Радев с критика към Кирил Петков: Посещението в Скопие беше прибързано

"Важно е българската дипломация да осъществява пълноценно своя професионален капацитет"
Обновена: 1 фев 2022 21:19 | 1 фев 2022 17:42, Красимир Ангелов
456
Радев с критика към Кирил Петков: Посещението в Скопие беше прибързано
Снимка: БГНЕС

Първа критика към правителството на Кирил Петков отправи президентът Румен Радев. Поводът за острата позиция на държавния глава стана посещението на премиера в Скопие.

"Македонските българи се борят за равноправие, което да е гарантирано в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в обществения живот в страната. Това е коренно различно от сепаратистките нагласи и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски", заяви президентът Румен Радев, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
"Всяко прибързано действие на българското правителство, всеки позитивен сигнал, може да се тълкува превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския премиер в Северна Македония беше прибързано", отсече Радев.

"Важно е българската дипломация да осъществява пълноценно своя професионален капацитет – да не се доверява на експертиза отвън, на неправителствени организации и на външен натиск", заяви държавният глава и продължи:

"България винаги е отворена за диалог. България инициира диалог през цялото време. Когато политиците от РСМ обикаляха европейските столици, отбягваха София, но аз се радвам, че този диалог започва да се случва. Държим връзка с президента Пендаровски. Ще търсим подходящ момент за среща на високо ниво, разбира се, това зависи и от неговите действия".

На въпрос какво смята за случващото се с "Булгаргаз" и освобождаването на директора Николай Павлов, президентът отбеляза, че се тревожи за инфлацията, цените, покупателната способност и бъдещето на енергетиката.

"Когато кабинетът извършва смени в ръководствата на дружествата, би следвало да гарантира, че няма да има отново частни посредници  при доставката на газ и че ще се постигнат по-добри условия за България и по-добри цени. Надеждата ми е, че в тази дейност кабинетът няма да се изкушава от наследения управленски модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за разправа и за прокарване на частни интереси", коментира Румен Радев.

Държавният глава предупреди в заключение: "Ако се използва същият подход, няма да постигнат по-различни резултати от наследството на Борисов".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
4
 
20
 
! Отговори
Ихаааа! преди 2 години
Разпадът на държавата течве с небивали темпове ! Зеленият чорап и Просто Киро ще ни докарат до имидж на *** махала ! Простокировщината е обхванала всичко в България , без Главния прокурор. Ето зашо очакваме поход за свалянето му, поръчан от Черепа, Цв. Василев , Прокопиев, Пинокио...!!! Ако позволим тази простокирова , зеленочорапеста политическа вакханалия да продължи , скоро България ще е само квартал на Истанбул !
360
3
 
30
 
! Отговори
Мда преди 2 години
КОЙ го пробута в управлението този мегадипломат просто Киро; кой го монтира на премиерското място? КОЙ? Ти г-н Радев, взе си мандата, осигури се за следващите 5г. и сега шапка на тояга. Но хак да ни е!
359
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
марионетката Радев се опитва да прави шпагат на два стола -хем да е лоялен към САщ и хем да показва някаква съпричастност и да се харесва на Путин.Скоро тази игра ще му изиграе лоша шега ,никой не обича двойните агенти .Иска да носи мед от две каци
358
3
 
18
 
! Отговори
rty преди 2 години
Парите по плана за възстановяване ги няма, щели да дойдат когато се изпълнят разни поръчки под масата.
357
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тия, които ги избраха да си посипят главите с пепел.
356
2
 
12
 
! Отговори
уеи преди 2 години
Тия нямят ли си телефоните да се разберат кой къде ще ходи.
355
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велик е Радев, такъв световно неизвестен капацитет и се изказва все едно има 100 години опит като министър-председател, а той горкия просто един фигурант.
354
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ти критикуваш?ЗНАЕШ ЛИ НИЕ КАКВО МИСЛИМ ЗА ТЕБ?НЕ КРИТИКА....сещам се за държавен преврат и държавна измяна в полза на РУСИЯ! МАНИПУЛАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ СЪЩО Е ИСТИНА
353
4
 
0
 
! Отговори
Ljuben преди 2 години
Посетата на премиерот г-дин Петков не е пребрзана, туку е задоцнета, но секако не по негова вина. Односите меу Бг и Мкд требаше да се градат во минатите три децении.
352
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това,че служебното правителство нищо не направи за обладяване цена на ток и горива красноречиво говори за интереси,особено след критиката на президента за смененото ръководство на Булгаргаз.
351
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За НИЩО НЕ СТАВА!НИТО Е СИН!НИТО Е БАЩА!НИТО КОМАНДИР НА ВВС/загинаха млади пилоти/!ПРЕЗИДЕНТСТВОТО Е ПЪЛНО С РУСКИ АГЕНТИ И СЛУГИ НА ОЛИГАРСИ!СЪСИПА ДЪРЖАВАТА !Назначи НЕКАДЪРНИЦИ! ОТ АПРИЛ ДО ДНЕС ЕДИН ГОТОВ ПЛАН ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НЕ УСПЯХА ДА ВНЕСАТ!НЯМА БЮДЖЕТ КОКОРЧО ГЛЕДА КАТО УПЛАШЕН! ЗА ПРОСТО КИРО-пълна щета!ХАРВАРД?
350
5
 
