Костадинов: Протестът не е само за отпадането на зеления сертификат

Нямало желание за реална промяна, по-скоро за натиск върху Гешев
12 фев 2022 10:33, Елка Василева
194
Костадинов: Протестът не е само за отпадането на зеления сертификат
Снимка: архив, БГНЕС

Протестът не е фокусиран само върху отпадането на зеления сертификат, ще протестираме за нормален начин на управление на държавата. Искаме отпадане на всички ограничителни мерки. Работната група за COVID сертификатите на практика вече не съществува. Нейното функциониране беше забавено отново по вина на правителството с около 2 седмици. Обявихме, че след като нямаме обратна връзка с правителството сме принудени отново да излезем на улицата на протест. Това заяви пред БНТ лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

По думите му проблемът е липсата на диалогичност с правителството.

"Става въпрос за политическа диверсия. Проблемите се създават от политиците и трябва да бъдат решавани от политиците. Сегашното управление е като късния ГЕРБ, управлението е куклено шоу. Ние сме длъжни да помагаме на правителството, предлагайки му решения, които той да изпълни", допълни Костадин Костадинов.

Според него се отвлича вниманието на хората, затова че цените на тока, горивата и газта скачат, има рекордна инфлация, цената на хляба стигна 2 лева - тези проблеми трябва да бъдат решени.

Костадин Костадинов коментира отношенията между прокуратурата и правителството така: "Няма желание за реална промяна, по-скоро за натиск върху Гешев. Гешев трябва да бъде отстранен с промяна в Закона за съдебната власт. Като че ли има страх от сблъсък между тези институции. Ако Кирил Петков смята, че Гешев трябва да бъде отстранен, събира шефовете на службите, министъра на вътрешните работи и всички, които могат да дадат реална информация, които да изкарат доказателства, след което ги предаваш на Гешев и казваш, че това е основание той да бъде премахнат, ако трябва отиди и го арестувай", добави Костадин Костадинов.

Според него новото ръководство на "Булгаргаз" не е промяна в модел на управление, а промяна в личности. "Сменяме техния човек с нашия човек. Не виждаме реформи в управлението. Пенсионната ни система на практика е фалирала, ще внесем предложение за реформа в пенсионната система", каза още Костадин Костадинов.

Във връзка със свикването КСНС при президента във връзка със случващото се на украинско-руската граница той заяви: "Няма конфликт между Русия и Украйна, проблемът е, че не можем да гарантираме националната си сигурност".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
12
 
10
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
Народа мре от доктори ЕТ Всичко много е скъпо.Той протест ще прави срещу зеления сертификат.Направи такъв срещу корупцията и съдебната власт.
127
5
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 2 години
Не е уплашила, а се вре като бълха из другите популисти и предизвиква излишни сърбежи. И като конска муха.
126
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много настървено се коментира срещу Възраждане. А това навежда на мисълта, че тази партия много е уплашила някого. Само те си позволяват да кажат истината за проблемите на България. В нито един момент не се скриха и не си промениха позициите. Опитват се да ги заглушат и дискредитират. Няма да се получи.
125
16
 
4
 
! Отговори
До 135 преди 2 години
Предлагам протест без възрожденски фашисти и въоръжени ***. И да не ме занимаватда/против сертификатите. Не ми е на дневен ред.
124
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията е към края си ,но не за Русия.Там все още умират много.Искат да ни настигнат.
123
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го хвърлят,обаче ще е с няколко милиона евро напред.
122
2
 
18
 
! Отговори
до 126 преди 2 години
Какви безумия? харесва ви да ви ограничават защото не сте ваксиниран?утре може да ви ограничат за нещо друго,не е ли безумие горивата да станат двойно по скупи и да не се протестира,не е ли по скоро безумие да купувате скъп хамерикански ток и да изнасяме евтин?
121
2
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
стига празни приказки направете референдум за излизане или оставане в натои ес хванали сте се за тези сертификати а пропускате конфликта с русия и сащние искаме мир а не воини и то заради украина която нито е член на нато ниточлен 5 изисква да я защитаваме
120
19
 
9
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Костя много ми напомня на Волен, и него го очаква същата участ. Ще го употребят политически и после ще го хвърлят на кучетата.
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид пландемията е към края си.Предстой след това войната между русия, нато и украйна.
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се позволяват коментари на етническа основа и такива, обидни за аудиторията?
117
1
 
10
 
! Отговори
до 131 преди 2 години
какво предлагате тогава?да спим,да се примирим и да протестира във фейса ли?
116
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 132Костадинов има силата да надъхва и да мотивира народа. Ходил съм на протест организиран от възраждане и той беше там.
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма конфликт между Русия и Украйна. Проблемът е, че не можем да гарантираме националната си сигурност, единствено слугинажно изпълняваме заповедите на Пиндостан, а той като че ли, иска да ни вкара във война с Русия.
114
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този нагъл ром докога ще ни занимава със неадекватните си брътвежи.прилича на хитлер .защо не е вече в затвора
113
13
 
8
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Шараните пак ще захапят бастуна :-) . Ще си останат с протестите и празният хладилник. Но поне ще са поподскачали на митингите. А този ще напълни гушката. :-)
112
2
 
2
 
! Отговори
До 127 преди 2 години
Откъде знаеш? Да не си им светил?
111
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид комунизма ще падне като се натигнем.
110
2
 
1
 
! Отговори
Адекватно? преди 2 години
До Анонимен 121 Отде знаеш? Да не си психиатър?
109
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 119Източника на парите им е партийната субсидия.Другите партии в парламента се финансират от чужди страни и това е проблема.