Дипломат: На гроба на Руската империя няма да пише Горбачов, а Путин

Иван Анчев: Трябва цялостна система на "депутинизация" на България
2 мар 2022 22:26, Анисия Иванова
584

Путин е притиснат в ъгъла и всичко може да се очаква от него. Може да изгуби цялата структура на своята империя, която е изградил. На гроба на Руската империя няма да пише Горбачов, а Путин. При него няма логическа реакции, което го прави много непредвидим.

Това заяви дипломатът и специалист по национална сигурност Иван Анчев в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

Той отбеляза, че редица американски сенатори са изразили опасения от непредвидимостта му, защото руският президент държи контрола върху ядрения бутон и няма кой да му се противопостави.

"Искам да вярвам, че пръстът не е сложен на червения бутон, но съм сигурен, че ядреното куфарче е отворено. Дори за ограничен ядрен удар в Украйна. Това говори, че си изчерпал всички останали военни аргументи. Виждаме, че инвазията на Русия в Украйна буксува. Нали не си представяме, че Путин ще върне всички войски в Русия? Това ще е краят му", каза още Анчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е напълно възможно да се стигне до международен трибунал след войната. Хора от обкръжението на Путин може да бъдат съдени за военни престъпления, смята той. Анчев подчерта, че жилищен квартал на Харков е обстрелван със системата за залпов огън "Град".

"Европа отговори с много ясен, едновременен и силен отговор. Путин и обкръжението му са мислели, че Европа е изморена от Ковид кризата, а в САЩ са затрупани с вътрешнополитически проблеми. Според мнозина Байдън е нерешителен. Заради това са предприели тази атака, неразчитайки отпора, който им дава украинската нация", обясни дипломатът.

Би било пагубно и начало на Трета световна война, ако САЩ влязат в пряк конфликт с Русия, изтъкна той. Хубавото на ситуацията било, че ще покаже всички агенти на Кремъл в България, смята Иван Анчев.

Той се познава с Валентин Цанков, обвинен в шпионаж в полза на Русия. По думите му се вербуват хора, които не са удовлетворени от системата или искат да предадат родината си за пари.

"Всяко разузнаване търси хора, които се чувстват неоправдани. След това се преценява какви методи на вербовка да бъдат употребени. Ще видим прокуратурата и спецслужбата какви доказателства са събрали. Въпросът е да се предприеме цялостна система на "депутинизация" на България. Трябва стриктен реподбор в ДАНС. След това трябва цялостен мониторинг на държавата. Има много къртици в администрацията ни", заяви специалистът по национална сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


584
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-сетне чета анализ в този сайт който отразява реалността. България има дипломати които разбират от дипломация и геополитика, но за съжаление тия хора до сега не бяха допускани до медиите заради управляващото русофилство.
361
2
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Атлантическият съвет до скоро клуб е НПО на издръжка на сащ.
360
5
 
11
 
! Отговори
Ясно е преди 2 години
А кой го притисна в ъгъла и принуди Русия да се отбранява?!защо никой не казва че те са виновни за тази война.
359
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на във вред ли е ? Е такива дипломати от среден пол ни управляват
358
2
 
11
 
! Отговори
А МОЖЕ БИ преди 2 години
ЩЕ ПИШЕ ПУТИН ГЕРОЙ РУСИЯ.
357
1
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
""Холандска поговорка: Ако 2 холандци се бият, значи английският гост току-що си е тръгнал.""Има ново продължение,което снощи чух по някоя телевизия "Ако два двама славяни се бият ,току що си е тръгнал американец,който е бил на гости в единият""
356
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Холандска поговорка: Ако 2 холандци се бият, значи английският гост току-що си е тръгнал.
355
5
 
13
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
""На гроба на Руската империя няма да пише Горбачов, а Путин.""" Жди ,надейся,вер.Поредният платен анализатор от различни НПО-та ,самонабедил се за такъв.Взема желаното за действителност или по точно ,взема това ,за което му платено и заповядано.В момента всякаква информация за операцията провеждане в Украйна се подава от един общ евроТейски и демократично -неолиберален източник,където работи огромен екип с основна задача по демонизирането на Русия
354
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на украинците показаха как се отстоява свободата .
353
4
 
12
 
! Отговори
НЕ дипломат преди 2 години
Украински бежанец в България гледа незасяти ниви и полуразрушени села и пита: - Путин и вас ли нападна, негов геноцид ли е това? - Нее влезнахме в НАТО и ЕС... отговаряме ние!!!
352
5
 
13
 
! Отговори
Браво мойто момче преди 2 години
А на твоя гроб какво ще пише - американска *** до гроба!!! Как е възможно подобно празнословие??? Дипломат до дипломата мила моя майноле!!!
351
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на гроба на българия няма да пише америка, ами БЪЛГАРИТЕЕгаси простака е този коментатор и това заглавие!!
350
4
 
11
 
! Отговори
user преди 2 години
Трябва май да помислим за деамериканизация, защото националните интереси са съвсем различни от политиката, която се води в момента. Европа отговори, но Европа ще страда. Бензинът ще стане 4 ле. и тогава няма да се усмихнем, а ще се озъбим. Нашата икономика е толкова разклатена, че Киро Ментата ще я закопае.
349
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин беше проблем на руснаците, но вече ще стане световен. Това което направи е неприемливо и опорките, че отива да спасява руснаците са несъстоятелни - ако беше това щеше да влезе Домбаз, а не да се опитва да влиза в Киев. Той иска просто един васален народ да инсталира правителство и Украйна да стане кукла на конци ръководена от Путин - е ако стане това бъдещето на украинците ще смачкана. Гледам как наскачаха и тук последователите му как мечтаят ботуша му да смачка и нас за да сложи на власт.
348
5
 
15
 
! Отговори
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК преди 2 години
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ И ПРАВОСЛАВИЕТО!БЛАГОДАРЯ ВИ БРАТУШКИ
347
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огромно количество негативна енергия от милиони хора струи в момента към кремълския фашист. Краят му е близо...
346
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът като врял и кипял би казал.... Който копае гроб другиму, сам пада в него!
345
12
 
6
 
! Отговори
Брест-Литовск, 1918 преди 2 години
Честит празник! Спомнете си за своите прадеди, воювали за изтласкване на Московската сатрапия извън Европа! Чест и слава на българските офицери и генерали и НЦВ Фердинанд I Български, унищожители на Тюрмата на народите - Просия !
344
3
 
10
 
! Отговори
Отиваме си преди 2 години
Зам.м-р Ралица Симеонова.......Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завлядана държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Прочетете целия материал на следния линк: https://actualno/politics/zam-ministyr-na-otbranata-hvyrli-ostavka-bylgarija-e-zavljadana-dyrjava-unijavana-ot-svoi-i-chujdi-news_1719151.html Actualno
343
9
 
5
 
! Отговори
Захари Стоянов преди 2 години
Царуването на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и игиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратния човек.