ГЕРБ за МС: Наблюдават се пориви за авантюризъм и бездействие

Правителството нямало решения за кризите в страната
Обновена: 5 яну 2022 11:16 | 5 яну 2022 10:08, Камелия Цветанова
136

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ обвини управляващата коалиция в липса на управленческа програма и мерки за преодоляване на кризите в страната.

"Наблюдават се пориви за авантюризъм и бездействие", скочи в декларация от името на ПГ Десислава Атанасова.

"Намираме се началото на първата пълна сесия на 47 НС, България е в ситуация на ценова криза, на прага на икономическа криза и нова вълна от здравна криза. Заявките за разходите на новото правителство са симптом на първи крачки към финансова криза. На фона на тези предизвикателства, първото усилие на НС е да създадем възможност за постигането на национално единство за основните цели на обществото, защото нито една партия няма мандат да налага еднолично решение", каза тя.

Според нея управляващата коалиция не е сплотена от обща политическа логика, а е създадена от нуждата за формирането на редовно правителство.

"ГЕРБ е опозиция на това разнородно мнозинство и ще положим усилия да сме коректив на управляващите и ще предложим опита и идеите си за възстановяване на страната от тежката ситуация“, посочи Атанасова. По думите й ГЕРБ е готова да води диалог с останалите партии в НС, но при условие, че партиите от мнозинството са осъзнали, че и техните избиратели са български граждани.

"За първи път влизаме в новата година без бюджет и това е най- важната задача пред парламента и правителството. Бюджетната рамка ще покаже дали управляването може да се справи с различни кризи, но за съжаление все още нямаме яснота по отношение на намеренията на правителството. Не е ясно колко ще е инфлацията, какъв ще е дефицитът, за първи път няма скок на минималната заплата, а заявката а 4 мост на Дунав и 3 тунела под Стара планина звучат нелепо. Темата за еврозоната и Плана за възстановяване отсъстват напълно от дневния ред на правителството", скочи Атанасова.

Тя отсече още, че кризите няма да се решат сами, а са нужни действия, които не винаги носят дивиденти и аплодисменти з а тези, които ги прилагат.

"Има два пътя пред България - на задълбочаване на кризата и вторият е изграждане на условия за общи национали усилия за тяхното преодоляване, ние сме готови да участваме само във втория път. Време е правителството да представи управленската си програма, да потърси обществено съгласие по нея и да се опита да я осъществи", каза тя.

Според Атанасова министрите не осъзнават ролята си на управляващи, а се държат така все едно сме в предизборна кампания. "Това говори за политическа дезориентация и невъзможност за взимането на адекватни политически решения", настоя тя.

Атанасова отсече още, че освен това България е поставена в сложна ситуация за започване на преговори с РСМ за членството в ЕС и трябва всички партии заедно да положат усилия за защита на националните интереси в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
6
 
! Отговори
РАДЕВ=100 %ВЛАСТ преди 2 години
ПУТИН НА БЪЛГАРИЯ......ДС/БКП...+..ОЛИГАРСИТЕ.. +..ГЕНЕРАЛИТЕ.................... БЪЛГАРИТЕ СА ТЕХНИ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ-СКАЧАЩА ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА В НЕСВЯСТ...
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12г Герб не чух нищо за мутри олигарси?
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 Кой това, гербавите калинки ли са руски шпиони :)
13
2
 
10
 
! Отговори
шевна машина преди 2 години
От всички депутатки Деса е най-често ваксинирана с най-различни инжекции.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магистралите бяха проектирани от Росен Плевнелиев във Фабер Мансуел 2000г в офиса на тогавашния шеф на Фабер ,Пепи Клисурски ПП Пряка Демокрация днес.Борисов грам не разбира от магистрала ,но се облажи .
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само губят времето на депутатите, защото трябва да се започне със съдебната реформа, а те никак не искат :)
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб без Боко са кат Ндсв без царя
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млдите и образованите, с впечатляващите биографии, са куул, но в западната икономическа система, водени от нейните правила. Но са безпомощни, когато са в държавната администрация, особено, на държавата България, с 60 000 руски шпиони, над които има президентски чадър.
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деси умното,дето предложи мораториума,нея ли да слушаме?Или,важното е да лаят,щото при тяхното управление цъфнахме и вързахме.
7
12
 
11
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Няма "управляваща коалиция"! На власт е само и единствено Румен Радев! На еднолична, пълна и безконтролна власт!
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че нали и вие разправяте, че напролет ще има избори и баце щял да се връща на бяло магаре, за кой ли път :), значи и вие се държите предизборно :)
5
5
 
14
 
! Отговори
вижда се преди 2 години
Депутатите от герб са събрани в парламента от пунктовете за изкупуване на скрап
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб 12г .Вкараха със съдействието на Борисов ,частните Бадем Бадем,Софиямед,Токуда,Пъдмед с прегледи по 100 ,120 лв.Договориха от югоизток ,пъпеши,чушки,домати ,краставици ,направиха игрища за деца на места къде има 5 деца и изписваха парички за себе си.Дадоха на компании като Кауфланд,Била,Лидл да правят геноцид на хората със смешни заплатии по 600 700лва изнасяйки милиони.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма край герберастията :( деса, трролове, калинки, писна ни
2
8
 
17
 
! Отговори
Пауталийския оракул преди 2 години
ГЕРБ са история,отиват на самоликвидация с Деса Дуловската-Месалина и Бичето! Тиквата вече не я броим,тя е на изживяване...
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деса нема ли да си намери някой от друга партия баце вече немощен