Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена

ГЕРБ ще подкрепи бюджета на второ четене
Обновена: 18 фев 2022 09:39 | 18 фев 2022 09:38, Нели Христова
557
Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена
Снимка: БГНЕС

Ние отговорихме на стотици журналистически въпроси за незаконното подслушване. В резултат на това, както при Костинбродската афера, загубихме проценти. Вчера в доклад на Специалното бюро за контрол на СРС за 2020 г. пише, че през 2020 не са констатирани случаи на неправомерно прилагане на СРС-та. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Докладът е приет на комисия в НС. Благодаря им за което, добави Борисов.

Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война, посочи Борисов. Но народът е казал, който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. В 7 точки предлагаме и управляващата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с реални средства тези точки, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност. Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът, каза Борисов.

"Ние подкрепяме тези точки, подкрепили сме ги в лицето на госпожа Атанасова и ще ги подкрепим в парламента, стига да имат воля да ги направят. Логичен би бил въпросът откъде ще се одрежат пари. Именно затова финансовите минситри на европейските страни, когато правят бюджет, правят и разчети - за да вкараш пари за отбрана, от къде да ги вземеш", обясни бившият премиер.

Не 100 дни, а от година са министри Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. "Когато казват "предишното правителство" могат да уточняват кое - сложебен кабинет едно, две и т.н. Този доклад за СРС-тата е бил готов преди месеци, но излиза наяве сега, защото е угодно да се твръди, че по наше време са подслушвани хората", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Много е вероятно до догодина държавата да е счупена. Мине не мине ден президентът с КСНС излезе с доклада. Вчера застава пред разсада с крастваици и вижда, че са 7,50 лв. Казва им го. Няма в една сфера да видим мерки за овладяване на инфлацията. Едните с ток ще ги компенсират, другите с газ няма да ги компенсират. Не е справедливо", каза Бойко Борисов.

"Когато свалихме акциза на най-ниския таван, в ЕС ДДС-то може да бъде - 20%, 9%, 0%, всяка държава да си избере. Ние сме държали горивата на 20%, но сега, когато нафтата е 3 лева, предлагаме то да слезе на 9%, за да не получи бизнеса този пореден тежък удар. После пак го вдигнете. На храните ние сме държали 20%, но сега олио, домати, краставици - какви са им цените? Затова направете го 9%. Това не е популизъм, което е размуно за хората, ще го направим", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Нямаме общо с "Възраждане", нито искаме да имаме общо с "Възраждане", но за глупостта "зелен сертификат", който е побългарен и не работи, а да не говорим, че 40% са фалшиви, ги подкрепихме. Ние сме против "зеления сертификат", който е въведен по този начин - да тормози хората", каза още Борисов.

"Ние им предлагаме по най-болезнените теми подкрепа, а те излизат и казват "във Facebook се заяждат с нас", заяви бившият премиер. 

"Измря народа, десетки хиляди починаха, а това не е тема. Ние всеки ден ви отговаряхме на въпроси. Как изчезна тази тема? Средно на ден по 100 души умират. По два автобуса българи...Те оставиха на самотек. Каквото господ си прибрал, това е. Една мярка не им сработи", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
424
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешен и още нещо
423
1
 
0
 
! Отговори
Bogdanov преди 2 години
НА ""БЯЛАТА СТРАНИИ",всички са АНОНИМНИ , БЕЗИМЕННИЦИ ?????
422
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По вероятно е да си зад решетките ,долен крадецц...
421
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е и го отнасят най-младите които нито ще могат да си купят нова кола, нито по няколко апартамента както сме ние, ами честито но поне да бяха проверили в гугъл, че Борисов не е само мутра, ами е бил и кмет и главен секретар та си го заслужават.
420
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е луд
419
6
 
9
 
! Отговори
Затвор за ГЕРБ преди 2 години
Защо още му слушаме изказванията на този затворник! Кога ще му забранят свижданията!
418
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни,пълни чекмеджето и накрая няма за държавата,е как няма да се счупи?!Борисов е виновен!
417
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше тоя?
416
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пустите гербаджии станали руски комунисти ,а ДПС донски казаци.
415
0
 
9
 
! Отговори
НЯМА СТРОИТЕЛИ! преди 2 години
А САМО РУШИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!
414
4
 
8
 
! Отговори
както винаги преди 2 години
нищо ново
413
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а затвора за кражбите и" миската "кога?
412
8
 
8
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Уж нямало начин да се мане Гешев?!Прави се референдум и се свършва.Малко скъпо излиза,но със сигурност ще е ефективно.
411
0
 
5
 
! Отговори
Левски преди 2 години
Бойкоо???
410
14
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
А много е вероятно догодина да има и счупени глави, ако продължават харвардските некадърници в същия стил да управляват :))) Ще има счупени Фигурантски глави, на лъжци, крадци и изобщо цялата им паcминa
409
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 459---СЧУПЕНА Е Я! - СЛЕД КАТО ОТКРАДНА И ИЗЯДЕ 40 МИЛИАРДА, ОСТАВИ ДЪРЖАВАТА БЕЗ ЗАВОДИ, РАЗРУШИ ГИ, 2 МИЛИОНА ИЗБЯГАХА ВЪВ ЧУЖБИНА, СЪСИПА ИКОНОМИКА, ПРАВОСЪДИЕ, И ЗА ВСИЧКИ ТЕЗИ ГОДИНИ ПОСТРОЙ ДЕВЕТАТА ДУПКА НА КАВАЛА ВЪВ СЕЛО ДОЛНО НАНАГОРНИЩЕ.
408
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може би не
407
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов е много прав. Тя дори вече е спупена държавата. Начело с некадърници като Румен Радев, Нинова, Петков канадецът и другите анонимници.
406
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
DNES BG. - VIE PORNOGAFSKI SAIT LI STE? - ILI PUBLICHEN DOM.
405
7
 
15
 
! Отговори
преживяно преди 2 години
1990 г си взех торбичката защото бях обект на компроматите които сега четем за Бойко. Ти кажи нещо за 1996? Тогава обикновения българин осъзна че при комунизма няма прокопсия. Хората чакаха до 1996 нещо да се случи и тогава решиха че живота е твърде кратък за да чакат повече. Сега ще има нова вълна.