"Възраждане" поиска оставката на здравния министър след случая във Враца

Асена Сербезова носила морална отговорност за здравния протокол
106
"Възраждане" поиска оставката на здравния министър след случая във Враца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставката на здравния министър Асена Сербезова поиска лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Причината е протокола за спешната помощ, въведен от нейните предшественици и случая с починалата жена, докато чака пред Спешното във Враца.

Още по темата
"Оставка веднага, днес и то не защото тя носи пряка вина за случилото се, а заради моралния акт, защото този здравен протокол, който е бил въведен от предишните министри, можеше да бъде отменен с един подпис", каза Костадинов.

Той призна, че това, което се е случило във Враца, го е покъртило до дъното на душата му.

"Преди месец с мой близък отидох до Спешното във Варна. Хората стояха навън и отговаряха на въпроси – имате ли температура, чувствате ли се зле, боли ли ви гърлото, да сте имали контакти с болни от коронавируса, а тези въпроси се задават на хората които агонизират. Но човекът, който задаваше въпросите призна през сълзи, че ако не го направи ще бъде уволнен, защото зад него има камера, която записва", разказа Костадинов.

"Процедурата отнема около половин час и си представете си какво става, след като отвън има 20 човека, които стоят на студа", добави той. Според него страна ни е да едно от първите места по смъртност заради лошата здравна система.

"Дневният ред на обществото от вчера е друг, вчера огромна част от хората трудно са заспали, защото това да видиш как една жена умира пред очите на детето си, е нещо изродско", коментира лидерът на "Възраждане".

Той поиска от депутатите да почетат с минута мълчание жертвите на здравната ни система, но това го направиха само народните представители от "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората ще умират, а те ще ги питат боли ли ви гърлото. Преди три години това щеше да звучи като виц!
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По цял свят ковид мафията притисна милиони хора са вършат глупости и да живеят като cкотове! Време е да си върнем правата и достойнството!
9
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОДАЖНИТЕ ПАРЦАЛИ НА КАНАДСКИЯ ЛЪЖЕЦ УБИВАТ ХОРА В БЪЛГАРИЯ.
8
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска оставката на тази която е от 2 седмици министър заради вината на предшествениците и, хаха! Егати мозъка! Ако имахме електронно правителство това нямаше да стане защото с прокарване на лична карта през четец жената щеше да е регистрирана и лекарите да имат достъп до медицинския и картон и да знаят дали има алергии или придружаващи заболявания! Затова е важна регистрацията, за да знае лекаря какви лекарства да ползва и кои не!
7
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада и премиери подават оставки за такива случаи, но Киро и баща му докато са миели нужници в Канада не са чували за това. Миячите на нужници не подават оставки.
6
4
 
40
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
В здравните отделения работят доста бездушни същества, които не са за там и виждат пациента не като човек а като касичка. Това трябва да се промени. Сербезова е много слаб министър.
5
5
 
30
 
! Отговори
Лоялен преди 2 години
Не само тя всички да се махат
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точни думи. Адекватен прочит на нашата реалност.
3
4
 
37
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ЗА ОСТАВКАТА НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР ПОДКРЕПЯМ!
2
31
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
САМИ ВИЖДАТЕ КАК В БЪЛГАРИЯ ЕДИН ОФИЦИАЛНО КУПЕН ОТ РУСИЯ НЕГРАМОТЕН МАХЛЕНСКИ ДУРАК СТАНА ШЕФ НА ПАРТИЯ И ДЕПУТАТ САМО ЧРЕЗ ГОВОРЕНЕ НА ГЛУПОСТИ.
1
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да я подава оставката. Справедливо е.