Раздор в ДСБ: Защо младежите напуснаха партията?

Това значи, че в партията има живот, посоми Кристина Петкова
Обновена: 18 фев 2022 22:45 | 18 фев 2022 22:09, Красимир Ангелов
45

Сериозен раздор се случи в ДСБ след преизбирането на Атанас Атанасов за лидер на партията. Младежката структура се саморазпусна, а като мотив бе посочен партийният апарат, който бил "компрометиран, амортизиран и вреден".

"Факт е, че имаше прекалено много емоции и на самото събрание, и след това. Но това в дългосрочен план е добро и означава, че в партията ни има живот, има стремеж. В ДСБ никой не гласува под строй, това е партията, в която членовете гласуват по съвест", коментира новият зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова пред "Денят ON AIR".

По думите ѝ младежката организация и други членове са се подвели под емоциите си. И даде пример за промяна в партията: "В крайна сметка това е партията на Костов, а аз съм на 31 години и съм зам.-председател".

Според нея започва процес на обновление, който не касае само ДСБ, но и цялата коалиция "Демократична България".

"Преизбирането на Атанасов? Винаги е добро решение, когато е взето от мнозинството. Не мога да бъда съдник на множеството! Така са преценили, така са направили", изтъкна Петкова пред Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на ДСБ вижда в управленската коалиция възможно най-трудната конфигурация, в която ДСБ и ДБ са длъжни да бъдат десният коректив.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и тия на политическото бунище.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо младежите напуснаха бандата на Костича?!Ами щото са се светнали какъв лъжец е Костя Цветнокожи вее. Макар че са били яко наивни за да му повярват и една думичка налрая са се светнали.
5
1
 
12
 
! Отговори
аа преди 2 години
разплаках се от умиление, то един живот, една сила аууууууу, майкооооо
4
4
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Младежките Организации към Партии са като Хиени - по точно като Хитлеристките Организации - те са били Доброволни - да се уредят да Крадат Народа и да Убиват .По времето на Соца имаше такива Организации - те бяха задължителни - Пионери и Комсомослци . Чудя се на Акъла на Партиите - как можеш да създадеш в днешно време Организация за Деца на Партията ???
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още като чуеш, че партията е на заврения зет и ти става ясно що за партия е. Гномът си му е верен домашен любимец, както Бойкикев, Корни и ред други, да не ги изброявам. Някакви си деца ще му се правят на политици, първо да станат заврени зетьове и тогава в политиката
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партията имала живот хахахаха.... Въпроса е себе си ли лъже или се опитва да излъже другите. ДСБ приключи с политиката след като влезе в управлението с БСП. Преструваха се на опозиция и сега изведнъж нямало проблем да управляват с тях, пълни измамници са това. Най-добре да разпуснат цялата партия защото се изложиха в пълния смисъл.
1
1
 
15
 
! Отговори
ДСБ=БКП преди 2 години
Всеки бяга през глава от новото БКП, а заместничката на генералният секретар на партията обяснява колко жива била партията...