Дипломат: На гроба на Руската империя няма да пише Горбачов, а Путин

Иван Анчев: Трябва цялостна система на "депутинизация" на България
2 мар 2022 22:26, Анисия Иванова
584

Путин е притиснат в ъгъла и всичко може да се очаква от него. Може да изгуби цялата структура на своята империя, която е изградил. На гроба на Руската империя няма да пише Горбачов, а Путин. При него няма логическа реакции, което го прави много непредвидим.

Това заяви дипломатът и специалист по национална сигурност Иван Анчев в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

Той отбеляза, че редица американски сенатори са изразили опасения от непредвидимостта му, защото руският президент държи контрола върху ядрения бутон и няма кой да му се противопостави.

"Искам да вярвам, че пръстът не е сложен на червения бутон, но съм сигурен, че ядреното куфарче е отворено. Дори за ограничен ядрен удар в Украйна. Това говори, че си изчерпал всички останали военни аргументи. Виждаме, че инвазията на Русия в Украйна буксува. Нали не си представяме, че Путин ще върне всички войски в Русия? Това ще е краят му", каза още Анчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е напълно възможно да се стигне до международен трибунал след войната. Хора от обкръжението на Путин може да бъдат съдени за военни престъпления, смята той. Анчев подчерта, че жилищен квартал на Харков е обстрелван със системата за залпов огън "Град".

"Европа отговори с много ясен, едновременен и силен отговор. Путин и обкръжението му са мислели, че Европа е изморена от Ковид кризата, а в САЩ са затрупани с вътрешнополитически проблеми. Според мнозина Байдън е нерешителен. Заради това са предприели тази атака, неразчитайки отпора, който им дава украинската нация", обясни дипломатът.

Би било пагубно и начало на Трета световна война, ако САЩ влязат в пряк конфликт с Русия, изтъкна той. Хубавото на ситуацията било, че ще покаже всички агенти на Кремъл в България, смята Иван Анчев.

Той се познава с Валентин Цанков, обвинен в шпионаж в полза на Русия. По думите му се вербуват хора, които не са удовлетворени от системата или искат да предадат родината си за пари.

"Всяко разузнаване търси хора, които се чувстват неоправдани. След това се преценява какви методи на вербовка да бъдат употребени. Ще видим прокуратурата и спецслужбата какви доказателства са събрали. Въпросът е да се предприеме цялостна система на "депутинизация" на България. Трябва стриктен реподбор в ДАНС. След това трябва цялостен мониторинг на държавата. Има много къртици в администрацията ни", заяви специалистът по национална сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


584
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
10
 
19
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 2 години
СЪОБЩИХА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА - 1200 РУСКИ ОФИЦЕРИ-ШПИОНИ СА ВНЕДРЕНИ В БЪЛГАРИЯ. И ЕСТЕСТВЕНО ТЕ СА ВЕРБУВАЛИ ПОНЕ ПО ПЕТ БЪЛГАРЧЕТА - НЕДОВОЛНИ ОТ НЕЩО. И така, пак по телевизията, 42 % от анкетираните българи са за Путин днес, независимо от "някаква военна акция" !
381
11
 
19
 
! Отговори
Cucurbita преди 2 години
Най големите крадци в света са руските олигарси,предвождани от кремълския вожд.Но в името на народа, вярвайте ми...
380
21
 
19
 
! Отговори
Прозрял преди 2 години
Путин е обладан от дявола, работата на дявола е да вкара човеците в грях и да ги завлече в ада, бойте се путинофили, вие сте слуги на дявола и ще горите в ада.
379
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кервана си върви и русофилите реват
378
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще пише Путин, но на гроба на САЩ.А ЕС е пред разпад и аз ще празнувам.Слава на Ресия и руската армия.
377
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха !!! Евроатлантиците пищят .Аз като гледам ние колко бързо изчезваме най вероятно Путин ще надживее българската държава . А на гроба на руската империя зависи кой пише .Ако пишат руснаците ще пише Горбачов .Ако пишат евероатлантиците ще Пише Путин . Ама Путин служи на руснаците а не на евроатлантиците. Те пишеха и за Ердоган е диктатор ама тез дет го казваха отдавна не са на власт а Ердоган си е на власт :)
376
22
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
И тоя Анчев, уж специалист по националната сигурност , а какви глупости дрънка?За това сме на това положение със сигурността и армията , щом такива посредствени експерти дават акъл!Пфууу каква гадост!
375
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най искам да видя как ще арестуват Путин и неговите хора,просто кой и как ще го направят...папагали,каквото им кажат и те повтарят ли,повтарят
374
14
 
21
 
! Отговори
Fakt преди 2 години
Не мога да разбера как му се радват много българи,това е един червен олигарх,както и неговата клика,заграбили милиарди на руския народ, имитирайки патриотизъм...
373
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХмЩе снимам тези дето ги посрещат с цветя и свалени ***, да си ги намирам после, един по един!
372
16
 
25
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 2 години
Мен започва да ми се струва че по скоро на гроба на ЕС и НАТО ще пише Путин. Щото се оказа че НАТО само си приказва, а надигащата се икономическа рецесия като нищо ще отнесе ЕС.
371
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За смърт мислят тия от горе. Да пишат за мир, за сътрудничество, а те гробове копаят, па и надписи слагат. ИЗ-ро-ди!!!
370
4
 
5
 
! Отговори
Хайдутин преди 2 години
До Анонимен 539Ау-у-у, някого му припари под дупето! В множествено, в единствено, ще си ходите! Я в Москва, я в Черно море!
369
4
 
14
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Къде ще се криеш като дойдат руснаците незнам!
368
14
 
7
 
! Отговори
БОЗО преди 2 години
А бе, русофилчета, знам че трябват парички, а *** не ви ли се задества чувството за самосъхранение? Не виждате ли че единствените възможни изходи от създалата се ситуация е или Путин да си отиде или трета световна война! И при двата варианта как точно ще ви помогната 30-те сребърника които ще спечелите?
367
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
микроб хайдутин, внимавай в хода на прочистването да не попаднеш на дезинфекция и да те прочистят тебе. И защо се пишеш в множествено число, да не се мислиш за царска особа?
366
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван Анчев (уж дипломат) много силно си е повярвал, че е гениален. Но такива шушумиги историята ги оборва бързо.
365
4
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен 526Що бе, ти предпочиташ решенията да се вземат в Москва ли?
364
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До според мен А според мен си преял с руска пропаганда!
363
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилчета, днеска имате празник. Слагайте кебапчетата на скарата и почвайте да празнувате вместо да изливате злобата си по форумите.