Забавянето на Плана за възстановяване криело риск за бюджета

Томислав Дончев пресметна, че пари ще има в началото на 2023 г.
108
Забавянето на Плана за възстановяване криело риск за бюджета
Снимка: БГНЕС

Според Томислав Дончев от ГЕРБ забавянето на Плана за възстановяване и устойчивост крие рискове за бюджета.

Той коментира, че страната вече е загубила възможността да ползва аванс по плана, което означава, че за изпълнението на проекти по плана трябва да се инвестират пари от бюджета, които впоследствие да бъдат реинбурсирани от ЕК.

Още по темата
"Щедрата капиталова програма над 8 млрд. на половината си се базира от средства от ЕС. При това драстично забавяне, за мен има риск от изпълнението на бюджета, специално в приходната му част", посочи Дончев.

Според него парите по плана ще стигнат до тези, които имат нужда от тях - българските местни власти и българският бизнес в началото на 2023 г.

Дончев подозира, че причината за забавянето е амбицията да бъдат вкарвани нови и интересни за управляващите проекти.

"Това е голямото изкушение всеки да си вкара различни проекти, които са му интересни", заяви още Томислав Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от крадци преди 2 години
Какво прави в парламента този нагъл крадец на милиарди през отработени схеми ..Много години ограбваше България и българския народ през отработени схеми..До 1000 години затвор за него и БОрисов ..
90
0
 
0
 
! Отговори
а бе преди 2 години
Явно сте в играта с ПП щом още сте в парла мента
89
0
 
2
 
! Отговори
Гъттай прасето преди 2 години
Няма ли да се намери някой смел българин да колне прасетата и да достави индустриален допамин на изстрадалото българско население и да размърда малко опърдянaта конкуренция на политическата/нарко и икономическата сфера?
88
0
 
1
 
! Отговори
Проблема на Борисов преди 2 години
Борисов беше обичан от всички българи, а се докара до ***, която се влачи по пода, притискан от всички ъгли. Чете се по очите му. ИСТОРИЯТА познава къде-къде, по-велики владетели на тези земи. Молете се на всевишния да се роди новия Симеон в нашите животи. Иначе, ще останем в историята като "мизерния преход".
87
0
 
0
 
! Отговори
Проблема на Борисов преди 2 години
Проблемите на Борисов дойдоха от това, че възприе твърде мощно руско-турско влияние в гъ3ицата си.
86
0
 
0
 
! Отговори
Gladna Koko6ka преди 2 години
Проблема на Дончев е, че в отчаянието си кани Гугъл, когато трябва да кани Кьовеши, която да пльосне Толупа по тумбак на паважа, да му сложи едни свински опашки и да го закара в бус и да го осъди в Страсбург от името на всички покойници, които си отидоха заради него. Неправилна преценка на Томито, по мое мнение е дори малко психотична, граничеща с някои ментални заболявания, но не съм спец. Няма да давам квалификации към тоя момент.
85
2
 
0
 
! Отговори
неангажиращо мнение преди 2 години
Ако има проблеми в прокуратурата, то парламента трябва да ги реши. Нали сме република с парламентарно управление. Кьовеши няма да реши нищо. Така наречения план за възстановяване се отлагаше първо заради отказа ни от Истанбулската конвенция, а сега е заради липсата у нас на Брюкселската риторика срещу Русия. Това няма как да ни го кажат, защото не е дипломатично.
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гроб колкото и крадени пари да наливате сте политически труп като предишните партии скоро чакаме разцепление!Хората имат по 3,4 постоянни партии а от нашето СДС и БСП се нароиха 100 ***!
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова нещо като план за възстановяване няма. Това е модерен термин налаган от американското правителство навсякъде по света. Плана за възстановяване е нещо като LGBTQ обществото. Знаеш, че го има ама, ама никога няма да имаш полза от него.
82
2
 
1
 
! Отговори
до №86 преди 2 години
Мали, ами ако го турне при бай Ставри за кюлчетата? Дали ще я подкрепя още или ще смени плочата? (филм, който сме гледали многократно)
81
2
 
4
 
! Отговори
до №84 преди 2 години
Борисов не е канил Кьовеши защото не е искал да се излага България пред света. Поне така си мисля. Б. Борисов пазеше рейтинга на България пред света и се опитваше да вкара България в МВФ, за да не могат повече комунистите да фалират България. Защо им е Кьовеши? Попитайте ги! Попитайте Борисов! През 2019 Борисов каза: "Кьовеши има нашата подкрепа за поста, просто при определянето на хора за високите европейски позиции не е нужно да се говори предварително, както обикновено правят от опозицията".
80
1
 
3
 
! Отговори
Г-жа Лаура Кьовеши преди 2 години
Не знам дали ще имам време да се срещна с лидера на ГЕРБ в настоящата си визита, ако не, остава само да се надяваме да се срещнем скоро специално двамата.
79
3
 
1
 
! Отговори
Ние от 80 преди 2 години
До до 80 - ами гледам, че бати Бойко не я е канил нито веднъж на визита, не знам по каква причина, но подозирам че е защото няма очи да я гледа, заради купюрите с евра и златните кюлчета в нощното му шкафче. Това е само мое предположение, де. Вие как мислите?
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОСКЪПВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА. ОСТАВКА, КИРООО!!!
77
1
 
4
 
! Отговори
до №80 преди 2 години
А Вие как разбрахте, че не я харесват? Следя новините ежедневно и слушам от различни източници интервюта и брифинги. Никой не е проявил непоносимост към Кьовеши. Напротив, ако има някой да се плашунка и да се страшунка от Кьовеши това са олигарсите клиенти на прокуратурата в България. ГЕРБ няма от какво да се страхуват. Картите паднаха както виждате ще живеете в пъти по- зле заради аматьорите мошеници от ПъПъПъПъ.
76
3
 
0
 
! Отговори
Л. Кьовеши. преди 2 години
Благодаря за поканата, г-н Петков! Стария МП и настоящия ГП не ме канат никога никъде, не знам защо. Новата власт определено е по-добре от старата.
75
2
 
0
 
! Отговори
Абе? преди 2 години
Абе? Някой знае ли защо от политическа партия ГЕРБ нещо не долюбват ГП на ЕС, г-жа Л. Кьовеши? Какво не и харесват?
74
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
Вината е изцяло на това лице на снимката,една от хилядите *мини*заложени от герб-комунисти.
73
3
 
3
 
! Отговори
Брадавици, Папиломи преди 2 години
Гербажиите се познават по папиломите по лицата. Не знам от къде го хващат това. Може би при някакъв ритуал на поГЕРБ-ване или нещо подобно.
72
1
 
0
 
! Отговори
Крилати фрази преди 2 години
"днеска е война" - Бати Бойко