Забавянето на Плана за възстановяване криело риск за бюджета

Томислав Дончев пресметна, че пари ще има в началото на 2023 г.
108
Забавянето на Плана за възстановяване криело риск за бюджета
Снимка: БГНЕС

Според Томислав Дончев от ГЕРБ забавянето на Плана за възстановяване и устойчивост крие рискове за бюджета.

Той коментира, че страната вече е загубила възможността да ползва аванс по плана, което означава, че за изпълнението на проекти по плана трябва да се инвестират пари от бюджета, които впоследствие да бъдат реинбурсирани от ЕК.

Още по темата
"Щедрата капиталова програма над 8 млрд. на половината си се базира от средства от ЕС. При това драстично забавяне, за мен има риск от изпълнението на бюджета, специално в приходната му част", посочи Дончев.

Според него парите по плана ще стигнат до тези, които имат нужда от тях - българските местни власти и българският бизнес в началото на 2023 г.

Дончев подозира, че причината за забавянето е амбицията да бъдат вкарвани нови и интересни за управляващите проекти.

"Това е голямото изкушение всеки да си вкара различни проекти, които са му интересни", заяви още Томислав Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има регулаторна комисия от европеиският съюз къде отиват парите,първо се върши работа и после се дават парите,а не фирмите и шефовете да ги разграбат,като хемус и после да обвинявате хората,е верно че има грантове но се плащат от хората.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема не е увояването,усвояването е наи лесно всеки може да усвоява,явно нещата и тука са на зор да се бърза да се вземат едни пари да се усвоят,само че българите не знаят за какво и къде ще се инвестират тези пари,дали ще отидат за народа или ще стане като с къщите за гости и като с виртуалните овце,тука в българия всичко е по бързата процедура всичките бързат всичко се прави бързо,някои хора пак да си напълнат джобчетата народа кучета го яли.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Полша ... цени 2 пъти по-ниски от тези в България!"Гладна кокошка просо сънува.
48
1
 
12
 
! Отговори
КИРО Е ЛЪЖЕЦ.. преди 2 години
ОПАШАТ ЛЪЖЕЦ....... РАДЕВ Е ЛЪЖЕЦ-ОПАШАТ ЛЪЖЕЦ.........ТОК=700 ЛВ... ОЛИО=7 ЛВ.... ХЛЯБ=3 ЛВ............. ЗАПЛАТИ/ПЕНСИИ=ОБЕЗЦЕНЕНИ 3 ПЪТИ
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С изявления от типа: "ГЕРБ ще подкрепи всичко, което поиска посланикът на Украйна" никакви пари няма да стигнат! Това са изхвърляния ала Плевнелиев/Паси, и затова сме на туй дередже!
46
7
 
4
 
! Отговори
А Николова как е преди 2 години
Кажи Румен Николов-Пашата какво мисли всички знаят че си му слуга бе Дончев, твойто мнение не е важно!?
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спях да плащам всякакви данъци и защо да го правя , за да се подиграват с мен ли ? На тези цени дори е безмислено човек да си губи времето да работи . Не знам каква война има в Украйна , но в България може да стане гражданска и хората да разграбват магазини . Сените се вдигнаха защото политиците изкараха бизнеса на свободния пазар на ток и вдигнаха цената . Бизнеса реагира с покачване на цените . Хората реагираха като спряха да купуват . Ко прайм?
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В сутрешния блок по една от телевизиите попитаха Димитър Манолов за преработения план за възстановяване ,отговори: Липсва булсат.ЯВНО БЕЗ КОРУПЦИЯ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ЕДНИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ОТ БЛИЗКИ НЯКОЛКО ДРУГАРИ! МНОГО СИЛНО ЖЕЛАНИЕ НА ПРОКОПИЕВ ДА ГЛЪТНЕ МНОГО МИЛИОНИ
43
1
 
8
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Смятайте, какв аикономика има България, щом разчита на Планове за възстановяване, по които ЕС да дае пари, за да си върже бюжетя. И смятайте, що за независимост може да има държава като нашата. Пълен абсурд! Ами, ако ЕС се разпадне? А?! Какво праим тогава?:))) Икономика йок, армия йок, управление йок;))) Аз ако бях политик, немаше да имам очи да излеза и да кажа: Извинявайте *** приходната част на бюжетя зависи от парите на ЕС!;)))
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме ваксинирани по 4 пъти! Заложници сме на нечии милиарди! И интереси. Това е да си суверенна държава в ЕС.
41
1
 
7
 
! Отговори
СПОКО ! преди 2 години
Нашият Остап Бендер и котилото му ще ни оправят хубаво и без вазелин !
40
5
 
11
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Ще пишете тъпотии бе форумни драскачи. Герб не внесоха плана, щото "умните и красивите" не го харесаха и герб им го даде и им каза да си правят каквито промени искат, нали все пак те ще управляват. Правеха...струваха и накрая 4 пъти го връщаха тоя план.. Срам и резил на цяла Европа станахме. Уж харвардци ни управляват...един план не гмогат да напишат, а при "еднокнижника" парите от ЕС течаха и се усещаше..
39
6
 
25
 
! Отговори
БГ тъжна реалност преди 2 години
Четворната коаиция ПП, БСП, ДБ и ИТН е по-зле от тройната коалиция БСП, ДПС и царчето. България върви към пълна разруха последната година. От държава която строеше магистрали, булеварди и спортни зали се превърнахме в държава с хиперинфлация, невиждана спекула с горивата, режим на тока , фалиращ дребен бизнес и тотална милиционерщина. Промяната е катастрофална и пътят ни към цивилизована Европа направи рязък завой към Северна Корея. ЧЕСТИТО !!!
38
8
 
21
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Моят глас на предсрочните е за -герб , сьрбах им попарата на тия канадски мушенгии вече
37
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гербавите се чудят само как да ни губят времето с празни приказки
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Ох, колко са нагли герб. - ... - ГЕРБ си редложи плана, но аджамиите високомерно отхвърлиха готова работа! Тогава смахнато чегъртаха, а можеше да подложат на анализ и поправят проект е! *** ти още заблудено чегърташ!
35
5
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Аиде скоро избори и Боико отново на власт.А киртаците по Канада и в *** ауспох там от където доидоха кретенчетата от ДайБългария
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това в връщане на Плана от Европа, абсолютни некадърници са тези от Подмяната!
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутринта в една от телевизиите беше полския псланик. Питаха го защо Полша дава само по 8 евро на ден на украинските бежанци. Отговорът ме порази - В Полша основните хранителни продукти са на цени 2 пъти по-ниски от тези в България!
32
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 години ви ядохме попарата.Време е за Кьовеши.Явно у нас прокурори с топки няма.