Божанков: ГЕРБ "забавят" работата на правителството

Според него те блокират работата с процедури
Обновена: 16 мар 2022 21:44 | 16 мар 2022 21:04, Петя Славова
38

"Подкрепяме закриването на специализираното правосъдие. Всички казват, че има огромен проблем с корупцията у нас. На това основание, след задълбочени анализи, сме стигнали до извода, че това е една от стъпките. Смятам, че на първо четене ще бъде приет законопроектът за закриването на специализираното правосъдие", обяви депутатът от "БСП за България" Явор Божанков пред "Денят ON AIR".

Социалистът увери обаче, че със закриването на Спецсъдилищата няма да бъдат прекратявани дела. "Съставите, които в момента гледат дела, ще продължат да гледат дела. Няма да се позволи прекъсване на дела", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Относно предложението на вицепремиера Корнелия Нинова за обявяване на форсмажорни обстоятелства, Божанков коментира, че целта е правителството да овладее нарастващите цени.

"Украйна и Русия са основен източник на суровини като желязна руда, редки метали, жито... Това прави изпълнението на вече сключени договори неизгодно. Това е тема, която ще бъде внесена в МС и всички ще проведем дебат какъв е най-добрият вариант", уточни депутатът от "БСП за България".

Божанков обвини депутатите от ГЕРБ, че "забавят" работата на правителството.

"От ГЕРБ не саботират правителството, те саботират собствената си държава и народ по време на война. Блокират работата с процедури, а декларираха, че ще бъдат конструктивна опозиция. Не съм вярвал, че в такъв  момент са способни да причинят това на държавата си. Кризите не са генерирани в България", подчерта социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
На кривата ракета космоса и пречи. Има и по-нецензурен вариант, още по-подходящ
29
1
 
8
 
! Отговори
Ива преди 2 години
Ох тоя запъртък и той ръси само лъжи.Ей от малки БСП ви направи големи мошеници.Я се разкарай бе натигач елементарен
28
2
 
9
 
! Отговори
Пази, Боже България! преди 2 години
Забелязвам, че дойде ли БСП на власт се спират всякакви евро средства. Да не би да е конспирация на ЕС? От лакомия, алчност и или некадърност дойде ли БСП на власт се спират , то не бяха български поток(южен), то не бяха евро програмите за злоупотреби и тия, тоя нежен мен(?!?) да се жали. Крадеца, вика дръжте крадеца! Червените и самата Корни, и Асен са със съмнителни съдебни казуси със злоупотреби и кражби, да коментирам ли още?
27
1
 
8
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
БСП са фалирали не веднъж България та и тоя мамин, бозанко да не се'ре в чужди ***! Управлението на орел, рак и щука никак не върви, лобирането, овладяването на постове и позиции само нагнетява политическия живот и създава ежедневни кризи в редовите български хора, които плащат за глуп'остите на тези нов "Морал" управленци, ***.
26
1
 
9
 
! Отговори
смях преди 2 години
абе комсомолец , вие от както не сте на власт непрекъснато се опитвахте да пречите на правителството , сега сте във властта и се оплаквате че ви пречили :) кофти е да имаш опозиция А .
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26 и 27 Ангелина////// Ти си куха лейка с болен мозък. Незабавно посети най близката психиатрична клиника за лечение.
24
12
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До От ГЕРБНагли ,безскрупулни ,арогантни в по- голямата си част *** ,няма ,как да чувстват вина ,за каквото и да е - затова се иска съвест .Съзнание и честност от по- голямата част от членовете и свързаните с ГЕРБ не се очаква!
23
8
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Да се намалят бюрократичните уж"процедурни правила"....Те са само едно "законово средство" за нищо - правене!ГЕРБ ги "умеят тия работи" - свирката им е много силна и креслива "!
22
2
 
14
 
! Отговори
Това преди 2 години
правителство въобще не работи за България....
21
2
 
15
 
! Отговори
независим преди 2 години
гледам, че Баце иде и този път ще ги е _ е с поне 300 секакви като този, кирчо, хасенчо и лорерчо
20
3
 
16
 
! Отговори
От ГЕРБ преди 2 години
Ние сме виновни и за войната в Украйна ! И за Ковид 19 бяхме виновни. А сега сме виновни за това че Европа не ви отпуска помощи и пари по еврофондовете...Продължавайте пеша.
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планът за възстановяване......и за него Герб са виновни, можели да го пратят, ама не го направили. Някакъв, май Настимир Ананиев беше, по БНТ се пенявеше, не били ПП виновни. Ама Ич не са!
18
1
 
18
 
! Отговори
бръчка преди 2 години
Този цирей трябва да се спука .
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички са наясно, че от една година стандартът на живот рязко падна (тъй като вече НЕ ни крадат) Разбира се, че го обясняват, а и внушават на хората чрез икономическата криза и войната.Разбира се, че не е вярно, защото няма как да обяснят нито размерите на бедствието, нито огромните и непрекъснати заеми, които се теглят, нито къде са уж спрените от кражби пари, нито къде е Планът за възстановяване.Обедняването ще продължи. Лошото е, че и бездарният политически театър ще продължи като поучителна приказка за не съвсем адекватни хора с интелектуален дефицит.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея 1 година управляват и все герб са виновни. Става комично вече
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На БСП комуниста Божанков не му ли е ясно, че от 1 год. ГЕРБ не са в управлението. Само се оправдават защото за 1 год и 1 тротоар не са направили, а само крадат и надуват цените.
14
1
 
22
 
! Отговори
Комунистите лъжат преди 2 години
Когато комунистите говорят те лъжат, когато действат те крадат. В минали времена са убивали и хора когато са държали цялата власт. Това са фактите от историята, също е факт, че те никога не се променят! Остават си комунисти завинаги...
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политикът с женската фамилия Божанков, на своята крехка възраст, вече смени две партии. Като политически номад, от СДС, се премести в БСП. Сега, като какъв се изказва, като ляв, или десен?
12
0
 
27
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 2 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
11
1
 
13
 
! Отговори
Чокумба преди 2 години
Ще апелират ами.Нали ако ги подпукат за шпионаж ще напълнят памперса.Тоя малкия е мнооого противен принципно