IT компании готови да местят служителите си от Украйна у нас

Засега разговорите са на ниво предварително проучване
140
IT компании готови да местят служителите си от Украйна у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три големи IT компании са проявили интерес да преместят свои служители от Украйна в България заради обстановката там, съобщи пред БНР министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

"Всички са от сектора на ИКТ, няколко хардуерни инженери, но мнозинството са софтуерни специалисти. Всичко зависи именно от усещането за опасност или за риск у самите компании. До момента разговорите са на ниво предварително проучване колко време би отнело, как би се случил този процес, както за самите програмисти, така и за техните семейства", заяви Лорер.

"Бюджет 2022 е допълващ бюджет за неща, които отдавна е трябвало да се случат, но ги няма. Нямаме нормални пътища, нямаме нормални училища, детски градини, болници…", каза още министърът пред членовете на Българската асоциация на софтуерните компании.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
6
 
1
 
! Отговори
Христо до 109 преди 2 години
Там където работя се влиза само със специална покана. Голтаци не могат да влезнат.
95
2
 
1
 
! Отговори
Христо до 107 преди 2 години
Мечтай си!
94
2
 
4
 
! Отговори
до Христо преди 2 години
Ице, едно кафе за трета маса, моля и донеси листата с вината! По-бързо!
93
4
 
1
 
! Отговори
Христо до 106 преди 2 години
Жена ти е доста щастлива от мен.
92
1
 
6
 
! Отговори
до 102 преди 2 години
Колкото ти можеш да докажеш, толкова и той. Но той има сериозни аргументи, а ти- празни приказки как с пари на ръка си купил апартаменти, къщи и нов автомобил и как всички ти били на хранилка. Е няма кой да се върже.
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христо кажи честно като сервираш има ли щастлив ккрай :)
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що така? Нали уж украинците щяха да вземат хляба на българския специалист? Пък нещо пак се обърка?
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете Христо сервитьора-милионер да се наслаждава на филма си.
88
3
 
1
 
! Отговори
Христо до 101 преди 2 години
Докажи, че си успял, чиче. Хахахахаха
87
2
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 2 години
Ицка, няма как един успял човек да завижда на един тотален слугинаж, нали се сещаш? Просто човекът ти се подиграва, ако не забелязваш. Да вметна и аз- нито имаш някакви пари, нито 170к спестявания са нещо. Едно голямо нищо са. Както и колата за 120к.. Всеки втори софиянец вече кара кола за 120к.. Извинявай, то една Шкода минава 100к вече с екстри.
86
4
 
1
 
! Отговори
Христо до 97 преди 2 години
Само можеш краката да ми миеш, голтако. Може да ти дам и федерерки да ми правиш.
85
1
 
2
 
! Отговори
Христо до 96 преди 2 години
Чиче, голям *** си. Едно злобно човече си и сигурно си с рак. Много завиждаш
84
1
 
4
 
! Отговори
до 92 преди 2 години
Малии, Ице, недей така, че си изплюх глътката кафе от смях, бе... Има-няма една годишна заплата на добър специалист в джоба си, купил 2-3 бетонни кутийки и вече се има за милионер... Долу добре са ти казали колко нова кола имаш. Нова, ама осма употреба от Италия на 200 000км.. Сервитьорите обичате да се изхвърляте с разни Ауди А8 за по 50-60 бона осма употреба. Знам ви.
83
1
 
3
 
! Отговори
до 88 преди 2 години
Ами аз съм на процент от приходите на компанията, в която съм на заплата. Отделно имам сума акции от предишни работодатели, които ми носят приход. Тъпчи там стотинките под възглавницата. През компанията, в която имам B2B отношения (моята) с трети страни, не съм на заплата. Там сам си набирам клиенти.
82
2
 
4
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Доста е противен този господин. Жена му я назначи кокорчо в неговия кабинет, иначе корупция нулева !На въпрос на журналист към кокорчо - назначението на жената на лорер във вашият ресор не е ли конфликт на интереси ? - кокорчо отговаря с жяката си харвардска наглост : "няма човек в БГ с по-добра автобиография от нейната"... тия съвсем ни имат за абуригени тука и техния кръг са най-умните...
81
0
 
5
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Оставете го Ристо на мира, шефа му прай милиони на месец от кръчмата и му дава процент бакшиши 10 бона - да си ги харчи със здраве.
80
1
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 2 години
Миличък, със спестявания на цената на половин панелка в Люлин никой не ти е на хранилка. Мечтай си там колко си богат. Пълна смешка. Богат човек за мен е такъв с активи за 20+ милиона. Ти имаш един гол ***.
79
7
 
1
 
! Отговори
Христо до 89 преди 2 години
Ами чиче си бе, дедо. На 34 какъв мислиш, че си, а? Всичко си има цена, чиче. На хранилка са ми от полицията, данъчни, адвокати и счетоводители, а нямам завършен 9ти клас. Май ти си голтака, а?
78
1
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 2 години
Не съм чиче, бе миличък. На 34 съм с доста повече имоти от тебе, повече спестявания и по-скъпа кола. Просто си ми забавен. Ти си вярвай, няма лошо. НАП най-много обича разни голтаци, като тебе фантазиращи си. Всъщност, не ги обича, защото не съществуват. Айде *** си купи една НОВА (втора ръка може на черно) кола за 120к от дилърството. Моментално НАП ще те проверят. Ако си с нормален доход, няма да обърнат внимание. Но не и ако си на минимална. Айде, мечтай си там.
77
5
 
2
 
! Отговори
Христо до 84 преди 2 години
Ами ти като работиш за някой си слуга. Вие сте на заплати, аз съм на заплата и процент от печалбата. Май вие сте слугите? А май този, който има пари е шефа, а вие сте слугите? Не мислиш ли?