Радев с критика към Кирил Петков: Посещението в Скопие беше прибързано

"Важно е българската дипломация да осъществява пълноценно своя професионален капацитет"
Обновена: 1 фев 2022 21:19 | 1 фев 2022 17:42, Красимир Ангелов
456
Радев с критика към Кирил Петков: Посещението в Скопие беше прибързано
Снимка: БГНЕС

Първа критика към правителството на Кирил Петков отправи президентът Румен Радев. Поводът за острата позиция на държавния глава стана посещението на премиера в Скопие.

"Македонските българи се борят за равноправие, което да е гарантирано в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в обществения живот в страната. Това е коренно различно от сепаратистките нагласи и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски", заяви президентът Румен Радев, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
"Всяко прибързано действие на българското правителство, всеки позитивен сигнал, може да се тълкува превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския премиер в Северна Македония беше прибързано", отсече Радев.

"Важно е българската дипломация да осъществява пълноценно своя професионален капацитет – да не се доверява на експертиза отвън, на неправителствени организации и на външен натиск", заяви държавният глава и продължи:

"България винаги е отворена за диалог. България инициира диалог през цялото време. Когато политиците от РСМ обикаляха европейските столици, отбягваха София, но аз се радвам, че този диалог започва да се случва. Държим връзка с президента Пендаровски. Ще търсим подходящ момент за среща на високо ниво, разбира се, това зависи и от неговите действия".

На въпрос какво смята за случващото се с "Булгаргаз" и освобождаването на директора Николай Павлов, президентът отбеляза, че се тревожи за инфлацията, цените, покупателната способност и бъдещето на енергетиката.

"Когато кабинетът извършва смени в ръководствата на дружествата, би следвало да гарантира, че няма да има отново частни посредници  при доставката на газ и че ще се постигнат по-добри условия за България и по-добри цени. Надеждата ми е, че в тази дейност кабинетът няма да се изкушава от наследения управленски модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за разправа и за прокарване на частни интереси", коментира Румен Радев.

Държавният глава предупреди в заключение: "Ако се използва същият подход, няма да постигнат по-различни резултати от наследството на Борисов".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И президента чак се изчерви заради соросовата марионетка Киро Куролацията. Според мен с това целта му е да каже на българския народ, че не е съгласен с позицията и с действията на *** Киро. Дреме й на Русия дали мизерното джудже, наречено Северна Македония ще е в ЕС или не, щом така или иначе сръбските сили ще си я владеят. Но тези, които по желание на Сорос и Ко, ще бъдат ограбени не само относно най-древната им арийска идентичност, история, и територия, но и относно по-новата, сме само ние.
340
4
 
13
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 2 години
Че е грешка ,грешка е това прибързано посещение.По-скоро това посещение приличаше ,на ритник в определена част на анатомията на министър- председателя ,за да го насочи към Македония ,бързо и спешно. Това не е българско решение ,а решение на новият ни господар-САЩ.Всеизвестно е,че българските решения се вземат в ДП на САЩ, а "Козяк" си свежда до знанието на аборигенската администрация
339
3
 
23
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Аз също мисля, че беше прибързано. Киро няма достатъчно житейски опит, а и няма достатъчно ум. А и не е живял тука. Трябваше те да дойдат при нас, те са на зор.
338
4
 
19
 
! Отговори
ОТМЪСТИТЕЛНО НИЩО преди 2 години
ЦИРКОВЕТЕ НА ТОВА СЪСКАЩО НИЩО ПРОДЪЛЖАВАТ- ПЪРВИ В СВЕТА ПО СМЪРТНОСТ ОТ КОВИД, ПЪРВИ ПО ИНФЛАЦИЯ, ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ И ЕВРАЗИЙСКИ ЦЕНИ...РЕЗИЛ
337
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев трябва да разбере, че от настоящата ситуация има полза единствено русия. А България има полза от напредък точно толкова колкото и македония.
336
8
 
19
 
! Отговори
striga преди 2 години
Зелен чорап - смърдиш!
335
7
 
7
 
! Отговори
Комшията преди 2 години
Марионетко, това бившия на жена ти, ли ти го заповяда ? Все пак тя дойде при теб , за да те управляват още по-лесно !
334
9
 
31
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ооооо, проблеми в рая ли бе, сладурчета? Ха-ха......И тоя надут социопат т.н. президент кога се сети да критикува-когато му смениха неговите хора в Булгаргаз. Сега разбрахте ли колко сте смотани и излъгани-визирам тези които гласуваха за сегашните т.н. президент и т.н. премиер.
333
5
 
14
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ако не четете/слушата "новини" представени от някой, а директно видите видео с изказването на Радев - всъщност явно някой се опитва да вбие кол между Президента и Премиера. Всъщност Радев съвсем нормално и добронамерено си каза това, което целият народ си мисли и което си му казваше и до сега (та Президентът свика КСНС само за да се изговорят нещата директно и Петков да не прави глупости, като си е навил на пръста да отиде). Така че мислете малко и не вярвайте на пропаганда.
332
9
 
5
 
! Отговори
До 365 Анонимен преди 2 години
Радев забравил че сме Парламентарна република а какво ще кажеш за Кирчо който отговори на Радев че всичко зависи от него и Премиера на РСМ.Не ти ли напомня едни други времена когато ББ определяше всичко от решенията на Народното събрание до решенията на Съд и Прокуратура и кого да арестуват и освобождават.Лошо е когато си повярваш и мислиш че евреите и американците които те съветват са непогрешими! Лошото е и че няма да свърши на добре за България и за оставащите все по малко българи в страната!
331
8
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Юмрукът ти,Радев,май омаломощя,а?
330
4
 
15
 
! Отговори
Най смешното преди 2 години
Радев прави нова лява партия
329
13
 
5
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Цял свят игнорира исканията на Путин
328
0
 
10
 
! Отговори
Свободна Европа преди 2 години
Как Лукойл не плаща на България милиарди
327
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев отново забрави че сме Парламентарна Република
326
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега наред са ДС служителите, те са най големите крадци
325
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да увеличиш сметките на българите Радеф простако мръсен
324
14
 
21
 
! Отговори
Голям скандал преди 2 години
Радев вече е политически труп.
323
5
 
26
 
! Отговори
Радев е прав преди 2 години
Радев в случая е прав. За какво Петков ходи в Македония? Макетата искат в ЕС. Те трябваше да дойдат в София. Ние в ЕС си живеем живота и с и без Македония.
322
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бий по Радева кратуна бий, бий, бий