15
 
! Отговори
МАРИОНЕТКИ ЧЕРЕПНИ преди 2 години
ПОРЕДНИТЕ ЦИРКОВЕ НА КРЕМЪЛСКИТЕ ЧЕРЕПНИ ПРЕДАТЕЛИ, СКАЛЪПЕНИ ОТ СЪВЕТНИЦИТЕ НА ЧЕРЕП ГАДЕВ БИВШИ/НАСТОЯЩИ СЛУЖИТЕЛИ НА ДС/ГРУ, ДЕМЕК ТЕ НЕ СА МОИ ЗАЩОТО ГИ КРИТИКУВАМ, ХАЙДЕ ХОЛАН МАХАЙ ТИЯ ЕВТИНИ ЦИРКОВЕ ЧЕ СЕ НАГЛЕДАХМЕ- ИЗОБЩО НЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ЧЕРВЕНИТЕ МАРИОНЕТКИ НА ЧЕРЕПИТЕ.
349
2
 
19
 
! Отговори
! преди 2 години
За президент не знам дали става, но като професионална оплаквачка го чака доста добро бъдеще!
348
4
 
22
 
! Отговори
гражданка преди 2 години
Абе хора....вие не проумявате ли, че това си е един цирк, режисиран от др. резидент....той нарочно си подправи изборите, нарочно постави този премиер, той му знаеше капацитета, и добре знаеше, че няма да се получи....Целта е да се дигне народа, да се провеждат нови и нови избори....само и само ТОЙ да управлява държавата....
347
13
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 2 години
Да се връща Бойко Борисов, да спаси България от кашата която забърка Радев!!! Както казват българите "Бойко да ни е напомощ"!!
346
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ очакваха отпор от ГЕРБ, защото лидерът й ББ симпатизира на Германия, която чрез ЕНП и ЕК в лицето на фрау Лайен му пуска солидни парични помощи в замяна на безус ловно подчинение от ББ. М.Вернер и шефът на ЕК и сега не крият своята симпатия към ББ и действат чрез ЕК за падане на кабинета Петков. Посл.Херо Мустафа действаше за падането на ББ от власт заради корупция и това стана. Но ген. Радев се възпротиви на приемането на Сев.Македония в ЕС и обърка плановете на САЩ. Спечели (засега) ГЕРБ.
345
6
 
28
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Какво става ли ? Гущера Радев иска да скъса опашката си Просто Киро ! В наближаващите предсрочни избори ще измисли да подкрепи "нов" проект и пак да излезе в бяло. Все едно Просто Киро и Кокорчо са паднали от небето а не са негово творение...а шарани в българия колкото щеш
344
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко си злобен , толкова си НЕКАДЪРНИК! НЯМАШ КАПАЦИТЕТ ДА УПРАВЛЯВАШ!ББ Е ДЪРЖАВНИК И МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА! ТИ СИ КРЪГЛА НУЛА!ЛЪЖЕЦ КРАДЕЦ И ДАЛАВЕРАДЖИЯ/две заплати на любовница и евтини апартаменти/!НИЩОПРАВЕЩ РАЗСИПА ДЪРЖАВАТА ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ , ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ И КОРУПЦИЯ!
343
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази критика на президента към премиера Петков определено не беше за пред медиите. САЩ и НАТО, което си е определено американска военна организация, си осигуриха военни бази в Румъния, САЩ - в Гърция, България,Полша и с тенденция за такива в Грузия. Целта на ЕС е да присъединят РС Македония към себе си, а САЩ също искат нейни бази да има в Македония. БГ устоя на напъна на ЕС макетата да станат нейн член и изведнаж БГ в лицето на ГЕРБ бламират искането на САЩ за сметка на ЕС. Защо бе, джанъм?
342
6
 
12
 
! Отговори
Радев е путинка преди 2 години
Кога най - после ще се намери поне един политик ,който да предпочете националните ни интереси пред тези на Газпром и Русия и Путин ? Помнете какво казваха Раковски и Левски за Русия и ако се гордеете с тези възрожденци---поне ги следвайте, а не само поклонение на думи, а по делата--блюдолизци.....