Румен Радев: Политическата промяна е само първата крачка!

Държавният глава обеща да е президент на всички български граждани
Обновена: 22 яну 2022 13:26 | 22 яну 2022 11:30, Петя Славова
432

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Преди пет години за първи път приех строя на гвардията тук, пред катедралния храм и вечния огън. Помня лицата на много от вас. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие".

Това каза държавният глава Румен Радев по време на церемонията по встъпване на длъжност за втория си мандат на площат "Свети Александър Невски" в столицата.

21 салюта ознаменуват събитието, гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, а президентът постави венец.

Още по темата

Румен Радев заяви, че е работил за съединение, въпреки че са го обвинили в разединение. "Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията и върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Народът се произнесе и знаем по кои принципи градим принципите си - за законост, справедливост, просветеност, за истинско развитие на България.

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще устоявам суверенитета, закоността и справедливостта. Това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни нови изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава.

Хората потвърдиха пътя. От нас се иска да го положим. И когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през вековете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото народът ни е осъзнал небоходимостта от единството на меч, дух и слово. Можем да постигнем целите си само, ако обществото остана единно в ролята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България. И тя ще вдъхновява и очертава пътят ни напред.", заяви държавният глава.

Радев припомни, че в началото на предния си мандат е заявил, че не е важно колко ще бъде президент, а какъв президент ще бъде. "Това убеждение ме мотивираше и в най-трудните моменти да не правя компромиси с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, да устоявам правата и достойнството на своя народ. Заедно ще продължим да градим свободна, демократична просперираща и модерна България", завърши словото си президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
3
 
12
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
Благодарение на правилната политика на Радев,ще домъкнат испански изтребители, които ще охраняват нашето небе!!Те ще бъдат сложени в бази с цел да не се премахнат АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!РАДЕВ Е ГОЛЯМ ПРОДАЖНИК И ПРЕДАТЕЛ!!!!
297
4
 
13
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ СЪБОРИ ПРЕДАТЕЛЯ-РАДЕВ!!! РАДЕВ СЕ ДОКАЗА КАТО ПРЕДАТЕЛ И ВТОРО,НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА КОСТАДИНОВ!!!
296
14
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До Нямам - ЩЕБЕК си ТИ, защото нямаш уважение нито към държавата си, нито към президента си ( хубав /лош -ИЗБРАН е ОФИЦИАЛНО ) и ще е България пред света за следващите 5г. , и понеже всички виждат какво ни е мисленето затова ще ни разиграват на покер и ще се ГАВРЯТ с историяте и културата ни кой както му е удобно !
295
4
 
6
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Я марш в Москва бе, правешко ромско к*пеле.
294
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
И утре когато плучим поредния унизителен шут в *** ,и когато на нас се гледа с неуважение и снизходително пренебрежение , се сърдете на самите себе си , защото хората виждат нашата примитивна и селска простащина , подиграват ни се и гледат на нас като едно племе , което изобщо не знае какво е имидж пред света и съседите !! Били сме "Равноправна членка тук и там " - ЧЛЕН СМЕ и като ЧЛЕН ни третират , защото сами си го търсим !
293
3
 
12
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
РАДЕВ Е БЕЗГЛАСНА БУКВА!!!ВСЕКИ ВИЖДА ГО ТОВА!!!ТОЙ Е ВЕЧЕ ЖАЛКА КУКЛА-СРАМ ЗА НАШАТА СТРАНА!!!
292
2
 
19
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
Аз не го признавам за президент!!!Това са неговите голи и големи лафове!!! Способен на НИЩОПРАВЕНЕ!ПИТАМ ГО:ЗАЩО ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ В НЕГОВА ПОЛЗА???
291
1
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Първият му етап на този човек за падане в очите ми,му беше едно интервю по БНТ.Един час празнодумие.Вторият заключителен етап беше от 19.10.21 г.когато си премълча при въвеждането на зеленият сертификат.На първите избори 2017 гласувах за него.СЕГА СЪМ ОТВРАТЕН!
290
13
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Встъпването в длъжност на президента на държавата е мнго важен момент както за вътрешната , но така и за ВЪНШНАТА ни политика ! Той е лицето на страната пред Света , но днес с НЕУВАЖЕНИЕ се отнесоха много хора които имат претенций за : политически лудери , патриоти , отговорни институции ! Поне от най-елементарно уважение можеха да са там и Борисов и бившите президенти , и Гешев , но - НЕ - Инатът и простащината са най- великиуте ни ценности !!
289
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деса умря от студ в това синьо костюмче. Трай моме за хубост. По-добре с елегантно палто, отколкото да зъзне, при тези ниски температури.
288
3
 
