Румен Радев: Политическата промяна е само първата крачка!

Държавният глава обеща да е президент на всички български граждани
Обновена: 22 яну 2022 13:26 | 22 яну 2022 11:30, Петя Славова
432

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Преди пет години за първи път приех строя на гвардията тук, пред катедралния храм и вечния огън. Помня лицата на много от вас. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие".

Това каза държавният глава Румен Радев по време на церемонията по встъпване на длъжност за втория си мандат на площат "Свети Александър Невски" в столицата.

21 салюта ознаменуват събитието, гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, а президентът постави венец.

Още по темата

Румен Радев заяви, че е работил за съединение, въпреки че са го обвинили в разединение. "Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията и върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Народът се произнесе и знаем по кои принципи градим принципите си - за законост, справедливост, просветеност, за истинско развитие на България.

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще устоявам суверенитета, закоността и справедливостта. Това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни нови изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава.

Хората потвърдиха пътя. От нас се иска да го положим. И когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през вековете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото народът ни е осъзнал небоходимостта от единството на меч, дух и слово. Можем да постигнем целите си само, ако обществото остана единно в ролята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България. И тя ще вдъхновява и очертава пътят ни напред.", заяви държавният глава.

Радев припомни, че в началото на предния си мандат е заявил, че не е важно колко ще бъде президент, а какъв президент ще бъде. "Това убеждение ме мотивираше и в най-трудните моменти да не правя компромиси с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, да устоявам правата и достойнството на своя народ. Заедно ще продължим да градим свободна, демократична просперираща и модерна България", завърши словото си президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
15
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Радев е фурнаджийска лопата, овенен ветропоказател според ветровете духащи от две посолства. С Баце са една категория - по ранг, акъл и ръсене на простотии.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самодоволния чорап пак победи, това е най-важно.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17 А Сербез какво означава?
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Президентът заяви, че е работил за съединение, въпреки че са го обвинили в разединение." Като насъскваше обществото срещу партия, за която е гласувала друга част от обществото ли? Като направи чистки? Като наруши Конституцията и продлжаваш открито да говориш за това, как ще я променяш ли? Както всички комунисти, и Румен Крадев ви убеждава да не гледате какво прави, а какво говори.
14
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджик на турски означава гиздав,затова комшувците гласуваха за него а българите гласувахме за генерала..
13
24
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев защити България и НАТО. Браво г- н Президент. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА ! Направо ми се повдига като го видя този на снимката. Много противна физиономия. Добре че не гласувах за него.
11
1
 
25
 
! Отговори
Крачка преди 2 години
Не е първата крачка, ами даже са няколкоНо назад.
10
2
 
27
 
! Отговори
РАДЕВ РАЗЦЕПИ БГ преди 2 години
БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДЕ ОБЕДИНЕНА, ДОКАТО РУМЕН РАДЕВ Е ПРЕЗИДЕНТ, ПРЕСЛЕДВАЩ 1 ООО ООО БЪЛГАРИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА...... О С Т А В К А...!!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев тези фрази да не си ги учил от Жельо жабата?Швейцария на балканите викаше той ти първа крачка .Колко крачки трябва а години ?
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФатмашкатаДиктатура е последната ви грешка, която правите. Ще ви закрием държавата, няма да търпим фашистки режим в демократична Европа.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никой да стои и чака повече.Младия човек иска да се маха е разбира се, ако не е дете на някое *** с пари .
6
5
 
37
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Този ми е гнусен само като го видя! 8% , инфлация, и това му било първата крачка! Не смея да си представя какво ни очаква! Блатото в което ни заби, е пълен контраст в самодоволната му *** физиономия!
5
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национален предател
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на Радев е факт. Първи мандат изкара в служба на Русия, втория му мандат ще е в служба на САЩ. Вчера шляпна руснаците през устите, БСП му обърна гръб, явен знак в неговата промяна на политиката.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплати мега геноцид пенсии също .Хората нямат време за чакане живота си върви Радев ,ако ти си добре много са много зле .Пътя е един напускане на страната и търсене на по добро
2
3
 
32
 
! Отговори
тРумба, преди 2 години
какво е "политическа промяна"? СоциализЪма ли връщате?
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панахидата на една хилядолетна държава.