Лорер: Санкциите срещу Русия ще стимулират енергийния преход

Спирането на руския газ ще е последният инструмент
95
Лорер: Санкциите срещу Русия ще стимулират енергийния преход
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия ще подействат на световната икономика, но влиянието им е непредвидимо, единственото сигурно нещо е, че те ще стимулират енергийния преход на цяла Европа, каза във Варна министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него спирането на газа ще е последният инструмент на санкциите срещу Русия.

Вече се говори за спиране на петрола от тази страна, но такъв има достатъчно по света, така че за Европа няма да има проблем, посочи министърът.

Той допълни, че и за газа има алтернативни варианти за доставка и, тъй като това е общоевропейски проблем, страната ни ще го решава заедно с целия ЕС.

Изключително трудно е да се прогнозира как ще се развива икономическата ситуация у нас, тъй като войната е непредвидим фактор, допълни Лорер. Според него, ако конфликтът приключи по-бързо, той може да се окаже и фактор за икономически растеж по света. За нашата страна министърът посочи, че засега бюджетът е стабилен и кабинетът продължава да е на позицията, че може да има актуализация през лятото.

За цените на горивата министърът посочи, че е изключително безотговорно поведението да се стимулира паника за достъпа до горива.

В България, в Европа, в света има достатъчно горива, така че изобщо не бива да има съмнения, че ще свършат горивата, това не е никаква тема, посочи Лорер.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: УкрайнаЕвропагазлорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
17
 
! Отговори
До изтривача преди 2 години
Симпатяга, взимай да обръщаш с лопата нивите че тези твоите от Подмяната ни вкараха в каменната ера. Утре вместо хляб ще ядем таратанци
32
0
 
11
 
! Отговори
Кирк преди 2 години
Дано поне малко ви стимолират празните глави
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на шистовия газ на сащ и на по високите цени , много странно израел не въвежда санкции на русия , нито фед много бърза в америка договорки
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лореал мисли мисли и се изтропа. Радвал се, че спирането на горивата ще стимулира ходенето пеша и плетенето на свещ. Не знам само Ленчето кво ще прави като й секнат гугъла.
29
2
 
11
 
! Отговори
ГЛУПАК преди 2 години
Едно ембарго върху руските енергоносители "би заплашило социалния мир" в Германия, предупреди и германският министър на икономиката Роберт .Германия внася от Русия 55 процента от петрола и 42 на сто от природния газ, които потребява - зависимост, която собственото й правителство критикува от началото на руската инвазия в Украйна, но за чието намаляване ще са необходими години, отбелязва АФП, цитирани от БТА......ние не можем да издържим години....
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мьйка ти евреин не знаете цената на хляба защото като пазарувате не гледате цените
27
0
 
19
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Интересно каква цена на бензина предвижда - за бьлгария променителя5-7лв
26
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Санкциите ще се отразят ужасяващо особено на такива като нас. Според мен наистина трайно мирно решение е това от коментара руснаците да си вземат източните земи, а Украйна да ходи където ще. Като и приберат в ЕС напр. докторите, при следващата епидемия ще има да реве.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКак си намерихме Промяната само не е истина Гориво ще има ,но като е по 5 6 лева да си го има
24
1
 
31
 
! Отговори
Жорж преди 2 години
Досега не са ни управлявали по некомпетентни мекотели.
23
0
 
12
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
От преход,в преход ми се счупи сапа на кирката!Сега,с к'во,да копам...
22
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Спирайте на секундата войната! Русия да си взема земите с руснаци, Украйна да влиза където иска, защото ако ще има война в бъдеще имам предвид, няма никакво значение в НАТО ли е еди-кой си или не. Всичко друго ще е грешно решение или откровени дръъънканици.
21
0
 
22
 
! Отговори
От народа преди 2 години
Половината от хората по света с адски алчни, искат да превземат и други държави, за да откраднат богатствата им. Така както стана за съжаление с България. Но Ив сме една зле управлявана колония на американското посолство. Другата половина от хората са напълно изперкали, защото им вярват. Малко са здравомислещите. Тъжен факт. Не съм за Путин. Но затова, че искат да я обезлистят, запада заслужава да падне н колене ..
20
2
 
32
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
В тоя кабинет,нема един оправен.Всичко е от гриндър нагоре
19
0
 
29
 
! Отговори
Да да преди 2 години
Само че народа плаща а управляващите се нагушват...
18
0
 
37
 
! Отговори
Е преди 2 години
Не се хили бе .Не виждаш ли цените .За какъв преход ми говориш фашкии ли ще горим?Ей кой ви намърда на хранилката спасение няма.
17
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пука им на семейство Лорер. Те са тук за кратко да свършат едни "задачки" , да си вземат парите и беж обратно. Така ще е и с Кирето.
16
0
 
33
 
! Отговори
един преди 2 години
За този милионер няма никакво значение, но за обикновения човек със сигурност има значение откъде са горивата. За войната доста са виновните, но я по-лесно да обвиним един, та да се отървем останалите, но как ще стане това.....
15
2
 
34
 
! Отговори
Шейтаня преди 2 години
Петрол има ,ама на какво цени бре ***?
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пшеницата, пшеницата ***!