ВМРО подкрепиха Янев, смяната му в момента била необяснима

Според войводите Янев е авторитет по въпросите на отбраната
28 фев 2022 20:03, Красимир Ангелов
78
ВМРО подкрепиха Янев, смяната му в момента била необяснима
Снимка: БГНЕС

Смяната на военния министър в ситуация на водеща се война на 300 км от българската територия е необяснима, заявяват в своя позиция от ВМРО.

От там посочват, че приказките за това “кой какво имал и нямал право да говори във Facebook от човек на позиция министър-председател, който си позволява да показва фрапираща вътрешнополитическа и геополитическа некомпетентност, прокарвана по всички възможни комуникационни канали, е меко казано неуместна“, отчитат войводите.

Още по темата
Според тях в настоящия състав на правителството, Стефан Янев е авторитет по въпросите на отбраната.

"Възниква и резонният въпрос: има ли външен натиск за тази смяна? Има ли нещо, което министър-председателят Петков мисли да направи без да е информирал българското общество? Верни ли са слуховете, че има идея българските изтребители МиГ-29 и щурмовите самолети Су-25 да бъдат предоставени на Украйна като помощ от страна на България? Или идеите на някои обикалящи студията "експерти" в България да бъде разположено ядрено оръжие?, пише в съобщението на ВМРО.

Според тях Кирил Петков дължи на българите отговор по всички тези въпроси, за да сме сигурни, че правителството не обслужва чужди интереси.

"Напомняме на министър-председателя, че е време за достойни и бързи действия за защита на нашите сънародници в Украйна, които бедстват, а Министерският съвет, просто ги изостави. Защото в Украйна не живеят само 150 българи с българско гражданство, които бяха евакуирани. Там живеят почти половин милион украинци с български корени", се посочва още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Смяната на военния министър в ситуация на водеща се ВОЙНА на 300 км от българската територия е необяснима"Кво, казваш, война?!Няма такова, нещо, това военна операция, която вече почти приключи.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние СМЕ сигурни, че правителството обслужва чужди интереси, а не тези на България. Затова няма време за губене и чакаме оставка!
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО и в чатност Шкембевойвода да пратят чертежите на Ф16 в помощ на Украйна
6
1
 
11
 
! Отговори
Козяк преди 2 години
Някой е изнудвал Кирил Петков, този "***"Тагарев е назначен насила!
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адекватен? Че не може да нарече войната - война. Че говори за някакъв измислен батальон и го в страх. Че мънка и иска да седне на два стола, а такива накрая знаем къде сядат. Този човек е срам за България. Ако беше в друга държава щеше да бъде съден за държавна измяна. Но тук ще е само оставка.
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох и Кирчо е сложил наколенките пред ЕС. Скоро ще го галят по главата.
3
12
 
30
 
! Отговори
Митака преди 2 години
Янев беше единственият адекватен министър в това правителство !
2
6
 
8
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Някой от ДС/КГБ продължава да натиска копчето на агент Иван. Те така деакривираха ВМРО преди година, сега нови пунтове. Значи Янев е много важен на руското задкулисие и го бранят с нокти и зъби, с протести. После е Дамаджан, а накрая Зеления чорап.
1
5
 
20
 
! Отговори
Очевидно е преди 2 години
Е как необяснима? Генерала нали написа: има решения, които трябва да приемем и той не е точния човек. Явно се търси поредния йесмен.