Кирил Петков: България е суверенна държава, няма втора категория членки на НАТО

Премиерът призова Русия да остане ангажирана в диалога за деескалация на напрежението
Обновена: 21 яну 2022 14:21 | 21 яну 2022 14:08, Красимир Ангелов
337
Кирил Петков: България е суверенна държава, няма втора категория членки на НАТО
Снимка: БГНЕС

"България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО и като такъв решаваме сами да организираме отбраната на страната си в координация с нашите партньори". Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който бе повикан в Народното събрание, за да бъде изслушан.

Още по темата
Искането дойде от групата на ГЕРБ заради искането от страна на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България.

По-рано днес руското външно министерство излезе с информация, от което стана ясно какво означава за България и Румъния искането на Русия НАТО да се върне към конфигурацията от 1997 г.

Кирил Петков призова Руската федерация да остане ангажирана в диалога за деескалация на напрежението и да работи за по-сигурна Европа.

"Вашингтонският договор не предвижда втора категория страни-членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно и в ограничен обем", заяви Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
0
 
! Отговори
Направили своя избор преди 2 години
Това е нагла лъжа. Подмяната на вота е най-голямата измама в днешно време. Ние уж ги избираме да оправят държавните работи, а те си правят каквото си искат. Никой, никога в предизборна борба не е развявал въпроса за членство в НАТО и да ни въвличат в световни конфликти. Съдбоносен въпрос, довел до 2 национални катастрофи, на път сме за трета. Никой не даде шанс на хората в референдум за НАТО. Напъха го в курника, а сега казват, че ние сме си направили своя избор. Подигравка с гласоподавателите.
281
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
289 Радев седи на два стола. Знае се, как завършва това.
280
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото му кажат, това говори, иначе нямаше да го сложат на този пост.
279
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е жалка,безгръбначна марионетка.Оставка!
278
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Киро ментата България била "предвидим партньор, за първи път от 10 години". Как стана това, след като неотдавна, Радев каза, че Крим е руски, а Янев военния министър заяви, че не ни трябват войски на НАТО в България? После и двамата трябваше да поправят изказванията си. Петков, явно лъже, когато казва, че му били казали в НАТО и ЕС, че България е "предвидим партньори, за първи път от 10 години". Той това го прави най-добре, да лъже. Така се ласкае само послушна марионетка.
277
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил просто, каза неотдавна, че сме в НАТО и ЕС, като лошия ученик, свити на задния чин. Кога толкова бързо станахме "предвидил партньор"? При Борисов западните ни партньори непрекъснато повтаряха, че той е ефективен и предвидил лидер, а на Петков му се приввижда, че сме предвидими, "за първи път, от 10 години"?! Или Западните ни партньори хвалят лицемерие Петков, защото е послушен и продаден, или той лъже.
276
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дискусията е излишна,защото ние не сме страна в разговора и търговията. Те си се надлъгват между себе си!
275
4
 
3
 
! Отговори
до Руснак преди 2 години
Наистина много бой сте яли от кавалерията на нашия генерал Колев в Добруджа. Кой ви е карал да влизате като агресори. Не сте по-добри от нас в ръкопашен бой.
274
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Абе някой помни ли точно колко пъти Бойко беше викан в парламента за въпроси и колко пъто точно се яви???
273
3
 
6
 
! Отговори
Бспар преди 2 години
Кирееееее няма да изкараш до пролетта на тоя пост,със кауня от Дондуков 2 май заедно ще ловите пътя към канадистан или краваристан да живеете там при другите американски слуги ,аз на тоя тпан му гласувах за да не са Герб на власт ама от тоя чвор нищо не става както и от теб самият !!!
272
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стари манджи претоплят , ни лавров , ни външно руско м не се занимава с България , преди десетина дни Рябков го каза на първите преговори в словесните престрелки , сега искат тука да ни надъхват заради испанското нато /смях/Рябков и друго каза never ever never за украйна , а нашия пръдко веднага тича, ама този път от козяк активираха и митов от герб
271
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев беше посочен от Решетников, когато ББ КАЗА ,ЧЕ ИСКА В ЧЕРНО МОРЕ ПЛАТНОХАДКИ И ТУРИСТИ,А НЕ ПОДВОДНИЦИ И САМОЛЕТОНОСАЧИ РАДЕВ КЕ ПОДЛОЖИ НА САЩ ЕЕЕЕ КАКВО СТАВА С ДВОЙНИТЕ АГЕНГИ?
270
1
 
1
 
! Отговори
Безспорно преди 2 години
Само се надявам Русия, Турция и САЩ да му повярват...
269
1
 
11
 
! Отговори
НеРазбрал преди 2 години
Ко рече Киро лъжата?
268
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Суверенна ама друг път. Изпълнявате чужди прищявки.
267
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предпочитам Херо Мустафа пред Чорапа.
266
4
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Това харвардско юпи,което ни спуснаха с парашут,да не забравя,че България граничи с Турция.Българската армия отдавна е покойник,а една държава без армия,е треторазряден "съюзник".
265
2
 
11
 
! Отговори
Мдааа Кире преди 2 години
НЕЗАВИСИМИ СМЕ ОТ НАС НИЩО НЕ ЗАВИСИ КВОТО КАЖЕ ХЕРО МУАСТАФА ТОВА СТАВА
264
2
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Има не само втора категория членове на нато,ами и трета,ако не и четвърта.Ние сме от последната,която и да е тя.Така че не дължим нищо.То впрочем и с общия европейски дом е същото-за нас е стаята под стълбите.Тъй че да си правим изводите!И плановете за бъдещето...
263
0
 
4
 
! Отговори
Надя преди 2 години
Г_н Борисов .г_н Борисов ....