Първанов за РСМ: Най-важното е да се върнем на положението, че ние сме най-братските народи на Балканите

Ние не искаме да вкараме Тито и Сталин в ЕС, заяви Плевнелиев
20 яну 2022 23:00, Нели Христова
119

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В РС Македония не са извършени необходимите реформи, за да започне преговори с Европейския съюз. Македонските тайни служби са филиал на сръбските, а сръбските са филиал на руските. Ние не искаме да вкараме Тито и Сталин в ЕС.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев /2012-2017 г./, отговаряйки на въпроса на БГНЕС във връзка с резултатите от неотдавнашната визита на премиера Кирил Петков в Скопие.

Президентът Плевнелиев даде за пример Албания, която заедно с РСМ е кандидат за започване на преговори, но за разлика от Скопие, Тирана е осъществила мащабни реформи през последните години.

„Албания е готова, защото през последните години тя направи мащабни реформи, такива каквито в Скопие не направиха. По тази причина България с пълно право заяви, че тя е по-напред. Албания направи честно преброяване на населението и даде права на българското малцинство. Тя направи промяна в учебниците и там по друг начин се говори за комунистическата идеология и минало. Службите на Албания са много по-интегрирани със службите на НАТО и ЕС, за разлика от службите в РСМ“, каза Плевнелиев.

Той подчерта, че това е правилният подход, но нито една „подобна реформа не сме видели в РСМ“.

Президентът Плевнелиев призова: „Важно е нашите приятели в Скопие да разберат, че само с лобиране няма да стане. Скъпи приятели в Скопие необходими са реформи, необходими са действия. Това се ще отключи вратата за желаното европейско членство“.

Президентът Георги Първанов /2002-2012 г./ заяви, че всеки има право да бъде оптимист, особено ако е в първите седмици на своето управление. Така той коментира оптимистични сигнали, които премиерът Кирил Петков излъчи след визитата си в Скопие.

„Смущава ме скептичното отношение на някои от неговите македонски домакини, включително на президента Стево Пендаровски, който каза някои думи, които прозвучаха недомакински“, добави Първанов.

Той пожела успех на Петков, но подчерта, че „само с Коридор №8 или някой инфраструктурен проект нещата между двете страни няма да се разрешат“.

„Темата за общата история трябва да получи своето разрешение. Най-важното е да се върнем на положението, че ние сме най-братските народи на Балканите, а не най-вражески както е в момента“, категоричен е Георги Първанов. Росен Плевнелиев също е съгласен с тази позиция на своя колега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
3
 
! Отговори
Пояснявам 3: преди 2 години
Лицето Симеон 2 Сакскобурготски е част от Третия райх,защото официално се води син на Борис 3,а даже и да е син на Фердинант 1 и Мери Белгийска пак според международното право,макар и под регенство той е съпричастен на Третия райх.И вижте сега интересното регента, а не той е подписал актовете довели до тогавашния режим съпричастен към Третия райх да се изтегли от съюза си с него! Реално погледнато той не е абдикирал,той още е част от Райха и си иска недвижими собствености съпричастни към Райха
59
1
 
3
 
! Отговори
Редакторите преди 2 години
Защо спят редакторите, някакви неадекватни пишат тука коментари, които са просто замърсители, целта е да няма истинскa дискусия.Жалко за този сайт, можеха да се прочетaт интелигентни мнения.Но явно такава е новата ситуация в България, цензура и дивотия.
58
1
 
1
 
! Отговори
Пояснявам 2: преди 2 години
Разбирате ли самото население на САЩ и на РФ би унищожило човек, който се изправя срещу държавата и населението, което го е поставило на власт!
57
3
 
0
 
! Отговори
Пояснявам: преди 2 години
Значи излиза, че Симеон 2 Сакскобурготски е едва ли не по-важен от Джо Байдън и Владимир Путин взети заедно! Това е държавнически виц на вярвам нито господин Байдън , нито господин Путин да се обидят от него, защото това са фактите! Кой държавник с акъла си ще застане срещу държавата и народа избрали го да е изпълнителна, законодателна или съдебна власт или президентска? Това му казват политическо самоубийство особено ако е свързано с легализирането на някаква част от Третия райх.
56
0
 
2
 
! Отговори
Казах един виц: преди 2 години
Не знам дали го разбрахте! Отива Джо Байдън в Страсбург и съди САЩ за нещо!24 часа по- късно не е президент на САЩ! Отива Владимир Путин в Страсбург-Съди Руската федерация за нещо-24 часа по-късно никой не си спомня кой е Владимир Путин! Отива Симеон 2 Сакскобурготски в Страсбург ,бивш министър председател на Република България в Страсбург и съди Република България за имоти имащи съпричастност към Третия райх, като той също е бил съпричастен към Третия райх - и отсъждат за него легализирайки го!
55
1
 
1
 
! Отговори
И това е важното: преди 2 години
Изкарайте тая вода от старите нефтеви, газови, шистови находища. Второто нещо има определени проблеми в биоразнообразието при човешкия вид както и проблемът Сакскобурготски нерешен сто години! Оставете факта, че те са аристократична инцест династия , това е безспорен факт! Те са една от причините тоя щам да се появи , но не само те! Тук има 1,5 милиона човешки същества мъртви - хванати като елен пред светлините на връхлитащия го автомобил искам да знам, защо Сакскобурга още диша?
54
2
 
0
 
! Отговори
Вариант 3: преди 2 години
Извадете тая вода от нефтените, газовите, шистови находища - Знаете как!
53
1
 
