ПП срещу Луковмарш: Не сме се справили със срамните призраци от миналото

В България няма място за ксенофобия и език на омразата
250
ПП срещу Луковмарш: Не сме се справили със срамните призраци от миналото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПГ на ПП осъди в декларация намерението за провеждане на Луковмарш.

По традиция БНС е организатор на събитието, което всяка година през февруари разгневява системните партии.

Тази година маршът е насрочен за утре.

"От ПП се противопоставяме срещу намерението за провеждането на Луковмарш, както и срещу провеждане на неонацистки и профашистки мероприятия в България. Демократичното настояще и бъдеще на България изключва подобни прояви на ксенофобия и език на омразата“, каза от името на ПГ Татяна Султанова.

"Осъждаме всеки опит за прояви, застрашаващи социалния мир и достойнството на българите. Вече 15 години сме в ЕС, а още не сме се справили със срамните призраци от миналото", обобщи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Но на прайда ще са първи и Асенчо и Кирчо, чудни управляващи си избрахте, честито на умниците гласували за тях ;) !!!
113
0
 
27
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
А срещу гайпарада дали ще се противопоставят или ще са у челните редици на шествието хванли се под ръчички?
112
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега само 18 коментара липсват (от 152). Модераторчета, стягайте се, влизайте в борба с коварните родолюбци и фашисти!
111
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Боб: да споделите вашия трудов опит. Така децата от малки ще ви възприемат като нормални хора, възрастните ще ви възприемат като колеги, а вие ще се възприемете като част от обществото и тогава няма да има нужда от Луков марш! Защото няма да има против какво да се провежда! Когато всички граждани сме пълноценни членове на обществото, всички сме с равни права и задължения няма да има цел или нужда от Луков марш и национализма, защото народа ще е едно цяло с общи цели!
110
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убийството на ген. Луков е един такъв срамен призрак от миналото и най-вече неосъждането му. Червените терористи, действали в България по онова време по заповед от МАсква и платени оттам, са най-върлите фашисти, които България помни. Да не говорим, че в световен мащаб все още не е осъдена огромната помощ, която сталин и сесесерето оказаха на хитлер, за да води ВСВ, което е лесно обяснимо, понеже и западняците активно са го подпомагали. Изобщо, тези, които се възмущават сега, са по-големи престъп
109
0
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Боб: искаш ли да ти кажа как София прайд може да стане успешен? Наредете 100 маси с по 4-5 стола на всяка. На всяка маса да седне по един член на прайда, облечен като нормален човек с табелка на масата: аз работя ...., предлагам безплатна консултация или дискусия. Да може нормалните без страх и отвращение да отидат с децата си, да седнат при вас, да говорите за работа която работите, за нещата които са общи проблеми като ниски заплати, здравословни проблеми свързани с дадена професия,
108
0
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Боб: част от това общество, когато заложите на приликите между нас: че работите, че плащате данъци, че и вие сте част от народа тогава всички ще ви приемат и на никои няма да му дреме какво правите в спалнята си и с кого! Но когато вие сами искате да сте отделни от обществото, когато вие самите излагате на показ разликите и това което ви отделя от народа как точно очаквате народа да ви приеме за част от себе си? Вие залагате на разликите, а очаквате ние да видим приликите!
107
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не знам какво е луков марш, но щом киро измамника е против и аз ще ходя
106
0
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Боб: българите не мразят алтернативно сексуалните, алтернативно сексуалните предизвикват отвращение с действията си! Ако трябва да се сърдиш на някой, сърди се на организаторите на София Прайд, че за толкова години не им се наби в *** ***, че докато прайда издига разликата между обратните и нормалните в култ ще предизвиква винаги такава реакция! Когато направите прайда като хората, с маси на които да може всеки да седне, вие да сте облечени нормално и да покажете какво работите, че сте
105
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО ЗА ЧЕPBEНИ KPAДЛИВИ OTPEПКИ
104
1
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
След като държавата се държи расистки като прилага едни закони и задължения към данъкоплатците, а други закони и привилегии към ромите ще е така! В расистка държава, расистки народ! Когато държавата е нацистка с издига ромския етнос в култ е нормално народа да се противопостави с нацизъм издигащ работещия човек в култ! Когато държавата се чуди как да направи всички алтернативно сексуално в привилегировани, то е нормално масата от народа да реагира остро!
103
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
108 па много си убеден, че тук не е имало практически такъв. Фашизмът си е тук още от времето на Стамболов И ако не го е имало практически, защо издумкаха София. След цар Г ом ньо, го наследиха комунистите.
102
0
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Ако всички граждани са с еднакви ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ, то национал социализма ще изчезне от самосебе си! В момента той е защитна реакция на организма наречен данъкоплатец! Докато има част от обществото което на база на етноса си се ползва с привилегии винаги ще има расизъм! Расизма не е омраза към даден етнос, а отвращение към привилегиите с които този етнос се ползва! Когато децата на данъкоплатците получат същия приоритет за държавата като децата на ромите тогава расизъм няма да има!
101
1
 
14
 
! Отговори
Киро и Асен преди 2 години
Ние пък ще участваме във Прайда. Само в това няма да правим промяна. "Гоот е..да сме двама.....
100
22
 
0
 
! Отговори
Боб преди 2 години
Имаше доста изказвания миналата седмица, че в България не е имало фашистки режим... Интересно Луковмарш фашистите какво празнуват?Интересно защо на тази територия харесват повече фашистите от колкото LGBT+ групата..Сигурно защото в БГ никога не е имало фашистки режим, а винаги е било пълно с LGBT+?Или може би защото предпочитаме да убиваме и да тъпчем, вместо да обичаме?
99
0
 
7
 
! Отговори
У маалата ... преди 2 години
... ще има един ден марш. Кога, в коя, как ... ще разберете после :)
98
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не всички хора са грайндъри, но всички от пп са грайндъри!
97
1
 
18
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Докато е държавна политика да се развъждат социално слаби роми с нулев принос за обществото, но струващи ни милиарди всяка година, докато майките данъкоплатци са обвинявани, че не са зарязали детето си на една годинка за да се върнат на работа, докато законите и задълженията са за данъкоплатците, а правата за социално слабите и алтернативно сексуалните национал социализма винаги ще намира изключително богата почва за развитие у нас! Както искате го разбирайте!
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С 500к армия по границата лесно се сключват съюзи и с Германия и с Русия, сал на хамериканците сами се продадохме.
95
2
 
12
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Също подкрепяме ЛУКОВ МАРШ! ОЛЕ!