ВМРО подкрепиха Янев, смяната му в момента била необяснима

Според войводите Янев е авторитет по въпросите на отбраната
28 фев 2022 20:03, Красимир Ангелов
78
ВМРО подкрепиха Янев, смяната му в момента била необяснима
Снимка: БГНЕС

Смяната на военния министър в ситуация на водеща се война на 300 км от българската територия е необяснима, заявяват в своя позиция от ВМРО.

От там посочват, че приказките за това “кой какво имал и нямал право да говори във Facebook от човек на позиция министър-председател, който си позволява да показва фрапираща вътрешнополитическа и геополитическа некомпетентност, прокарвана по всички възможни комуникационни канали, е меко казано неуместна“, отчитат войводите.

Още по темата
Според тях в настоящия състав на правителството, Стефан Янев е авторитет по въпросите на отбраната.

"Възниква и резонният въпрос: има ли външен натиск за тази смяна? Има ли нещо, което министър-председателят Петков мисли да направи без да е информирал българското общество? Верни ли са слуховете, че има идея българските изтребители МиГ-29 и щурмовите самолети Су-25 да бъдат предоставени на Украйна като помощ от страна на България? Или идеите на някои обикалящи студията "експерти" в България да бъде разположено ядрено оръжие?, пише в съобщението на ВМРО.

Според тях Кирил Петков дължи на българите отговор по всички тези въпроси, за да сме сигурни, че правителството не обслужва чужди интереси.

"Напомняме на министър-председателя, че е време за достойни и бързи действия за защита на нашите сънародници в Украйна, които бедстват, а Министерският съвет, просто ги изостави. Защото в Украйна не живеят само 150 българи с българско гражданство, които бяха евакуирани. Там живеят почти половин милион украинци с български корени", се посочва още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
6
 
! Отговори
Бирлибан преди 2 години
Подкрепям Пинокио!
28
3
 
13
 
! Отговори
Пинокио! преди 2 години
На мен Ми казаха Тоя да го махна, че пречи!
27
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шкембе войвода като ДС агент успя дълго да саботира модернизирането на армията.
26
4
 
12
 
! Отговори
Бррр преди 2 години
Повишаването на нивото на въоръжаване на УК НЯМА ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА, А САМО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ. ПРЕГОВОРИТЕ СА РЕШЕНИЕТО. НЕ ВЪОРЪЖАВАНЕТО НА УК. УК ТРЯБВА ДА ПРЕМИСЛИ ДОБРЕ.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33Съвремените войни ще се водят с елиминиране на военните обекти и армията. Ако сравни Киев това значи загуба на милиарди долари Инфраструктурата на 3 милионен град струва скъпо. А избиването на населението е сигурна война с НАТО и протести в Русия.
24
6
 
13
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Путин кихна, Наште се на.раха! Границите на УК със сигурност ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ. СЪС ИЛИ БЕЗ ЕС. УК НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИ В ЕС ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ТАМ ИМА ЧУЖДИ ВОЙСКИ. В МОМЕНТА ВОЙНАТА Е САЩ СРЕЩУ ЕВРОПА! МИСЛЕТЕ!
23
6
 
7
 
! Отговори
Операция преди 2 години
Операция е. Точно ся ще разбереш с кризата. Какво е. Излъгаха всички жертви са около 12 общо 12 единици не 18 хиляди. Киро повтаряше на шизитата думите.
22
10
 
7
 
! Отговори
Любен. Пандев преди 2 години
Едно въпросче към "войводите - руски паленца". Какви ги клатеше Янев когато беше съветник на Толуп Шкембаков в кабинета на МО на ГЕРБ?Как така стама министър в правителсъво което иска да " изчегърта" ГЕРБ и коалиция от властта?Идруго."Войводите" се гневят, че в момента, в който на 2-300 км от нас се води ВОЙНА, е престъпно да се сменя военния министър...Но Янев твърди, че там не се води война, а "спецоперация", както казва Путин?Янев не може да отличи едното от другото. Т.е. не е за поста! Ехооо
21
3
 
0
 
! Отговори
Бойко преди 2 години
Подари три танка на македония. Киро толкова ли си стиснат подари ги на путин тея ефки . *** скръндзите ей
20
2
 
7
 
! Отговори
Xa-xa преди 2 години
Каракачанката да му занесе лимони с торбичката от BILLA
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е голяма излагация, хубавото е, че ще се отсеят националните предатели, защото националният интерес не е, да си траем, да не обидим някой.Швейцария която е от векове твърдо неутрална, подкрепи ЕС на 100% във всички санкции и помощи за Украина.
18
3
 
5
 
! Отговори
Зеленчук преди 2 години
Киро имаше козове. Незнам тоя инстинкт от къде го извади. . Това всъщност беше цялата патаклама- Газпром тръгва към китай. Солидарността с ЕС беше правилна позиция.Но путин ще е безкомпромисен гаранция.И съм сигурен че сащ няма да доставят u235 реактор и да ни направят енергиино независими. Няма да ни карат газ. И нефт от сирия няма да ни подаряват нищо че сме им съюзници от харвард. Зеленчук подари 3 от ефките на путин и 3 на байдън да си играят на войници-с вдигната глава
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да се лъжим,, ястребите" от САЩ и Европа са прави. Почти всички националистически организации са на руска хранилка. ВМРО също. По руска ТВ германски депутат от,, Алтернатива на Германия", даваше опширно интервю в подкрепа на Русия, на прекрасен руски език. А негова колежка в реч в Бундестага застана на страната на Русия.
16
3
 
11
 
! Отговори
Исторически преди 2 години
Факт е, че по време на война са сменяли не само министри , но и държавни глави. Няма не заменили индивиди и историята го доказва.
15
7
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Каракачанов Върви да слугува ш на Путин ТУК е България
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИЯ НЕ ЖЕЛАЕ ДА УЧАСТВА В КОНФЛИКТ МЕЖДУ ДВЕ ДЪРЖАВИ!
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като не е казал думата война. Всяка военна акция или операция в армията е военно действие. При военно учение може също да загинат хора и това за съжаление се случи с нашият военен пилот Валентин Терзиев. Ето пример за военна операция в мирно време с жертви.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви чартежи бе те одавна са загубени на 50 години самолети кой ще ти ги прави
11
3
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
АМИ САЩ ИЗЧЕГЪРТВАТ БЪЛГАРОФИЛИТЕ. УТРЕ И З- ТИ МАРТ ЩЕ ЗАЛИЧИ. ЗА ОСВОВОДИТЕЛИ ЩЕ ПОСОЧАТ АМЕРИКАНЦИТЕ. БОТЕВ И ЛЕВСКИ - МАКЕДОНЦИ. ЛУДОСТТА НА ВЕЛИЧИЯТА ОТ САЩ Е БЕЗГРАНИЧНА.
10
4
 
5
 
! Отговори
88 преди 2 години
До 7 За да я заменят с предани на Джунайтед стейтс и Джукрайна безчестници. Днес в интервю за Фокс ТВ една украинска депутатка гордо обясни, че украинците се борят за въдворяването на НОВ СВЕТОВЕН РЕД. Пак днес Клаус Шваб твърдо застана зад Джукрайна. Ако някой заслужава изчегъртване от лицето на земята, нали се сещаш кой трябва да си ходи при татко Сатан?