в гърдите че била направила нещо . абе импексова , случайно да знаеш че цените скочиха на горе , че тия пари са изядени от инфлацията ?
45
3
 
12
 
! Отговори
от виваком преди 2 години
Що ми слагате (-) бе продажници. Това е истината. Вчера ми вдигнаха таксата а уж Нинова- другарката Лъжа , забранила да се пипат цените на услугите
44
2
 
13
 
! Отговори
процедурно питане преди 2 години
а цените що вдигнахте на всичко? .. това удобно се забравя да се спомене.
43
2
 
12
 
! Отговори
от виваком преди 2 години
ми дойде съобщение... вдигат ми таксата!!!
42
2
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Пропуснах нещо! Защо еврейското правителство на Петков(Коен) не изхвърли от Майка България поне сто хиляди нелегално пребиваващи турци? Агитката на ЦСКА да се самосезира!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
41
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм на 30 г работещ човек. Не видях нито една точка с което да ми се олесни бъдещето. Видях само 10 точки за раздаване на милиарди които ще се взимат от моите данъци. Въобще не съм впечатлен. Да не говорим,че цените на тока скочика при тези управляващи и сега ми се хвалят,че ще дават милиарди компенсации на фирми,че цените са били високи. Е какво точно трябва да ме радва в случая
40
1
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Проблем номер едно на Българите е миграцията. Централната част на София ,ала и в периферията също,са наводнени с мигранти. Бачках в "Панда"(еврейска фирма за разнасяне на храна по домовете). Страшно е! Видях с очите си как апартаментите на евреите,заграбени от Българският Народ , са пълни с "беднички" мигранти,които са толкова беднички,че си поръчват онлайн храна . Освен това питам еврейката Нинова,защо границите ни с Турция и Гърция не бъдат съоръжени със защита?