Лорер: Санкциите срещу Русия ще стимулират енергийния преход

Спирането на руския газ ще е последният инструмент
95
Лорер: Санкциите срещу Русия ще стимулират енергийния преход
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия ще подействат на световната икономика, но влиянието им е непредвидимо, единственото сигурно нещо е, че те ще стимулират енергийния преход на цяла Европа, каза във Варна министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него спирането на газа ще е последният инструмент на санкциите срещу Русия.

Вече се говори за спиране на петрола от тази страна, но такъв има достатъчно по света, така че за Европа няма да има проблем, посочи министърът.

Той допълни, че и за газа има алтернативни варианти за доставка и, тъй като това е общоевропейски проблем, страната ни ще го решава заедно с целия ЕС.

Изключително трудно е да се прогнозира как ще се развива икономическата ситуация у нас, тъй като войната е непредвидим фактор, допълни Лорер. Според него, ако конфликтът приключи по-бързо, той може да се окаже и фактор за икономически растеж по света. За нашата страна министърът посочи, че засега бюджетът е стабилен и кабинетът продължава да е на позицията, че може да има актуализация през лятото.

За цените на горивата министърът посочи, че е изключително безотговорно поведението да се стимулира паника за достъпа до горива.

В България, в Европа, в света има достатъчно горива, така че изобщо не бива да има съмнения, че ще свършат горивата, това не е никаква тема, посочи Лорер.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: УкрайнаЕвропагазлорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само енергийният преход да не се окаже преминаване на горене на дърва, кимюр и стари гуми.
12
1
 
29
 
! Отговори
:) преди 2 години
Има съмнение в компетентността му от както каза че на трети март опълченците да се били на шипка. Това беше скандално. Липса на образованост.
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно пазим г-н Къдрокоско, защо, написваш нещо остро , но вярно и те трият, браво, да живее Путин! В Русия има повече демокрация от Запада и БГ
10
1
 
39
 
! Отговори
Дали? преди 2 години
Значи като се самозастреляме със санкции, които ще доведат до голяма инфлация и невъзможност за плащане на сметките на много хора, ще решим нещата като инвестираме една камара пари в Зелените енергии, които ЕВЕНТУАЛНО и при добро слънцестоене ще могат да покрият енергийните ни нужди след 5-10 години? Ама не е много сигурно? Лорер, оставка!
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя не е в час изобщо
8
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя що не стане министЕр в Израел ми се хванал нас да управлява. Че и засмян и къдрав. В Израел ще мете улиците на Йеросалим
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно, че и петрол и газ има на други места по света. Лошото обаче е, че цената не е същата, като да го докарващи от 200 км и от другият край на света. Обикновените хора ги интересува основно цената. Виж за специалните привилегировани явно цената не е фактор
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Птеходът към дърва...
5
2
 
31
 
! Отговори
ЮдеюСемитите са преди 2 години
Мъдри, слушайте ги - те ви мислят доброто!
4
2
 
36
 
! Отговори
Мхм преди 2 години
Ще стимулират преминавянето от каране на кола към каране на колело от каране на моторна яхта към гребане на лодка.
3
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро сте "чао". Cмешник
2
3
 
50
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
прехода към гладна смърт!
1
2
 
57
 
! Отговори
Ко?Не! преди 2 години
Този либераст ни взема за мезе вече...