0
 
! Отговори
Вариант 2: преди 2 години
Тоест енергийните резонанси на живите организми ни възприемат като опасност за своето съществуване (което е факт) и се появяват болези и зарази като к18 или дори по-страшни, енергийната зависимост от фосилни горива и тяхното как да кажем все по-трудно намиране на нови за поддържане на седем милиарда популация водят до тежки социални и военни конфликти и постепенно драстично намаляване на човешката популация. Земята не става Венера, а се превръща в огромна Джунгла след известен втори ледников!
52
1
 
0
 
! Отговори
Има два варианта: преди 2 години
Ако не обърнем парниковия ефект при тия 400 частици въглерод и 100 метан ....Вариант 1: Апокалиптичен - водата остава долу в кладенците неизвадена, всичко отгоре се разтапя и въпреки голямо садене и дори известни успехи от него пренаселението и постоянните енергийни потребности довеждат до нива на метан и въглерод превръщащи атмосферата в киселинна и вижте Венера да разберете кво ще се случи после!Вариант 2: Апокалиптичен - животът поражда нова болест или събитие много по-лошо от К19
51
1
 
0
 
! Отговори
Предложението ми е: преди 2 години
Намалете обема на проектите за засаждане и променете структурата им - не нова гора, а садете пермакултурна биоразнообразна гора - не два-три вида , а двадесет вида - дето постепенно самата природа ще ги превръща в 30-40-50 и така нататък вида! И има зони където да ги направите. Както Джейсън де Кайнс Тейлър възстанови коралов риф вижте зоните с индустриален дърводобив!И забравяте за дърводобив поне докато не обърнем скапания парников ефект, което значи поне 50 години.
50
1
 
0
 
! Отговори
Казвам друго: преди 2 години
Имаш вода за 5 милиона дървета - садиш 80 милиона.От тия 80 милиона няма да се хванат 80 милиона ще се хванат да кажем 10 милиона обаче едвам едвам. И тия 5 милиона отгоре ще предизвикат повече проблеми отколкото плюсове. Ще предизвикат странно ще ви прозвучи топене на полече лед на север и на юг и по ледниците!
49
1
 
0
 
! Отговори
И на всичкото отгоре преди 2 години
Нова гора не е същото като природна гора или пермакултурна гора.Гледаш една природна гора - те са стотици видове - дървета, храсти, треви и т.н. и е трябвало сто двеста години да се установи някакво равновесие между видовете, което изгражда богати хумусни почви и т.н. Като коралов риф.Новата гора - като садите два три вида, възможно най-бързо растящи и предвидени за дърводобив!Пермакултурна гора е поне от 20 вида!
48
2
 
0
 
! Отговори
Не казвам: преди 2 години
Да не садите горски насаждения, а да смалите обема на тия проекти. Просто няма смисъл да садите 80 милиона дървета като имате вода за 5 милиона!
47
1
 
0
 
! Отговори
Като долното: преди 2 години
Е валидно за първо пълнене. След няколко години или месеци като се утаи първото пълнене може да изкарате още 2 части вода от тия 3 части дето са похарчени първият път. Но всяко следващо ще с намаляващо КПД и трето или четвърто пълнене няма да е точно загуба на време и ресурси, но имайки предвид хилядите кладенци изкопани за сто години ще е препоръчително да се вади вода от нов стар кладенец отколкото от вече напълнен!
46
2
 
0
 
! Отговори
Накратко: преди 2 години
Харчите 3 части вода и малко въглерод и метан за да изкарате 7 части вода и да вкарате много въглерод и метан долу и трайно намалявате количествата въглерод и метан в атмосферата. И като като казвам трайно - много трайно стотици години напред, ще трябва яко да копае някой след хиляди години да изкопае тия нови въглищни пластове!
45
2
 
0
 
! Отговори
Горе долу: преди 2 години
След наливане какво се случва долу - горе долу свеж въглищен пласт, но доста пластичен - поне първите няколко месеца!
44
3
 
0
 
! Отговори
Има трета: преди 2 години
Има трета уловка - трайните метанови долу бихте казали, че ще почнат да стават летливи метанови ,й- ако бяха само те вероятно щеше да е точно така обаче листната маса, температурата и налягането долу предизвикват втвърдяване, утаяване и в известна степен овъгляване и циментиране и все пак отделящите се летливи метанови предизвикват още повече налягане водата да излезе на повърхността. Или с едно наливане пет-шест цели!
43
3
 
0
 
! Отговори
Давам ви формула преди 2 години
За устойчиво възстановяване на екосистемите.Колкото въглерод и трайни метанови (фекалии) напомпате в нефтовите,газови, шистови находища толкова вода ще излезе отгоре! Има уловка сместа която напомпвате също ще има поне три части вода! Което значи , че отгоре ще излиза 7 части чиста вода , долу остават ,7 части метан и въглерод и 3 части вода. Има втора уловка - долу поради гравитацията става процес на утаяване и даже тия три части може да ги извадите, че се оказват отгоре!
42
3
 
3
 
! Отговори
Божил преди 2 години
Изказването на Плевнелиев е по-добро от това на Първанлиев,а фашизмът е докаран у нас от титовите и сталинови орди,които още в 1944 г. разделят България на три!
41
4
 
0
 
! Отговори
Аз го казах: преди 2 години
Да я извадим твърде много твърде бързо пак не е на хубаво, но всяка година поне за следващите 20 години това ви е най-важната работа!Сега да почна да ви нося чували с есенни листа ли?Или да си купя цистерна и да почвам да събирам , а един товар за пет години и после кой ще позволи да наливам?