Лорер: Санкциите срещу Русия ще стимулират енергийния преход

Спирането на руския газ ще е последният инструмент
95
Лорер: Санкциите срещу Русия ще стимулират енергийния преход
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия ще подействат на световната икономика, но влиянието им е непредвидимо, единственото сигурно нещо е, че те ще стимулират енергийния преход на цяла Европа, каза във Варна министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него спирането на газа ще е последният инструмент на санкциите срещу Русия.

Вече се говори за спиране на петрола от тази страна, но такъв има достатъчно по света, така че за Европа няма да има проблем, посочи министърът.

Той допълни, че и за газа има алтернативни варианти за доставка и, тъй като това е общоевропейски проблем, страната ни ще го решава заедно с целия ЕС.

Изключително трудно е да се прогнозира как ще се развива икономическата ситуация у нас, тъй като войната е непредвидим фактор, допълни Лорер. Според него, ако конфликтът приключи по-бързо, той може да се окаже и фактор за икономически растеж по света. За нашата страна министърът посочи, че засега бюджетът е стабилен и кабинетът продължава да е на позицията, че може да има актуализация през лятото.

За цените на горивата министърът посочи, че е изключително безотговорно поведението да се стимулира паника за достъпа до горива.

В България, в Европа, в света има достатъчно горива, така че изобщо не бива да има съмнения, че ще свършат горивата, това не е никаква тема, посочи Лорер.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: УкрайнаЕвропагазлорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вече,не издържам на натоварването!300 лева ток при мураториум,той ми говори за зелена енергия.Още малко и излизам пред парламента,нито ме интересуват русия,украйна ес,нато,нито олигарси,депутати.Искам да ни мизерства детето ми.Продажници
52
2
 
25
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Лорер къде ще прехождаш бе човек Оставка КОИ КОИ те избраха че рушите България Манипулации репресии лъжи грабежи срив инфлация ТОВА докарахте на България Къде е Юмручето а делото от татово време къде е А чалгарите а отровите Кой Кой ще и търси отговорност за това чезавлякоха България в калта Държавността юмруче възстанови ли се Кога кога ще отговаряш заедно с дядовците от Дс около теб дето докарахте България до това положение
51
0
 
30
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Растежа ще е само я цените на всичкоПомнете ми думата - глада започна
50
2
 
19
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Може би дойдоха да ни вьрнат в -19век и после под рака при байден
49
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте пътници,народът не ви иска.Нищо няма да видите продажници
48
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати *** парче! Няма грам мозък. Що за изказване прави. От всички тези санкций печели САЩ, а страните от ЕС включително и България ще плащат до дупка. но на него му е все едно.
47
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв преход ги гони тоя?АЕЦ Козлодуй от къде взема гориво,над 90% от газта която потребява България от къде идва,рафинерията Лукойл -Нефтохим на кого е какъв петрол преработва,при едно бързо спиране на всичко гореизброено България се връща автоматично в 19 век и всички които управлявате тая криза ще бъдете изгонени на мига с камъни и дърво!
46
1
 
30
 
! Отговори
Леле майко преди 2 години
Министър на иновациите и растежа - кой го измисли тоя бул.шит...
45
2
 
23
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 2 години
Оф, скрийте го този. Нека си краде там с жена му, но поне ни спестете глупостите дето говори!
44
0
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
Все едно гледам героят от филама "Заличителят". Зщо ли по времето ВСВ спасявахме талива като него.
43
2
 
21
 
! Отговори
vlady преди 2 години
И ако се случи студено облачно тихо време - Европа стои на студено, тъй като производството на фотоволтаиците и вятърните е нищожно.
42
3
 
32
 
! Отговори
ПродаженДемократ преди 2 години
Демек, не зачитайки интереса на българските граждани ние се надупих!ме на САЩ за да им купуваме скъпата течна газ ас Българите да се оправят на нас ни обещаха бъдеще в Алабама и Канада. Колко ще струва хляба от ГМО царевица с течна газ не ни интересува - ние ядем от държавната хазна пасти. По-добре ГМО царевица и скъпо гориво от САШ отколкото пшеница и евтина газ от Русия - ние сме умни демократи!
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май му е дошла в много фотосинтезата
40
3
 
33
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Това недоразумение задмина простото кире! Хора, как четете тези глупости без да благославяте роднини те му.
39
5
 
23
 
! Отговори
лудия макс преди 2 години
Пак ли ще ми триеш коментара . Като искахте Европа на ви европа. Плащайте сега бензина на Европейски цени, защото така казаха нашите "европейски партньори". . Долу ЕС И НАТО !
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ако се задържат 2 3 мандата ще се придвижваме с каруци , ще се топлим с стари гуми и УНИЦЕФ ще правят концерти и за нас.
37
2
 
23
 
! Отговори
Хм, преди 2 години
"Просто Киро", "Просто Лорер"! Защо не каже в такъв случай кой ще покрие разликата в цената, май няма да ЕС. Приказки на килограм.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде 22 иманя бе г-н Лорер ?Ти си засанкция и то една 15 ска санкция .Как ще имаш толкова имания а?Да не си наследник на Буров ?
35
2
 
23
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Извенявам се на целия български народ че съм гласувал за продажни недоразумения
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврейска му работа, ама как са навсякъде бе