Румен Радев: Политическата промяна е само първата крачка!

Държавният глава обеща да е президент на всички български граждани
Обновена: 22 яну 2022 13:26 | 22 яну 2022 11:30, Петя Славова
432

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Преди пет години за първи път приех строя на гвардията тук, пред катедралния храм и вечния огън. Помня лицата на много от вас. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие".

Това каза държавният глава Румен Радев по време на церемонията по встъпване на длъжност за втория си мандат на площат "Свети Александър Невски" в столицата.

21 салюта ознаменуват събитието, гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, а президентът постави венец.

Още по темата

Румен Радев заяви, че е работил за съединение, въпреки че са го обвинили в разединение. "Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията и върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Народът се произнесе и знаем по кои принципи градим принципите си - за законост, справедливост, просветеност, за истинско развитие на България.

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще устоявам суверенитета, закоността и справедливостта. Това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни нови изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава.

Хората потвърдиха пътя. От нас се иска да го положим. И когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през вековете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото народът ни е осъзнал небоходимостта от единството на меч, дух и слово. Можем да постигнем целите си само, ако обществото остана единно в ролята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България. И тя ще вдъхновява и очертава пътят ни напред.", заяви държавният глава.

Радев припомни, че в началото на предния си мандат е заявил, че не е важно колко ще бъде президент, а какъв президент ще бъде. "Това убеждение ме мотивираше и в най-трудните моменти да не правя компромиси с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, да устоявам правата и достойнството на своя народ. Заедно ще продължим да градим свободна, демократична просперираща и модерна България", завърши словото си президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Политическата промяна е само първата крачка!" , следващата е БЕЗДНАТА!
37
21
 
3
 
! Отговори
Ким Джери и Кром Туз преди 2 години
Да пожелаем успех на президента Радев! Успех господин президент!
36
3
 
19
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Разедини нацията , вкара в парламента хора делящи другите на почтени и непочтени , многократно наруши Конституцията в която се заклеваш , спечели изборите с машините на Мадуро, избра кабинети занимаващи се с изчегъртането на ГЕРБ и редовен кабинет , искаш отстраняването на Цацаров и Гешев без да намалят високите цени и без помощти за бизбеса и без готов бюджет!
35
3
 
17
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Лесно е да вдигаш юмрук пред хора отчаяни и заблудени, лесно е да се покланяш , когато те канят на приеми на запад или на изток!Трудното е да видиш истината в очите и с колко процента си избран и защо мнозинството от българските граждани не са припознали твоята особа, като алтернатива на сегашното политическо и икономическо статукво, подчертавам още един път и икономическо статукво, което диктува вътрешните процеси!А какво е икономическото статукво, една аутсорсингова васална олигархия!Лиъм!ЦРУ!
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново комунистическите глупости за просперитете и тива на фона на 30% инфлация, които бяха породени от действията на същият Радев с некадърните му две служебни парвителства!
33
3
 
18
 
! Отговори
Жони Мокър преди 2 години
Тия,които гласуваха за КирчУ Т. и Старшина Фарчопланов,ще ги питам когато свърши мораториума върху цените на ел енергия.Ша го идемДебелия...
32
3
 
19
 
! Отговори
Македонско девойче преди 2 години
Работил за съединение. Лелии, с кой ще се съединяваме ? И виж за пътя, че като гледам на макетата им дадохме зелена светлина, без нищо, за една самолетна линия.
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтощителна е борбата да се докопаш още пет години до 15 000 лв заплата на месец.
30
0
 
22
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Като почнат Огромните протести след 2 месеца - Радев бързо - бързо ще се дистанцира от Харварда.
29
3
 
23
 
! Отговори
Промяна преди 2 години
Прав си Радев, трябва да има промяна в съдебната система, която да разследва теб за комисонните, които ти взе от Грипен, за назначаването на любовницата ти на два щата в Граф Игнатиево, за двата апартамента в София на символични ни цени, за парите, които ти пращаше Васил Божков, за пликовете на Пламен Узунов!
28
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само плямпат и уволняват. Цените са неконтролируеми. Пълна подмяна на гърба на народа
27
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев води уверено страната към изчезване. Точно както са му поръчали шефовете му в Кремъл.
26
2
 
27
 
! Отговори
Ханку Брад преди 2 години
Еббаси...оръъфляк
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Заедно ще продължим да градим свободна, демократична просперираща и модерна България", завърши словото си президентът Румен Радев." И Путин твърди, че Русия е "демократична, свободна просперираща и модерна", но с маинките на Мадуро, ДС терора на Рашков, кражбите на червените "икономисти" и здравния геноцид, заради който измират десетки хиляди българи от Ковид, скоро няма да остане никой, който иска да живее във вашата представа за "свободна, демократична, просперираща и модерна".
24
3
 
18
 
! Отговори
ДС/БКП ДАВА БАНКЕТ преди 2 години
СЦЕНАРИЯТ ВЪРВИ ПО НОТИ.......... СЛЕД 5 ГОДИНИ-ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПРИТЕЖАНИЕ НА КИТАЙ, СЪРБИЯ, РУСИЯ, САЩ.........
23
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Втора крачка - да смениш зеления чорап, че вече много мириже.
22
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно се говори за "промяна", когато взимаш една фуражка със столевки и никой не ти държи сметка за лъжите и золумите, които сътвори през годините...
21
0
 
31
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Има ли криза в която не ни заби Фелдфебелът Радев, откакто узурпира властта/с парите на Черепа/...политическа, икономическа, социална, Конституционна, здравна, външнополитическа, изборна, институционална...! Пося омразата и разделението сред Българите, и се наслаждава със самодоволния си вид ,че е отървал кожата, за отговорността , която трябва да носи!
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
неговите тъжни депресиращи речи ми идват в повече...
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мустафа на 51 г не говори добре български език.Извода е за вас .Този човек оглавява партия