22
 
! Отговори
Нямам преди 2 години
Представа кой е този шебек на картинката. Явно не е създателя на универсалното лекарство за рак или коронавирус, и не е създателя на алтернативното гориво. За нас не гласуващите 4 милиона българи политиката и политиците са не съществени и не значими.
287
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПАНДЕМИЯ НЯМА! ИМА НАМЕЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И НОВ СВЕТОВЕН РЕД ,СЪЗДАВАНЕ НА БИОРОБОТИ ,КОИТО ДА СА ПОДВЛАСТНИ НА КОМАНДИТЕ НА БИЛ ГЕЙТС !НИЕ ИСКАМЕ ПРОМЯНА ЗА БЪЛГАРИЯ ! ПРОМЯНАТА ЩЕ ДОЙДЕ ОТ ДРУГИ ! ПРОМЯНА ЗА БЪЛГАРИЯ ,ИСКАМЕ СИ ЗЛАТНИТЕ НИВИ И ЖИВОТНИ, СМЕХА И РАДОСТТА! ДО 2025 г. всички българи ще трябва да се приберат в България, защото това ,което ще стане навън , няма да е хубаво, а тук ще е . GOOD BLEES US! https://youtube/watch?v=n4RjJKxsamQ
286
3
 
16
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
На Станишев заради БАТКО И БРАТКО. На Орешарски че искаше да пробута Южен Поток през главата на ЕП и законодателство... На Радев заради КРИМ. Само от комунисти 77г вече страда Българския народ.... За изцепките на Виденов и Луканов няма да говорим.
285
2
 
21
 
! Отговори
Уфф преди 2 години
Още 5 тодини ще търпим тоя ***!
284
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА! ОСТАВКА!
283
3
 
22
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА ДОНЕСЕ преди 2 години
1 ГОДИНА РУМЕН РАДЕВ ИМА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ, ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ- БЕЗ ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ.... И СЕГА ПОДГОТВЯ НОВА СМЯНА НА КИРИЛ ПЕТКОВ СЪС ПЕКАНОВ...ДОКАТО ОГРАБЯТ ДО СТОТИНКА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ...
282
1
 
22
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
След изказването на РАДКО за Крим смятам,че пари от Брюксел няма да видим. Още на другата вечер се събраха и на първо четене ни спряха ПЛАНА ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ.... Само на лошия Борисов дават пари.... Я си спомнете при Станишев и Орешарски как спряха парите.
281
1
 
22
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА ДОНЕСЕ преди 2 години
СЪДЪТ НА ПРОМЯНАТА ОТСЪДИ, ЧЕ ДА СПРЕШ ТОКА В МЕТРОТО ЗАСТРАШАВАЙКИ ЖИВОТА НА ХОРАТА В МОТРИСИТЕ, НА ТРАНСПОРТНАТА И ЕНЕРГИЙНА ИНФРАСТРУКТУРА НЕ Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ А ГРАЖДАНСКО ПРАВО НА ЕЛЕНКО БОЖКОВ СТРАТЕГИЧЕСКИ СЪВЕТНИК НА РАДЕВ- АКО БЕШЕ СПРЯЛ ТОКА В ПАРИЖ- ЩЯХА ДА ОБЯВЯТ ЧЕ ТОВА Е ТЕРОРИСТИЧЕСКИ АКТ ЗАЩОТО ПОКРИВА ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ ДЕФИНИЦИИ ЗА ТЕРОРИЗЪМ
280
1
 
26
 
! Отговори
Ghost преди 2 години
Радев, хляба удари 2.50 лв. Не знам на коя стъпка си, но е хубаво да се събудиш и да ускориш ступките в галоп.
279
1
 
23
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Само заучени фрази и пожелания.... В интернет има конгреса на БКП през 1962 когато България ФАЛИРА, но ако ги слушате комунистите ще си помислите,че се къпем с мед и мляко.... Много заблуден народ ей.